ANNONS:
ANNONS:

Om helgen som gick

Vi drar igång veckan med ännu en Bredsida.

Östadkulle SK är klart för division 5. En stabil säsong utan några större plumpar har lagt grunden för avancemanget, och det går inte att säga annat än att det är välförtjänt. Niclas Spingh har fått ordning på kollektivet och den individuella spetsen – med Markus Larsson i frontlinjen – har också varit fullt tillräcklig. Ska bli kul om ÖSK klarar av att etablera sig i femman de kommande åren.

Bakom ÖSK är det nu ett getingbo om kvalplatsen. Södra Härene innehar den inför sista rundan, men för deras del väntar en tuff match mot Lödöse/Nygård – som också har chansen att få kvala. Trollhättans FF har också ett fint läge då de möter bottenlaget Alvhem till helgen, och för formstarka Sollebrunn (slog TFF med 4-1 i lördags) finns också en liten möjlighet.

På tal om kvalet mellan femman och sexan är det så att distriktets bästa trea i alla division 6-serier i år också kvalificerar sig för kval. Det kan öka SHIF:s och SAIK:s möjligheter något, även om jag tror det är marginellt. I Lidköpingssexan har de tre topplagen goda möjligheter att får fler poäng än trean i ”våran” sexa, men jag ska erkänna att jag inte räknat på alla division 6-serier för att få de exakta förutsättningarna.

Men som sagt. Det blir dramatiskt i den serien framåt helgen.

……………..

Den mest välförtjänta målskytten i helgen var utan tvekan Rickard Hedberg. Efter år av spelförbud på grund av hjärtproblem hoppade han in för sitt Alingsås IF och blev satte 2-0 i derbyt mot Gerdsken. För grönvitt betydde det seger och därmed säkrat kontrakt. För Rickard Hedberg betydde det gissningsvis betydligt mer än så, och det är inte utan att man gläds med anfallaren i den här stunden.

AIF:s derbyseger samtidigt som Holmalund kammade noll mot serieledaren från Skövde betyder att vi har våra lokala lag uppradade i mitten av tabellen. GBK med 15 poäng, AIF med 14 och HIF med 13 inför sista omgången, som för deras del inte betyder något mer än att den inofficiella ” bäst i stan-titeln” (som inte betyder något för mer än de som innehar den) ska delas ut.

……………..

För Friscos damer väntar en mycket dramatisk serieavslutning. Efter tunga 0-3 mot Trollhättans FK blir det (så klart) en ny måstematch i sista rundan. Seger borta mot Gauthiod betyder nytt kontrakt, förlust betyder degradering. Krysset kan räcka – men då måste mötet mellan TFK och Qviding studsa rätt.

……………..

Alingsås FC tog en uddamålsseger när Kvarnsveden gästade Mjörnvallen. Ina Österlind blev matchhjälte från elva meter när AFC återigen bjöd på en svängig tillställning. Nu blev sista svängen rätt och därmed seger med 3-2.

……………..

Alingsås KIK vann borta mot Zenith med 4-2. Starkt gjort, och även om loppet är kört i år är det sådana segrar som bygger självförtroende och utveckling inför nästa säsong.

……………..

Helgens målkalas stod Hemsjö IF för. Elin Larsson med fyra baljor var allra hetast när HIF vann med 14-0 mot tabelljumbon. Nu är kvalplatsen säkrad och det finns även goda chanser att smita förbi Wargön i sista rundan. Bra gjort i så fall.

Trots två mål blev inte Johanna Ekelund matchvinnare för SAIK. Skotfebyn U gjorde två mål i slutet av matchen och räddade en pinne. men kul att SAIK-truppen har frisknat till tillräckligt för att spela igen.

……………..

I fyran blev det en dramatisk avslutning mellan tre U-lag. Till slut drog Bergdalens det längsta strået och vann serien före Frisco och Alingsås KIK. Våra två A-lag – Södra Härene och ÖSK – avslutade med förluster och hamnade en bit ner i tabellen.

……………..

Vårgårda IK har det fortsatt mycket tungt i division 2. Hemma mot Lidköpings FK blev det torsk med 2-0 efter en sammantaget slätstruken prestation. Det var inte vad VIK behövde – och nu har min vågskål tippat över åt att jag tror att det blir degradering. I trelagsracet i botten har IFK Tidaholm nu fördel i både form och spelprogram, så om VIK ska knipa kvalplatsen behöver det ske en rejäl scenförändring.

……………..

I division 5 har vi fortsatt dramatik iför sista rundan. Säven/Hol och Annelundhar nu båda säkrat sina kontrakt, men för Herrljunga är det bara målskillnad som håller dem på rätt sida kvalstrecket. Nu väntar ödesmatch till helgen, och det finns många scenarier då flera lag är inblandade. Exempelvis har Annelund chansen att ge HSK en hjälpande hand genom att besegra Borgunda. Om nu AIF är intresserat av att hjälpa din kombattant?

……………..

I södra femman lever Mjörn fortsatt farligt. Trots en nödvändig seger i helgen ser det lite jobbigt ut då lagen bakom i tabellen ska möta varandra och därmed kommer poäng att delas ut. Mjörn gör därför bäst i att ta poäng i sin match – löser man det är det klappat och klart.

……………..

Mitt SMSK fortsätter att gå tungt. Tyvärr var truppen som bredast i våras – när inga matcher spelades – och som tunnast nu när allt avgörs. Skador, sjukdomar och studier ligger bakom uttunnandet – men trots det är min känsla tudelad. Å ena sidan tycker jag att vi är bättre än flera lag som ligger framför oss i tabellen. Men å andra sidan har vi torskat mot i princip alla dem i den enstaka matchen. Så någon annan förklaring än att vi inte varit tillräckligt bra i de viktiga matcherna finns nog egentligen inte. Nu är läget prekärt – men en seger mot Edet i sista rundan kan rädda en kvalplats. Så vi lever på hoppet in i det sista.

……………..

Tabellsidan är just ju mumma för den som gillar att spekulera inför en sista omgång. Och det gillar jag.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar