ANNONS:
ANNONS:

Om skidor, tatueringar och lite annat

Ny vecka – nya möjligheter. Och vi drar igång detta inte alltid så charmerande påfund som går under namnet måndag med en Bredsida. Den här gången om allt och ingenting.  

I dag gör jag min första dag i skidbacken här uppe i Lofsdalen. Första gången jag besöker den mindre fjällbyn i södra Härjedalen just ovanför där Svealand blir till Norrland. Nu är det upp till bevis för mitt sargade knä att stå pall. Visst lovade jag sjukgymnasten att inte utmana mig själv i backen allt för mycket, utan istället ha fokus på att glida runt med barnen i de för det ändamålet lämpliga pisterna.

Förra veckan träffade jag min sjukgymnast igen. Ett bra möte där det gavs klartecken till nya och mer påfrestande övningar. Dessutom ska ett styrketest göras där jag i alla fall får någon sorts kvitto på vad knäet och benet skulle kunna stå pall för. Faktum är att jag nu känner mig så pass stark att det lockar att slå en rejäl bredsida, men jag ska trycka tillbaka den frestelsen tills det att både styrketest och återbesök hos ortopeden är gjort. För övrigt är det snart sex månader sedan jag åkte på smällen mot Wargön så om knäet någonsin ska bli helt återställt gissar jag att man borde se sken av det vid det här laget.

…………………….

Östadkulle förstärkte den gångna veckan med ännu ett välmeriterat namn. Christian Wieweg – som stämplade ut från Mjörnvallen för ett och ett halvt år sedan – blir gulsvart och tar plats i en av pendlarbilarna ut till Lenavallen. CW är på intet sätt en bollbohem som bjuder på särskilt många sulfinter, men lär ändå göra en väldig massa nytta i division 5. Han är nämligen ett typexempel på en mittback som ofta har en fot eller en panna på rätt ställe vid rätt tidpunkt för att avstyra en farlighet. Dessutom – ett mittlås med Christian Wieweg och Robin Liljedahl lär inte släppa särskilt många division 5-anfallare över bron – åtminstone inte med benen i behåll.

…………………….

Erik Andersson dras med knäproblem och Fredrik Gustafsson krigar mot sin rygg. Två tunga avbräck för GBK om ingen kommer till spel under 2018. Tur då att Fredrik Smith gör en nysatsning mellan stolparna, och det är inte utan att man undrar om den nysatsningen kom till för att bredda målvaktsstyrkan eller helt enkelt för att Erik fick skadebekymmer. Alldeles oavsett svaret på den frågan finns det en tjusning i att Smith som var A-lagskeeper och mentor när en ung Andersson kom till GBK nu tar över när samme Andersson eventuellt faller för åldersstrecket. Men ålder är ju bara en siffra, som någon en gång sade. Det citatet kanske Fredrik Smith skulle tatuera in på sin vältränade 41-åriga kropp?

…………………….

Lerums skyttekung Tobias Hansson kan hamna i Holmalund, det har vi skrivit om tidigare. Blir det så och André Nilsson blir spelklar till seriepremiären har jag en känsla av att 2018 kan bli ett bra år på Brogårdsvallen. Det känns som att herrlaget gjort någonting bra av den nystart det per automatik blev när damlaget försvann från klubben.

…………………….

Alingsås FC har nu genomfört sin första riktiga träningsmånad. Men truppbygget går förhållandevis trögt och i klubbens första nyhetsbrev skrevs det att det ännu inte är klart om det kommer bli ett eller två seriespelande lag under 2018. Kanske ingen katastrof om det bara blir ett, för 2018 blir på alla sätt ett debutår med en hel del pusslande för klubben. Utbyggnaden på Mjörnvallen dröjer några månader och även om klubbledningen hittat lösningar på alla problem hittills blir det så klart enklare att bygga en större organisation när man fått sin nya hemvist.

…………………….

Hemsjö fick en plats i division 3. En plats de är förtjänt av efter fjolårets åttondeplats. Det betyder också att vi får en härlig lokal touch på damtrean med Hemsjö, Alingsås KIK och SAIK/SMSK i samma serie.

…………………….

Förra veckans text om Södra Härene och Vårgårda IK tycktes ta rejält skruv hos många. Besöksantalet på sidan skenade och många tog också chansen att framföra sin åsikt i kommentarsfältet. Uppenbart en het potatis för båda klubbarna och förhoppningsvis kan det komma något gott ur det hela. Ett första steg mot ett samarbete är att inte motarbeta varandra, utan att istället börja prata. Under den processen får också alla skeptiker en möjlighet att vänja sig vid tanken vid en rödgrön fusion, om det nu är den bästa vägen att gå.

…………………….

Under 2018 fyller Västergötlands Fotbollförbund 100 år. Det firas på flera sätt under året, där en jubileumsfest den 22 februari är startskottet för festligheterna. Där lanseras en jubileumsbok som jag – roligt nog – varit en liten del av. Jag är en av de som utgör den så kallade ”Gästelvan” där elva personer med olika anknytning till Västgötafotbollen skrivit var sin krönika. Har inte hela laguppställningen klar för mig, men om jag minns rätt är inte helt okända Pia Sundhage ett av de övriga namnen.

…………………….

Tabellsidan för 2018 börjar ta form. Som vanligt längtar man efter resultat och poängräkning när man scrollar sig igenom den. Men innan den sida vaknar till liv har vi ett DM att ta oss an. Alla lokala grupper hittas också här på sidan.

…………………….

Fler och fler företag bokar in sina annonser inför 2018 och många föreningar har också bokat in sina matchannonser. Roligt – och en förutsättning – att ni väljer att stötta bevakningen av den lokala fotbollen.

…………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Om skidor, tatueringar och lite annat”

  1. En liten undran eller har jag missat något?
    Firas inte VFF:s 100-årsjubileum lördagen den 24 februari? Årsmöte kl 11.00. Därefter drar festligheterna igång kl 13.00.
    Plats: Restaurangen på Axevalla Travbana

    Svara

Lämna en kommentar