ANNONS:
ANNONS:

Od och Hudene i samma serie

Tidigare i våras sjösatte Västergötlands FF Motionsfotbollen. Ett grepp för att få fler att spela fotboll, och i våra trakter har det inneburit att både Ods FF och Hudene GoIF nu ska delta i den formen av seriespel.

Od
Nu blir det matcher på Odenvallen igen.

Motionsfotbollen är ett projekt där klubbar ska erbjudas en mer lättsam typ av seriespel. På damsidan är utgångsläget sjumanna och på herrsidan niomanna, men lagen kan inför match komma överens om att vara fler eller färre spelare på planen. Det kan alltså bli allt från sjumanna- till elvamannamatcher.

Grundsyftet till projektet är att får fler att spela fotboll, och redan första året har utfallet blivit tämligen bra. På damsidan deltar visserligen bara två lag, men ett av dem är Holmalunds IF som kommer att möta Töllsjö vid fyra tillfällen under säsongen.

På herrsidan är hela åtta lag anmälda, varav Hudene och Od är från våra trakter. De ligger båda i den södra gruppen tillsammans med Hyssna och Fristad, och den första omgången spelas under den här veckan. Det dröjer dock ett par veckor innan det vankas derby på Odenvallen.

Såväl Hudene som Od har ju haft igång representationslag på herrsidan, men verksamheten har varit vilande de senaste åren. Men nu har de alltså nappat på den nya Motionsfotbollen.

Här kan du se hela spelordning i södra herrgruppen.

Lämna en kommentar