ANNONS:
ANNONS:

Om helgen som gick

Även i den här Bredsidan fokusar vi på det som hänt i den lokala fotbollen de senaste dagarna.

Gerdsken höll en ny nolla när Ulricehamn gästade Alingsås. Adam Persson blev den tredje målvakten att hålla tätt i år för gulsvart efter Erik Andersson och Fredrik Smith. Vad det gäller Erik ska han ha fått ett återfall på en efterhängsen influensa som gäckat honom en längre tid nu.

Oerhört starkt att släppa så få mål och GBK behåller serieledningen, trots utebliven seger. Tänk om offensiven hoppar igång snart också, då blir det ännu roligare att vara sork.

……………………..

I samma serie torskade Holmalund det viktiga mötet med Tidaholm. Superduon André Nilsson-Anton Stenseke gjorde var sitt mål men det räckte inte mot gästerna, och nu tappar HIF mark i tabellen.

……………………..

Alingsås IF körde över Norrby i DM på ett mycket imponerande vis. Andreas Johanssons målform kanske är tillbaka och redo att leda grönvitt mot ett trendbrott även i serien i morgon när AIF gästar bottenlaget Gnosjö?

……………………..

Även Holmalunds damer spelar i morgon när de firar nationaldag med att åka norrut och möta Umeå IK.

……………………..

Det prestigefyllda derbyt mellan Mjörn och Hemjö slutade med gulsvart jubel. Ruskigt starkt av Hemsjö att mobilisera tillräckligt med kraft för att ta årets första trea mot ett formstark Mjörn på Bodarnevallen. Dessutom tog Hemsjötjejerna också årets första seger i divison 3, och plötligt skiner solen på Byvallen igen.

……………………..

Långared inkasserade årets första förlust mot Wargön. Hade på känn att det skulle bli tufft för hemmalaget på Ollevi, men att det skulle ramla in åtta bollar såg jag inte komma. Wargön ny favorit att ta hem Trollhättesexan i mina ögon.

……………………..

VIK fick det mesta att stämma när jumbon Vänersborgs IF gästade Tånga. Tre poäng och fyra gjorda mål, det smakar säkerligen mumma för alla VIK-anhängare.

……………………..

Alingsås KIK toppar sin serie strax före Hajom/Björketorp. Den 17 juni vankas det seriefinal.

……………………..

Östadkulle är en förening som mår mycket bra för tillfället. Damerna är obesegrade och leder serien med fyra poäng och herrarna har åtta raka segrar och har kopplat ett järngrepp om Varasexan. Snart dags att åtminstone börja kolla pris och leveranstid på guldhattar för ÖSK:s klubbledning.

……………………..

VIK FK fortsätter att gå bra i femman. I fredags vann man derbyt mot HSK och i en något haltande tabell är man tvåa bakom Ardala. Strax där bakom jagar Säven/Hol och Herrljunga, medan Annelund har det tyngre och parkerar på negativ kvalplats.

……………………..

På söndag möts Spark och Mjörn i en intressant match. Vinnaren där hakar på ÖSK och Tråvad/Larv i den exceptionellt haltande tabellen.

……………………..

SAIK/SMSK har det fortsatt tungt. I helgen kom femte raka förlusten, och den fjärde med uddamålet. Bittert.

……………………..

I västra femman tog SAIK tre mycket viktiga poäng. 2-0 borta mot Corner ger nytt hopp och i nästa runda gästar Mellby Nya Bjärkevi. Namnmässigt är det bland det närmsta ett derby SAIK kommer i år, men geografiskt är det ju som ni vet inte i närheten av ett derby.

……………………..

Frisco/Hudene har noll poäng och minus 56 i målskillnad på åtta matcher. Men tränare Frederico Santamans kämpar på och försöker se det positiva i varje match. Imponerande på sitt sätt.

……………………..

Tibro AIK i fjol. Götene IF i år. Att tippa seriesegrare i division 3 tycks inte vara min grej.

……………………..

På senare tid har jag emellanåt märkt ett missnöje bland läsare och att jag borde gjort si eller så för att på ett bättre sätt bevaka den lokala fotbollen. Tips och infallsvinklar är alltid bra, och jag har gärna en dialog med er läsare om sidans innehåll. Dessutom är det roligt det snackas mycket om den lokala fotbollen. Men rena klagomål är så klart aldrig roligt att få, och när det dessutom sker med hänvisning till att detta är mitt jobb är det helt felaktigt. Den som tror att jag försörjer mig på lokalfotboll.se/0322 kan börja med att lösa en prenumeration i 0322-kassan.

……………………..

En vecka med lätt löpning och gummiband kröntes av dryga tre mil på järnhästen (obs, ej eldriven) i går. I morgon hoppas jag att baksidan håller för fotbollsträning igen.

……………………..

Tabellsidan är för bra för att inte nämnas ännu en gång. Där kan du enkelt hålla på alla lokala gäng.

……………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Om helgen som gick”

  1. Gott Jonas att du själv reflekterar på ”rena klagomål” på dina insatser som skribent när det inte är ditt heltidsjobb??
    Tänk då hur det uppfattas när ”alla” ska klaga o ha åsikter på domarnas eventuella feldomslut som spelare, ledare och publik ska kommentera. ?
    Och nej Jonas jag syftade inte på dig specifikt med detta inlägg?
    Vi har idag ca 190 domare men borde egentligen vara uppemot 300 för kunna öka konkurrensen och på så sätt även öka kvalitén i domarleden.
    Men tyvärr så blir våran arbetsmiljö sämre o sämre vilket resulterar i att fler o fler utbildade domare slutar för tidigt och detta gör att vi inte får nån återväxt.
    Ha de gott o de e alltid kul att läsa de du skriver??????

    Svara
  2. Du gör ett fantastiskt jobb och lägger förmodligen ner mycket mer tid än vad någon förstår.
    Så länge du fortsätter att vara så objektiv som det är möjligt och så bred du kan i din bevakning så kommer du med största säkerhet ha fler positiva responser än de som sitter i ”gnällhörnan”. Ta inte åt dig, men till dig, åsikterna så blir det säkert ännu bättre framöver. Keep upp the good work ?!

    Svara

Lämna en kommentar