ANNONS:
ANNONS:

Ohlsson om allt från Pogba till Södra Härene

Kenneth Ohlsson bjuder i dag på ett antal olika reflektioner från olika nivåer av vår kära fotboll.

Tiden svischar på och det är bara hänga med! Vi är redan inne i senare delen av juli 2020 och för mig personligen återstår ”bara” halva semestern. Eller med positiva tankar, hälften av ”hemestern” återstår och de två första lediga veckorna har i mångt och mycket varit fantastiska (mer om det senare i texten)! Jag vill så här i inledningen av min text ge L-P Björk och Fredrik ”Gus” samt deras lirare i Alingsås FC största cred för sin start i Elitettan, tummen upp till tjejerna för att ha matchat flera av förväntade topplagen och synd att det inte blev en trepoängare på Grimsta i lördags. Full fokus nu när de viktiga matcherna kommer!

Detta blir den sjätte krönikan jag skriver till denna sida, därför kommer jag att i stor utsträckning uppehålla mig kring siffran 6 (sex). I vanlig ordning får ni stå ut med fotbollsepisoder och -tankar ur såväl ett internationellt som nationellt, regionalt och lokalt perspektiv där siffran som utgör ett halvt dussin finns med i bilden. Hoppas det ska intressera dig!
 
I fredags kväll hände något mycket speciellt, Leeds United blev klara för direktuppflyttning till Premier League, WOW! Mitt kära favoritlag med hemvist på Elland Road blev det utan att spela då WBA oväntat föll. Men det hade inte spelat någon roll, denna skrivande söndagskväll har karismatiske argentinaren ”El Loco” Marcelo Bielsas väl sammansatta lagbygge just tagit seger nummer 6 (sex) av 7 möjliga sedan förlusten mot Cardiff i sommarens återstart när man slog tillbaka Derby borta. Snacka om att ha skött sin egna träning  (”Brain, Heart and Smartness”) väl i Leeds-kadern och sedan på planen löst uppgiften tillsammans (”Team-Work and Focus”), man har inte behövt vara beroende av andra resultat i Championship.
 
Lite mer annorlunda är det med mitt nuvarande ”favo-lag” i PL, Manchester United. Förresten var det spännande att jag för några minuter i helgen via Twitter fick en kompis, självaste Marcus Rashford ”joinade” mig och blev nummer två i världen som höll/håller på de båda United-lagen från Leeds och Manchester (varför jag gör det kan ni läsa i min andra krönika som publicerades här första veckan i mars). Rashfords inlägg (på Twitter, alltså!) fick han dock snabbt radera, det är bara att hoppas att jag tillåts bevara min empati för alla andra på jorden rivaliserande United-gängen från städerna, som ända sedan 1400-talet utkämpat det så kallade ”Rosornas krig”.
 
Tillbaka till härliga (ja, jag tycker det!) Manchester U, som precis förlorat FA-cupsemin mot Chelsea, men det är bevisat att Ole-Gunnar Solskjaer inte har trupp tillräckligt för att kunna rotera i startelvan. Nu var prion på PL-avslutningen mot West Ham på tisdag (läs igår) och kanske avgörande fighten mot Leicester i sista omgången, allt för att ta direktplatsen till höstens Champions League. Till exempel håller i mitt tycke inte Fred, Bailly och James måttet om Man U ska ta upp fighten med ”de stora kanonerna”. Det behöver investeras i sommar samt hitta fynd i akademin för att lyfta laget till titelkamp både i England och Europa!
 
Och sedan har vi gudabenådade (ibland!) mittfältsgeneralen nummer 6 Paul Pogba. En gång i tiden världens bästa ungdomsspelare, som nu under sin andra sejour på Old Trafford inte fått till det och långtifrån motsvarat de krav man kan ställa på honom. De matcher (ganska många, faktiskt!) Man U har vunnit sedan covid-19 bröt ut så har Pogba varit bland de bästa på planen, men det är fortfarande för många ”ups-and-downs” på vår motor/lirare med siffran 6 på ryggen. Laget före jaget ska ALLTID gälla!
 
Nu gör jag ett tvärkast och landar i Sverige, västgötafotbollen och division 6 herrar. Där är det så kallad semesterfotboll på stranden eller andra mindre gräsytor ett tag till, men när Vårgårda-sexan kör igång om någon vecka igen så är det med Södra Härene i topp. Visserligen återstår lite drygt två tredjedelar av serien för SHIF, men starten med nio pinnar av nio har man inte ogjord. Tilläggas ska att även Hemsjö och Frisco är utan poängförlust, men de har bara spelat en match vardera och så finns det några lag som valt att vänta med alla sina elva matcher till hösten. ”Hära” är villebrådet som ska jagas i sexan!
 
Ni ska också få en göteborgsk anekdot från ett klassiskt café vid Järntorget där följande samtal utspelade sig i fredags förmiddag:
Kal: Ada säger att ända mot ända kan inget hända, men det fick hon ändra på igår!
Osborn: Vadå då? Det snacket har ju Beda alltid kört med också.
Kal: Jo, igår kväll såg Häcken till att Elfsborg fick sex i baken!
 
Tilläggas ska att boråsarna gick stärkta ifrån den förnedringen, det är det ju att förlora med ”blankset” 6-0 i fotboll, och besegrade idag regerande svenska mästarna Djurgården. Undrar om inte IFE har något på gång, tänk om de hittar en målskytt av rang!
 
Mitt blåvita IFK blir nog varken ”fågel eller fisk” i år, snarare någonting mitt emellan och vi behandlar dem mer ingående till hösten (fy, vad hemskt det ordet lät!). Låt mig istället få avsluta med att önska er läsare fortsatt skön ledighet och glädje över att fotbollen/idrotten börjar skönja ett allt större ljus.
 
Håll era kroppar och huvuden fräscha under sommarlov och ”hemester”, jag kan varmt rekommendera sättet som jag gjort det på denna sommarledighet. Efter SEX års funderande gjorde jag slag i saken och cyklade några dagar längs med Göta Kanal ihop med Hedared BK:s mångårige sportchef och kassör, Johnny Brandt. ”Det var inte direkt tråkigt” var vår gemensamma betygsättning (6 på en 5-gradig skala!) och kan varmt rekommenderas.
 
FAKTA KENNETH OHLSSON
Födelseår: 1963.
Familj: Brinner för hela idrottsfamiljen liksom för mor, far, syster och två systersöner.
Bor: Centrala Vårgårda.
Klubbar i karriären: Ungdomsspelare i Hols IF, ungdomsledare i Vårgårda IK och Södra Härene IF samt seniorledare i Vårgårda IK.
Lokal favoritklubb: Största hjärtat finns i Vårgårda IK och Södra Härene IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Hjälper både VIK och SHIF med att döma ungdomsfotboll och är dessutom sedan starten 2014 den ”längsta spindeln” som väver ihop nätet för VIK-arrangemanget ”Klassbollen i Vårgårda kommun”. Sitter som vice ordförande i Södra Härene IF sedan 2018.

Lämna en kommentar