ANNONS:
ANNONS:

”Obegripligt och oacceptabelt”

Hann Cervin summerar EM och tycker till om det tråkiga efterspelet som blev efter Italiens guld.

Europamästerskapet har tågat på genom Europas städer. Adrenalin och kortisol har skjutit i höjden efter det här EM-slutspelet och i söndags skulle allt avgöras. Ett slutspel som bestått av dramatik, nerver, kramper, förlängningar och straffar som varit så uppfyllande och dränerande på samma gång. Det blev till slut England och Italien som skulle få göra upp om EM-pokalen på Wembley. Det var 55 år sedan England senast var i en mästerskapsfinal och nu fanns det äntligen en chans att vända den onda trenden som präglat laget genom åren, om inte åtminstone en förhoppning. En förhoppning inbäddad i en dimma av ångor från alkohol.

Efter dramatiken och den rafflande straffläggningen på Wembley i söndags kväll var det Italien som stod som segrare mot England och drömmen om ”Fotball’s coming home” får leva vidare, ”It’s coming to Rome”. Det var mer än bara krossat glas på Londons gator, det var krossade drömmar och inte oväntat blev det tumult i London efter matchen och Englands förlust.

Den 19-årige Saka som framme vid straffpunkten burit hela Englands tyngd på sina axlar, tröstades och kramades om av sina lagkompisar efter straffmissen medan Italien jublade. Segern sköts i händerna på den 196 centimeter långe Gianluigi Donnarumma och Italien är Europamästare. Hatten av för Italien som gjort ett bra mästerskap rakt igenom och bjudit på underhållande fotboll.

Saka var en av tre unga straffskyttar som missade sina straffar för det engelska laget, en av flera spelare som fått utstå rasistiska påhopp efter matchen. Så obegripligt och oacceptabelt. Hoppas att vi någon gång kan få bot på problemet med hat som sprids i sociala medier.

För egen del blev det vinst för oss, Hemsjö, i seriepremiären mot Vårgårda och då vi endast hann med en match innan sommaruppehållet kändes det mentalt extra viktigt att få med sig 3 poäng. I slutet av juli är det dags för vårt årliga upptaktsläger. Ett upptaktsläger som består av träning, träning och träning och där Frank testar formen på oss för att se om vi skött hemmaträningen under semestern innan serien kör i gång igen.

Ha en fin sommar och ARRIVEDERCI!

#SAYNOTORACISM

FAKTA HANNA CERVIN
Födelseår: 1994.
Familj: Mamma, pappa, syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Långared BoIS, Vårgårda IK, Holmalund IF, Hemsjö IF.
Lokal favoritklubb: Hemsjö IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Hemsjö IF.

Lämna en kommentar