ANNONS:
ANNONS:

Om ett SM-brons och lite annat

Ett SM-brons. Ett gäng avklarade årspremiärer. Några insnöade matcher.
Det var i stora drag vad som hände den gångna fotbollshelgen.

Bredsidan_Inges_2

Man måste så klart börja den här Bredsidan men Holmalunds SM-äventyr. Guldfesten uteblev efter att 4-2 blivit till 4-6 mot Lindahls FF i lördagens semifinal, men att ladda om och köra över IFK Göteborg med häst och vagn i bronsmatchen tyder på både moral och klass. Av olika anledningar såg jag bara delar av Holmalunds matcher på svenskfotboll.se. Men av det jag såg tycker jag att Mikael Prodér leverade en alldeles ypperlig införintervju, att Sofia Anderssons vänsterslägga till 1-2 i semifinalen var skön att skåda och att det underströks att Caroline Berling är ett högoktanigt nyförvärv.

Utöver bronspengen tror jag att Holmalund skaffade sig nyttig erfarenhet i Uddevalla. Att kliva in och försöka prestera i en mer professionell miljö är något de kommer att ställas inför i Elitettan, och detta var en försmak av det. Övernattningar och medial uppmärksamhet och att helt enkelt vara en del av den svenska elitfotbollen är en vardag som väntar runt hörnet, och nu har både föreningen och laget fått en första introduktion på den större scenen.

Sen är futsal och fotboll inte samma sak. Men den mentala anspänningen bör vara ungefär densamma och det tror jag kan bli viktigt nu när den ”riktiga” säsongen får allt fokus från Holmalunds IF. För den intresserade kan jag meddela att HIF kommer allt närmare nytt kontrakt i mitt förhandstips i Elitettan. Återstår att se om de hinner klättra över strecket innan mina tankar ska skrivas ner och publiceras här på sidan.

………………………

Flera matcher snöade bort i helgen. Alla hade nog inte gått att rädda ens med en snöjour, men utan en blir det väl snudd på omöjligt, kan jag tro.

………………………

I fredags fick jag en intresseförfrågan om att åka med och lira DM mot Skepplanda. Men med andra planer och noll minuter fotboll i benen under 2016 fick jag istället följa SMSK via Twitter.

………………………

Vårgårda IK lirade 1-1 i förhandsvisningen av årets premiär mot IFK Falköping. Adam Borhammar Wahlin nätade, och har han fjolårets höstform i kroppen redan från start i år lär det komma fler mål från hans fötter.

………………………

Det ryktas om att det stormar lite i Alingsås KIK. Återstår att se om det mojnar eller eskalerar runt laget och nye tränaren Nedim Senderovic.

………………………

GBK mönstrade en ung elva i sin DM-match. Antar att de gör som i fjol, då A-laget letade bättre motstånd i träningsmatcher medan ungtupparna fick sköta DM.

………………………

I fjol gjorde Annelie Carli mängder av mål på försäsongen och i lördags gjorde hon två direkt när säsongen drog igång. Är det hennes år i år istället för i fjol?

………………………

Holmalunds F15 tog sig också till semifinal i futsal-SM. Trots förlust där mot Malmen Futsal (Stockholm) med 8-3 visade Alingsåsklubben att återväxten är god.

………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar