ANNONS:
ANNONS:

Om Sparbanken Cup

I fredags avgjordes Sparbanken Cup. Den här Bredsidan handlar uteslutande om det arrangemanget.

Även i år var det en hel del snack inför Sparbanken Cup. Årets upplaga innebar delvis nya regler, där någon spelade mindre roll och någon större. Att målvakten skulle göra inspark istället för att rulla ut bollen hade i mina ögon ingen betydelse, utan den stora skillnaden var så klart att det nu handlade om fem utespelare i varje lag istället för fyra.

Jag trodde nog att det skulle öppna än mer för lag från lägre divisioner då det rimligen borde vara lättare att försvara sig när ytorna blir mindre. Men istället var det våra två bästa lag från utomhussäsongen 2016 som gjorde upp i final. Visserligen tog sig division 6-laget Spark till semifinal liksom Herrljunga från femman. Jag trodde lite på Säven/Hol som en outsider men där tog det stopp redan i kvartsfinalen.

Var det då bra eller dåligt med det nya upplägget? Så klart fördelar och nackdelar, men att behålla straffarna och de stora målen var också att behålla identiteten på den klassiska turneringen. Sen var det trängre på planen och underhållningen var i viss mån flyttad från fina anfall och gladfotboll till kamp och frisparkar. Men spänningen var densamma och just de där duellerna mellan målvakterna och straffskyttarna går ju inte att hitta någon annanstans. Så ska man summera alla intryck tycker jag helt klart att det här upplägget håller för en fortsättning nu när det inte längre går att genomföra cupen på det gamla hederliga viset.

………………………..

Inför finalen trodde jag att VIK skulle vinna. Men Holmalund och André Nilsson fick sista ordet. Läs hela slutspelsreferatet här.

………………………..

Trots genomklappningen i semifinalen var det kul att Spark fick en framgång. Finns flera skickliga bollspelare i laget och 2017 kan bli ett bra år för de lila.

………………………..

Gerdsken mot Holmalund var ett rörig match. Alfred Johansson, Albin Bohlin och Qendrim Pllana hade ”fel” tröja på sig och det tog ett par byten att sortera lirarna i rätt fack.

………………………..

Snackade med en domarna. Han tyckte att cupen var lättdömd och ville se samma upplägg på fler ställen. Det är ju en liten succé i sig.

………………………..

Stora mål betyder att målvakterna får mycket att stå i. Linus Krantz, Niklas Eriksson och Jim Olsson var de burväktare som imponerade mest på mig.

………………………..

På tal om Olssons Herrljunga. Tycker HSK:s lag ser ganska stabilt ut och 2017 kan nog bli ett bra år. Många rejäla spelare och dessutom ”fixstjärnor” i Emil Johansson och bröderna Tahiri.

………………………..

ÖSK: tekniker Zerdest Saleh vann ligan över vem som sulade bollen flest gånger. För femte året i rad.

………………………..

Jontathan Liljedahl är född i december 2001. Nu gjorde han hattrick i kvartsfinalen och avgjorde sedan också semifinalen med bara sekunder kvar. Där har Holmalund ett namn för framtiden.

………………………..

Sparks Tobias Andersson är en härlig lirare. På ett sätt synd att han inte ville fortsätta satsningen högre upp i divisionerna.

………………………..

Christoffer Ängberg räddade en boll på mållinjen uppe vid ribban med en bicycleta. Starkt för en 30-plussare att resa sig efter den aktionen.

………………………..

Min drömsexa från cupen:

VÄGG: Niklas Eriksson, Vårgårda.
PLAYMAKER: Daniel Olafsson, Vårgårda.
FRI ROLL: André Nilsson, Holmalund.
SNIDARE: Emil Johansson, Herrljunga.
TARGET: Benjamin Hacker, Vårgårda.
MÅLTJUV: Jonathan Liljedahl, Holmalund.

………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar