ANNONS:
ANNONS:

Om spelare i det tysta

Tobias Nordgren är i dag tillbaka med en ny text. Den här gången lyfter han fram några spelare som han tycker arbetar i det tysta.

Jag tror att i största allmänhet att klubbar som Östadkulle, Hemsjö och Södra Härene ofta går under radarn när det kommer till bevakning. Det är troligtvis för att de är lantliga klubbar eller att divisionstillhörigheterna är lägre. Jag minns ett av de föregående åren på denna sida där det publicerades artiklar som handlade om när Jonas besökte flertalet av de lokala klubbarna och för egen del var detta ett uppskattat inlägg som publicerades. Lite mer inside i de klubbar som normalt sett inte får så många rubriker. Lite mer inside kring spelarna i respektive lag och även lite mer insikt i hur upplägget på träningar kan se ut beroende på vilken division eller lag som hade besökts.

I min text idag har jag fokuserat på att lyfta fram spelare i det tysta. Under det gångna året när jag drogs med min bakre korsbandsskada så har det funnits all tid i världen att titta på fotboll och reflektera över detaljer som annars är svårt att hinna med i vanliga fall. I ett lag som går bra är det oftast de offensiva som hyllas, och går det dåligt är det oftast problem i defensiven. Oavsett om det går bra eller dåligt finns det spelare som krigar på och gör sitt allra yttersta för laget. För att ta ett exempel från världsfotbollen:

James Milner, Liverpool FC.
Salah dit, Mané hit, Aguero fixar guldet och David Silva, trollkarln, spelar fram i vanlig ordning. Vad har de alla gemensamt? James Milner. Högerback, vänsterback, alla mittfältspositioner och ibland till och med anfallare under en säsong i City. Sämre än alla ovanstående med boll, troligtvis långsammare än David Silva också, men han är smart. Han spelar för laget och han gör jobbet för att ovanstående ska kunna göra poäng framåt. Han ska uppskattas, den käre James Milner.

Nedan är tre lokala exempel på spelare som jag har fått möjlighet att titta på som jag klassar som spelare i det tysta:

Ellen Trost Lindblad, Hemsjö IF.
På damsidan startar vi med Hemsjös innermittfältare som sällan får några rubriker. Hon har en bra spelförståelse och ett passningsspel som förra säsongen var betydligt bättre än division 4. Andra egenskaper som sticker ut är hennes löpmeter och defensiva brytningar. Hennes högerfot på fasta används lika frekvent som Filip Larssons högerfot för Gerdsken. Ja, på allt som ligger still. Men det sagt ska det bli intressant att se hur Hemsjö hanterar division 3 igen och vad Ellen kan bidra med.

Joel Yosef, Holmalunds IF.
På herrsidan i den lokala fotbollen har vi en spelare som i det här fallet jag får möjlighet att träna tillsammans med. Hans position brukar normalt vara i anfallet. Det han däremot gör för laget är något som många missar eftersom det inte är det som syns i matchreferaten. Det defensiva arbetet han gör som anfallare är extremt uppskattat och underlättar för samtliga bakom honom. Hans passningsspel är också något som sticker ut, speciellt i trånga situationer.

Jesper Lindberg, Östadkulle SK.
Målvakt och egen produkt. Har haft en bra utveckling de senaste två åren och lovordas av det äldre gardet ute i Östadkulle. Jag tittade på Östadkulle – Töllsjö i fredags och Jesper imponerade. En ung spelare som vågar styra sitt lag genom snack och att han alltid är spelbar när backlinjen börjar komma i trångmål. Jag tror att Jesper kan komma få en bra utveckling under året och inom sinom tid är det troligtvis bara en tidsfråga innan han får frågan högre upp i seriesystemen.

VECKANS LOKALA SPELARE
Vilka lokala spelare bör lyftas fram för sina prestationer i det tysta?

Väl mött!

FAKTA TOBIAS NORDGREN
Födelseår: 1995.
Familj: Sambo – mamma, pappa och tre syskon.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Östadkulle och Holmalund.
Lokal favoritklubb: Holmalund.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalund.

Fotnot
Reportageserien Tobias syftar på ovan hette Lokalfotboll på väg. Här kan du läsa alla de inslagen.

Lämna en kommentar