ANNONS:
ANNONS:

Om helgen som gick

Vi drar igång även den här veckan med en Bredsida.

Alingsås FC är minst sagt inne i en avgörande period. Förra veckan besegrades först Falköpings KIK i DM-semifinal med 7-0 och om en tid väntar Bergdalen i final. Sedan väntade Sundsvall i elitettan hemma på Mjörnvallen i lördags, och där blev det ännu en bekväm seger. Hela 5-0 slutade det hela och tre nya poäng in på kontot. Bra att bättra på målskillnaden något också, för det är så jämt mellan de fyra bästa lagen att målkvoten kan bli avgörande till slut. AFC fortsatt trea.

………….

På tal om Bergdalen och elitettan. Linnea Liljegärd från Skogsbygden fick förra veckan sparken som tränare för klubben som hon tränat sedan 2015. Hårda bud.

………….

Holmalunds IF är fortsatt indraget i den absoluta bottenstriden. Streckmatchen mot Skoftebyn slutade 1-1 efter att inhoppande Mohamed Mohamud tryckt in kvittering i den andra halvleken. En mycket viktig poäng att rädda – även om det så klart hade behövts tre. Noterbart är att André Nilsson gjorde säsongsdebut med sitt inhopp – och han bidrog genast i det offensiva spelet. Glädjande att hans knä håller för ytterligare framträdanden på gröna mattan.

Nu väntar ännu en streckmatch för HIF. Brålanda hemma kommande veckoslut blir en rysare – det förstår alla som kikat i tabellen.

………….

Alingsås IF kom inte upp i nivå hemma mot Mariestad utan fick nöja sig med 1-1. Gästerna kvitterade i den andra halvleken efter att Filip Larsson slagit in 1-0 till Grönvitt. Behövs några poäng till för att säkra kvalplatsen och framför allt behöver AIF hitta en högre jämnare nivå om kvalet ska bli lyckosamt.

………….

Gerdsken och Vårgårda räckte helt enkelt inte till i sina respektive match. IFK och GoIF från Tidaholm tog var sin 3-0-seger mot våra lag och nu är det bara fyra poäng ner till Holmalund på kvalplatsen för GBK. Ska det blir nervöst det där ändå, till slut?

………….

Frisco tog inte den sista chansen till nytt kontrakt borta mot Hertzöga. Torsk med 3-2 betyder att det är fem poäng upp med några få matcher kvar. Trist, men jag tror att vi får inse att det blir division 2 på Katebovallen 2023.

………….

Alingsås KIK hade en fin lördag när det äntligen blev en seger. Jumbofinalen mot Landvetter vanns med hela 7-1 och det kan ge råg i ryggen inför avslutningen och inför nystarten i trean.

På tal om Alingsås KIK så vann klubbens U-lag derbyt mot Frisco i division 3. Det betyder en andraplats i trean för KIK U medan A-laget ligger i botten av division 2. En jämn trupp med andra ord, men det lär väl bli till att flytta ner U-laget ett hack nästa säsong när A-laget ska lira i trean?

………….

Derbyt i damfyran slutade med bortaseger på Björkvallen. Med andra ord drog Vårgårda IK det längsta strået mot SHIF/ÖSK och därmed ser VIK ut att bli bästa lokala gäng. Men några matcher kvar så vi ska inte räkna bort Hemsjö ännu.

I samma serie ligger SAIK/Långared kvar i botten av tabellen efter 0-5 hemma mot Arentorp/Helås.

………….

Östadkulles ödesmatch mot Lödöse/Nygård missade jag helt i Helgens hetaste i fredags. Nu missade även ÖSK chansen i och med att LNIK vann med hela 6-0. Jag tror att det var sista spiken i ÖSK-kistan och att det blir division 6 på Lenavallen 2023.

I samma serie räckte Mjörn inte till mot topplaget IFK Trollhättan utan föll med 2-0.

………….

I östra femman vankades det derby på Mörlanda Sportcenter. Där tog HSK ledningen innan Lucas Fondin bestämde sig för att bli derbykung. Två raka mål från Annelunds snabbe anfallare vände och avgjorde det hela. Därmed har AIF vunnit båda årets derbymatcher och ligger klart före HSK i tabellen. Lutar åt grönvit storebror över vintern.

………….

En revbensskada stoppade mig från deltagande i SMSK:s toppmöte med Arentorp/Helås. Via Twitter följde jag det hela och tvingades konstatera att det blev förlust med 1-0. Ett bortdömt mål av nye Kalle Heed var det närmsta vi kom, men förlusten gör att det nu blir svårt att utmana på topp två.

Sollebrunn var nära att ge oss en hjälpande hand mot Levene/Skogslund. Men 3-1 i paus blev till 4-5 vid full tid och det blev alltså förlust för SAIK trots ett hattrick av Måns Berglöf.

Södra Härene förlorade något oväntat hemma mot Elmer/Fåglum och på fredag gästar SHIF Brynet för ett grannderby. Vi har revansch att utkräva efter torsken på Björkvallen i våras, och dessutom avgörs nog kampen om tredjeplatsen i den matchen.

………….

Alingsås City kommer att ta tre poäng mot bottenlaget Norrmalm i kväll. Övrigt från Boråssexan är att Spark återigen var nära att ta poäng, den här gången mot Hedared. Men förlust med 2-1 till slut.

………….

Tipsen i Helgens Hetaste var upp och ner även den här veckan. Spikade VIK:s seger mot Hära/ÖSK, men bommade samtidigt en hel del i framför allt herrtrean.

………….

På onsdag inleds det sista varvet med årets gästskribenter. Dags att ta farväl av James Clark med andra ord, och sedan tackar vi av en efter en de närmsta veckorna.

………….

Tabellsidan för den som är nyfiken på nuläget. 

………….

Mina Copa står lite och stampar på stället i väntan på att revbenen ska läka ihop. Dessutom har kroppen kompenserat den ansträngda hållningen med att bli oerhört stel i nacke och axlar. Känns något bättre nu än för några dagar sedan så snart är det dags att putsa upp de svartvita juvelerna igen. Satan va tråkigt det är att vara skadad förresten. Och revbenen också. Känns ju inte som en riktigt skada ens. Måste vara åldern.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar