ANNONS:
ANNONS:

Om helgens kvalrysare

Vi summerar den sista breda fotbollshelgen för 2020.

SK Mjörn spelade inte i helgen. Men blev ändå en av de stora vinnarna eftersom de behöll sin division 5-status i kavaj. Arentorp/Helås hade matchboll i kvalgruppen, men Källby vann det mötet med 3-2 och därmed räckte Mjörns fyra poäng till gruppseger. Grattis till det, och man får nog anse det som hyfsat bra betalt efter en höst om inte varit lika vass  som i fjol.

……………….

Helgens andra stora lokala vinnare var Frisco U. I den gruppen hade Mariestads bästa läget inför avslutningsrundan, men eftersom även Hemsjö hade chansen var resan till Byvallen ingen lätt uppgift på förhand. Så blev det inte heller då gulsvart avslutade säsongen starkt och vann med uddamålet. Hemsjö hade dock behövt ytterligare ett par mål eftersom Frisco vann sin match mot avhängda Skara med 3-0. Det gjorde att Frisco smet förbi både Hemsjö och Mariestad och vann gruppen.

Det gör alltså att Frisco har ett lag i division 2 och ett lag i division 3 nästa säsong – vilket tyder på en imponerande bredd. Desto tyngre för Hemsjö som först brände en matchboll i serien och sedan föll på målsnöret i kvalet.

……………….

I kvalet mot division 3 gick det riktigt dåligt för Västgötalagen som kammade noll. Det betyder ett de lediga platserna i fyran endast blev en enda, och således blir det en helt avgörande match mellan gruppsegrarna Sjuntorp och IFK Mariestad. Hårda bud där. För tvåorna i våra lokala femmor blev det alltså inget vidare kval. Halvorstorp föll i gruppfinalen mot Mariestad och Töllsjö var sedan tidigare borta. Och inte heller Valtorp hade någon lycka med sig i det tuffa kvalet.

I kvalet mot femman kan vi konstatera att Hedared vann Södra Härenes grupp efter seger på söndagen. Trässberg från SMSK:s serie hängde kvar och detsamma gjorde Borgunda från mellersta femman.

I kvalet mot division 2 föll IFK Tidaholm från VIK:s serie med 1-0 i första mötet med Torslanda. Returmöte där kommande helg.

……………….

Såväl Sparbanken Cup som Serneke Cup ställs in på grund av coronapandemin. Trist så klart, men både väntat och egentligen helt givet att det skulle sluta på det viset.

……………….

Nu är det klart att Jörn Stuve tar över som tränare i Stora Mellby. En intern lösning då han tränat ungdomar i klubben i många år. Jag tror det blir ett bra nästa steg efter Jörgen Andersson, trots att Stuve är norrman och pratar som Ole Bramserud.

……………….

Alingsås FC var spelledigt i helgen för första gången sedan typ midsommar. Men nu är semestern över och det vankas derby mot Jitex redan i morgon tisdag. Efter det återstår det ytterligare tre matchen av den här rekordlånga höstsäsongen.

……………….

Har börjat titta tillbaka på Det stora sommartipset där vi tippade alla lokala serier. Än så länge ser det inget vidare ut för min del, men precis som så mycket annat under 2020 går ju det att skylla på coronapandemin. En redovisning av tipset vs facit dyker upp på sajten framöver.

……………….

Våra gästskribenter är nu inne på sista varvet. En imponerande säsong av dem går alltså mot sitt slut, men än har vi fyra texter kvar att se fram emot. Närmast Moa Jarl, som tar avsked med sin sista text på onsdag.

……………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Om helgens kvalrysare”

    • Hej! Kunde ha svurit på att Tranemo stod som etta i går kväll på VFF:s sida. Men du har givetvis rätt, jag har justerat nu.

      // Jonas

      Svara

Lämna en kommentar