ANNONS:
ANNONS:

Oj, vilken helg det blev

Det var en mycket intensiv helg för undertecknad. Men inte i första hand på grund av den lokala fotbollen.

De senaste dagarna har Alingsås firat 400 år. Det betydde bland annat att stadens stora fotbollsson Johan Elmander kom hem och gjorde ett gästspel med Långareds BoIS, men det betydde också att Victoria och Daniel kom på besök. Prinsen lattjade bland annat lite fotboll med Långaredsspelarna i Nolhagahallen, vilket var mycket uppskattat av alla. Utom möjligen Säpo.

Allt ståhej gjorde också att jag – som en av flera i projektgruppen för Alingsås jubileum – jobbade mycket och därmed inte hann med någon lokal fotboll. Varken live eller i form av resultatrapportering.

Men så här på söndagskvällen sitter jag hyfsat mör i kroppen och försöker få ihop en liten Bredsida.

………….

Gerdsken körde över Holmalund med 6-0 i derbyt. Det betyder att vårens röda derbykungar nu har 0-8 på höstens två möten med grannarna. Inte lika imponerande, och man kan slå fast att HIF just nu är Alingsås sämsta lag. Om man inte räknar med Sparks old-boys som tränar nån gång ibland. Eller det vete fan förresten..?

Bäst i stan är hursomhelst Gerdskens BK. Storsegern räckte emellertid inte för att klättra förbi Skoftebyn som fortfarande har ett par mål till godo och behåller kvalplatsen på målskillnad inför den sista omgången. Där ställs Skofta mot ett formtoppat Alingsås IF (vann 6-2 i helgen och sparkade ur Trollhättans BoIS ur trean) och grönvitt har i mina ögon goda chanser att hjälpa GBK att ta den där kvalplatsen. Spännande till helgen blir det hursomhelst i den serien.

………….

Söndagens stora lokala match var seriefinalen i sexan. Där visade sig Mjörn vara numret större än Töllsjö och tog därmed steget upp i serieledning. Men Töllsjö har en match mindre spelad och sitter fortfarande i det berömda förarsätet.

………….

I division 2 tog Vårgårda IK ett stort kliv mot nytt kontrakt. Tre nya poäng och tre nya mål av Mommo Abdulraham ordnade seger med 5-3 mot Vänersvborgs IF. Inget är helt klart, men nu talar det mesta för att att det blir division 2-fotboll på Tånga även 2020. Dessutom utan ett ovisst kvalspel i höst.

………….

Säven/Hol greppade det sista halmstrået när man besegrade Södra Ving i helgens toppmöte. Per Krantz gäng är fortfarande trea, men nu lever hashtagen #sesifyran i åtminstone vidare någon vecka till. Även om jag tyvärr tror att det blir just en tredjeplats för Säven/Hol.

I samma serie är det också spännande runt det nedre strecket. HSK föll med 1-0 mot Sparsör och halkade därmed ner på kvalplats. Närmast väntar derby mot Annelund, och AIF har nog inget större problem med motovation till den matchen när det handlar om att sparka ner grannen i sexan.

I mitten av tabellen fick VIK FK till en bra lördag när man vann 6-2 mot Grolanda. Annelund lyckades däremot inte besegrade utflyttade Andreas Holmén och därmed är det fördel Fristad och A. Holmén i kampen om seriesegern. Men Fristad ska möta Säven/Hol i sista rundan så det går inte att andas ut än.

………….

Till helgen spelas höstens derby i damettan mellan Frisco och Alingsås FC. Synd att det inte gäller så mycket i tabellen, men å andra sedan kan kanske två avslappnade gäng bjuda på en bra match. Frisco genrepade med storpisk på bortaplan medan segertåget för AFC tuffade på via 2-1 mot Skoftebyn.

………….

I division 3 är nu Alingsås KIK en enda seger från division 2. Söndagen möte med Rävlanda slutade med en 2-1-seger sedan Jessica Julin avgjort en stund före slutsignalen. Guldhattar på nästa helg?

………….

Den här Bredsidan blev inte särskilt lång. Men så kan det bli ibland. Från den här tabellsidan går det ju att klicka sig vidare in på respektive tabell för att få mer detaljerad information om helgens matcher. Testa gärna det om ni vill.

………….

Skulle behöva se Alingsås IF snart egentligen. Det är ett antal unga killar som jag helt enkelt inte har koll på, och av det man hör är just koll på det grönvita yngre gardet något man borde ha.

………….

SMSK match blev inställd sedan Hjärtum endast hade sex spelare att tillgå. Alltid lika tråkigt när det händer.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar