ANNONS:
ANNONS:

Om drivkraft och Gothia Cup

Lasse Samuelsson är veckans gästskribent. I sitt första inlägg här på sajten skriver han om vad som driver honom att fortsätta vara aktiv inom fotbollen och Alingsås IF.

Varför håller man på med fotboll när man är 58 år gammal? Vad är det som skall hända som inte hänt på de 50 år man varit igång som spelare, tränare  styrelseledamot och nu som ”Sportchef”(min högtidligaste titel någonsin)?

I mitt fall är det för att det är jättekul! Jag uppskattar att ha kontakt med de unga killar som spelar hos oss i AIF. Väldigt fina och trevliga killar som har kul tillsammans. Det är roligt att se hur de utvecklas, skaffar jobb, familj, boende och så vidare. Kan man från och till hjälpa till på något sätt är det tillfredsställande.

Det är också kul att ha kontakt med alla ungdomsledare och styrelsekollegor i strävan mot att utveckla ungdomar både som fotbollsspelare och människor.  Nivån på verksamheten är inte så himla viktig. Jag har varit på både elitnivå och lägre nivåer och det finns för- och nackdelar på alla ställen.

Däremot tycker jag att varje förening skall sträva efter sin ”Allsvenska”. Med det menar jag att man skall ligga så högt som möjligt i seriesystemet, samtidigt som föreningen skall må bra, både ekonomiskt och organisatoriskt. Därför tror och hoppas jag att vi i AIF skall kunna gå upp ett par divisioner kommande år. Det hoppas jag på!!

Det händer mycket för oss i AIF och det stora vi har framför oss är att vara delarrangör för Gothia Cup 2018. En fantastisk turnering med 1750 lag från 82 länder! I vecka 29 kommer Alingsås att ta hand om cirka 150 lag eller 8% av antalet lag. Det kommer cirka 3 000 ungdomar till Alingsås för att spela på 10 planer och bo och äta på 5-6 skolor i kommunen.

Vi är mitt i planeringen av detta och kommer att ta hjälp av alla föreningar i kommunen för att klara av detta arrangemang. För att lära oss detta var vi nere i Göteborg 2017 för att känna på det hela. Vi skötte en skola i Kortedala med allt vad det innebär med boende, matsalar, matchtider och så vidare.

Trots boende på luftmadrass tillsammans med Lasse Olovsson (sådär) var det utan tvekan fantastiskt kul att umgås med ungdomar från 4 världsdelar och 10 länder. Mängder med frågor om allt mellan himmel och jord fick man och man svarade så gott man kunde.  Språket spelade oss ett spratt från och till och mängder med roliga situationer uppstod.

Tror dock inte att vi skrämde deltagarna lika mycket som en vaktmästare lyckades med på en annan skola nere i centrala Göteborg. Turneringen var slut och en slutkörd vaktmästare med begränsade språkkunskaper höll på att stänga ner skolan. Som en del i detta ingick att stänga ner delar av strömmen på skolan, bland annat eltillförseln till hissarna. Problemet var bara att ett delar av ett argentinskt flicklag befann sig i hissen när den slutade gå och det blev kolsvart i hissen. De gapade och skrek för full hals vilket inte undgick vaktmästaren. Han böjde sig ner i schaktet och skrek det enda spanska ordet han kunde. ”Manana, Manana” hojtade han så högt han kunde vilket knappast lugnade tjejerna . Man kan bara gissa vilka tankar som gick runt i huvudet på tjejerna innan strömmen kom på igen.

Ha det bra så hörs vi snart igen.

FAKTA LASSE SAMUELSSON
Födelseår: 1959.
Familj: Fru Christina, sonen John 8 år samt tre barn sedan tidigare. Emil 31, Emma 29 och Anton 27.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Frillesås FF, Åsa IF. Kungsbacka BI, IF Norvalla, Örgryte IS, Lerkils IF som spelare. Åsa IF, Grimetons IK, Frillesås FF, Östadkulle SK samt Alingsås IF som tränare. Det blev dryga 30 seniorår på planen som spelare eller tränare.
Lokal favoritklubb: Alingsås IF samt Östadkulle SK men jag har trivts i alla klubbar jag varit i.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Sköter seniorerna i Alingsås IF.

Lämna en kommentar