ANNONS:
ANNONS:

Om veckan som gick

Vi startar veckan med en sedvanlig Bredsida om veckan som gick.

Alingsås FC blev ett av våra första lag ut till match under 2022 när de mötte seriekollegan Jitex i lördags. Där visade nyförvärvet Victoria Svanström – som presenterades någon dag före matchen – sin klass omedelbart. Den förre IFK Göteborgsspelaren gjorde ett av målen (straff) när AFC vann med 3-2. Övriga målskyttar Lisa ”Mini” Johansson och Tove Lorén.  Glädjande var också att Lisa ”Töllsjö” Johansson gjorde comeback efter sin svåra knäskada.

Redan i morgon tisdag är det dags för ny match när AFC gästar IF Elfsborg och Borås Arena.

………….

Det andra lokala laget som var först till match var nystartade Alingsås City. Division 6-gänget mötte Lerum och vann där med klara 4-1. Tobias Andersson blev klubbens första målskytt någonsin, och dessutom blev spelande tränaren Calle Skoglöf målskytt när jan bytte in sig själv i slutet och spikade slutresultatet.

Alingsås City fortsätter för övrigt att presentera spelare. Albin Hägg från Säven/Hol på pluskontot, liksom ett par yngre för mig okända lirare. Snackas också om att ÖSK:s Ahmed Mohamed och SMSK:s Arvid Persson är aktuella för den nya klubben, som alla gånger kommer att husera i toppen av sexan redan 2022.

………….

Den tråkigaste nyheten från den gångna veckan var naturligtvis den om Mikael Nordins bortgång. Jag visste inte att han var drabbad av cancer sedan ett par år tillbaka och jag blev därför bestört när jag hörde att han somnat in endast 45 år ung. Från det att ynglingen från Stora Mellby började följa den lokala fotbollen var Mikael Nordin ett namn som lades på minnet. Ständigt återkommande högt upp i skytteligor och alltid sevärd när man såg honom spela.

Mitt största minne är från klassiska Nattabollen när Nordin inför semifinalerna (tror jag) fick ta emot ett pris som vinnare i någon lokal skytteliga. Sen – när första semifinalen drog igång – tog det bara några minuter innan Herrljunga tog ledningen med 1-0. Målskytt? Mikael Nordin med en behärskad volley i krysset.

Jag kände inte Mikael Nordin alls utanför fotbollsplanen. Men att han var omtyckt och uppskattad från alla håll var tydligt både när han levde och nu – främst i sociala medier – efter tisdagen dystra besked. Herrljunga och HSK har förlorat ett förebild, en vän och en lirare. Vila i frid, Mikael Nordin.

………….

Den näst tråkigaste nyheten från den gångna veckan var så klart den som att Säven/Hol tvingas att tillfälligt lägga ner sin seniorverksamhet. Spelarbrist är orsaken och det är givetvis en beklaglig verklighet vi lever i när allt fler lag får allt tuffare att hålla verksamheten igång. B-lag eller U-lag är numera ganska sällsynt, och faktum är att trupperna nu istället börjar naggas i kanten så pass mycket att A-lagen hotas. Mig veterligen är det inget mer lag i våran bygd som tvingas till åtgärder redan i år, men Säven/Hols öde är ett tydlig tecken på konsekvensen av den väg fotbollen tyvärr vandrat de senaste åren.

Ändå positivt att Säven/Hol har en tydlig målsättning om att vara tillbaka med ett representationslag så snart som möjligt, helst redan till 2023. Hoppas verkligen att så blir fallet för ju fler år det går desto svårare kan det vara att ta sig tillbaka.

………….

Även Stora Mellby har fått känna på verkligheten med något klen spelartrupp – i alla fall till viss del. Ett par träningar har fått ställas in med kort varsel, även om det åtminstone alltid blivit två pass i veckan.

Grannen Sollebrunn ser i mina ögon ut att ha startat 2022 med lite mera fart och fläkt. Spanar inte sällan en stund på deras träningar i samband med kidsens träningar och nye Martin Gyllesten tycks ha gjutit inspiration i SAIK-truppen.

………….

Vårgårda IK körde över Alingsås Futsal Club med hela 8-1 i seriespelet. Senare i veckan vann VIK även över Varnhem/Lundsbrunn och därmed vinner Vårgårda division 3, trots att de har två matcher kvar att spela. Bland annat ska derbyt mot Södra Härene liras kommande helg. Alingsås Futsal Club har redan avslutat sin säsong med att vinna mot Fröjered med 4-0. AFC slutar därmed tvåa bakom VIK.

………….

Mjörn har presenterat Andreas Berglund och Mathias Eggimann som nya spelare. Bra att truppen breddas något, och känslan just nu – vad nu den är värd i början av februari –  är att Mjörn är redo för att försvara sitt kontrakt i divison 5.

………….

Albin Gashi lämnar Norrby för spel i division 1 med FC Trollhättan. Ska bli kul att följa honom där och se om han kan roffa åt sig mer speltid än vad som blev fallet i Superettan med Norrby.

………….

Gånghester/Målsryd tar Säven/Hols plats i västra femman för den som är intresserad av det.

………….

Annelunds IF blev första lag att boka in matchannonser inför 2022. Hojta om även ditt lag vill haka på.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar