ANNONS:
ANNONS:

Om helgen som gick

Så var alla lokala matcher spelade för 2019. Då krävs det att man landar i en Bredsida.

Var på plats för att se Mjörn mot Sandhult i lördags. Trots att matchen var av mycket avgörande karaktär blev det aldrig särskilt spännande eller dramatiskt. Inte efter att Mjörn kommit in i matchen och vänt 0-1 till 2-1 via två snabba mål av Olle Hedlund och Ahmad Al Nis.

När sedan målen fortsatte att trilla in mot ett Sandhult som inte imponerade defensivt och det stod 5-1 med timman spelad var saken givetvis klar. Att Mjörn roterade friskt i laget och släppte in tre raka mål säger kanske något om att bredden i truppen inte är helt på plats, men det säger inget om att Mjörn var nära att tappa bort division 5-platsen.

Till nästa säsong är det givetvis ett steg att ta för sportklubben från Västra Bodarna. Men truppen är relativt rutinerad, så rent mentalt borde det inte vara några problem. En annan egenskap som talar för Mjörn är den oerhörda energin som finns i laget. Kula Karlsson och möjligen högerbacken Niklas Rosenström – som gjorde ett stabilt intryck – lever mycket på känsla och smartness, men i övrigt är det fart, fläkt och hjärta som gäller. Alla springer mycket och gärna, och den som gör det allra mest är Olle Hedlund. Hans enorma slit på kvicka fötter kommer göra livet surt för alla playmakers även i division 5. Även Henrik Järåsens klassiskt rejäla och gedigna mittbacksspel samt Ahmad Al Nis spetskvalitéer framåt lär hålla en nivå upp. För andra är det upp till bevis, och det ska bli kul att följa resan för laget och klubben som på många sätt andas division 6 men som nu har så pass många bra spelare att de mycket välförtjänt ska lira i femman.

…………

Var Herrljunga SK ska spela nästa säsong står ännu skrivet i stjärnorna. Efter 1-1 hemma mot Tibro missade HSK gruppsegern på målskillnad, men hade samtidigt marginalerna på sin sida när det handlade om att bli en av de bästa grupptvåorna.

Som Erik Karlsson skrev på Twitter måste det ha varit en svår slutkvart att spela där ett mål framåt hade inneburit gruppseger, men ett mål bakåt kunde ha betytt division 6-spel.

Nu blir det hursomhelst en helt avgörande match mot Fröjered kommande helg. Vinnaren spelar i femman, och matchen kommer att spelas på neutral plan. Det kan man baskemig kalla kval, när det hela avgörs i november månad i samma veva som allsvenskan avslutas.

…………

På söndagskvällen presenterade Alingsås FC sin nya tränare. Det blir Lars-Petter Björk som ska leda laget i Elitettan. Han byter alltså herrar mot damer och Gerdskenvallen mot Mjörnvallen. Roligt med ett lokalt namn på tränarposten i AFC och det ska bli kul att se vad L-P kan uträtta med stadens elitlag.

För övrigt snackas det om att både Friscos damer och VIK:s herrar också har klart med nya tränare. Bör komma mer information om det senare i veckan.

…………

I morgon kommer det ett helt nytt inslag här på sajten. Det är jag och vår allas gode poddkompis Fredrik Olsson som har sytt ihop en av alla våra idéer till något mer konkret som vi tror oss kunna genomföra. Vi får se om det flyger.

…………

SMSK:s superstar Pontus Ahlin ska ha gjort bra ifrån sig på träningarna med Vårgårda IK. Nu ska han träna med Holmalund och det snackas också om att Främmestad har hört av sig. Kul för Pontus – men rena skräpet för SMSK inför comebacken i division 5.

…………

Har hört en del rykten om att VIK ska försöka ersätta en del boråsare med mer lokala spelare. Rätt väg att gå för att bli bygdens lag, men en svår balansgång för att behålla den nödvändiga kvalitén i truppen. Ska bli kul att följa hur Peo Häggström klarar av den balansnövningen.

…………

Niklas Andersson har nu presenterats av GBK som ny tränare. Klubben presenterade också att målet är att gå upp i division 2 inom tre år, så där finns ännu ett projekt att håla ögonen på.

…………

I torsdags var jag på avtackningsmiddag med årets gästskribenter. Som alltid väldigt trevligt, men jag påminner om att Peo, Julia och Calle har var sin text kvar att leverera. Peo först ut nu på onsdag.

…………

Påminner igen om att alla tips på provträningar, rykten och klara nyförvärv tacksamt tas emot.

…………

Denna veckan är det höstlov för alla kids. Vad passar då bättre än öppet hus och futsalfest i Estrad Alingsås där man kan lattja med kompisar och hänga med landslagsspelarna.

…………

Förra veckan efterlyste jag filmklipp från den gångna säsongen. Läs mer här om du känner att du har ett snyggt mål eller en go tunnel fångat i din telefon.

…………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar