ANNONS:
ANNONS:

Om VIK och en del annat

Bara en match den gångna helgen. Det gör också att Bredsidan blir något tunnare än vanligt.

Vårgårda IK lyckades inte besegra FC Trollhättan. Ingen skam i det, och prestationen av hemmalaget var också klart godkänd i lördagens match. FCT gjorde dock mål i fel lägen av matchen sett med VIK-ögon, då både 0-1 och 0-2 kom i perioder av bra hemmaspel.

Särskilt matchavgörande 0-2 var så klart tungt för Vårgårdaspelarna. Två bra chanser till kvittering hade skapats och jakten på poäng såg ut att fortsätta, men ett individuellt misstag och ett kanonskott senare var matchen i praktiken över.

FCT är ett topplag för att det är svårt att göra mål på dem. Det syntes sista halvtimman där ett ändå hyfsat spelande VIK inte lyckades ta sig fram till några heta lägen. Och då hade hemmalaget ändå två tunga och bra anfallare på banan i form av Mommo och Albinot.

Kul att David Lager körde igång med bollen igen. En klippa i mittlåset bredvid Mattias Martinsson som också han knäppt sista knappen i division 2-kostymen under hösten.

Martinsson var tillsammans med Albin Gashi (från Södra Härene från början) de enda två Vårgårdakillarna i hemmalagets startelva. Olafsson, Lager och Wartmark har Herrljunga SK som moderklubb medan resten av utespelarna är rena importer. Eriksson i mål har varit i VIK så länge att han kanske räknas som en halv egen produkt. Vad den sammanställningen säger vet jag inte, mer än att det tar tid att bygga en klubb som spottar fram egna division 2-spelare.

När jag var 16 år lirade jag gamla division 3 på Tånga hed. Dagens division 2 är säkerligen något bättre, men jag tyckte ändå att jag kunde känna igen mig lite i Albin Gashi. För 19 år sedan njöt jag på samma sätt som han tycktes göra i lördags, och att han är en stor talang råder det inget tvivel om. Han spelade moget, vårdat och visade att fotbollsintelligensen redan är väl utvecklad. Fortsätter han på den inslagna vägen lär han spela på större arenor är Brynet när han är 27 år, som en annan gjorde.

Kan förresten inte med ord beskriva hur gärna jag skulle vilja börja om på en ny runda. Att vara 16 bast och träna fotboll varje dag utan att ens tänka på att kroppen kan ha ont. Det var tider det, så passa på att njut av de där åren. Det får bli dagens visdomsord till alla teens.

Den som vill veta exakt vilka förutsättningar som VIK har att hänga kvar i tvåan får vänta någon dag innan jag redogör för det. Men ni kan redan nu får reda på att det både krävs att VIK förlorar ganska stort mot Stenungsund och att två andra matcher går rakt emot Tobias Edenviks gäng. Så ganska goda är de ändå. Förutsättningarna alltså.

……………..

I ÖSK-damernas kvalgrupp möttes Hörnebo och Tidaholms GoIF. Där vann Hörnebo med 6-0, vilket är att beteckna som ett skräpresultat för ÖSK. Nu måste gulsvart vinna med minst samma siffror mot Tidaholm för att vinna gruppen och vara garanterad en plats i divison 3 nästa säsong.

……………..

Jenny Holm blir inte kvar som tränare i Alingsås FC, och enligt ännu obekräftade uppgifter lämnar även Junior Orantes klubben. På onsdag ska den nya huvudtränaren presenteras, och det ska bli spännande att se vem det blir.

……………..

Kommande helg avslutar VIK sitt seriespel och ÖSK sitt kvalspel. Om inte VIK mod all förmodan tvingas att kvala betyder det att fotbollssäsongen 2018 är över. Det betyder också att ännu en säsong med lokalfotboll.se/0322 är över. Med en ny vardag hemma efter att lillgrabben föddes för snart ett år sedan har jag inte kunnat se så många matcher som jag hade önskat, och jag känner själv att jag inte haft samma frenesi i min bevakning av vår kära lokalfotboll. På fotbollsspråk skulle jag ge mig själv och sajten godkänt, men inte mycket mer, för säsongen 2018.

Därför vet jag ännu inte huruvida det blir en fortsättning över 2019. Jag har ett par planerade saker kvar att publicera, bland annat redovisningen av det stora Vårtipset. Vi har även en runda kvar med våra grymma gästskribenter kvar innan vi tackar av årets kvartett för väl utfört arbete.

Sen får vi helt enkelt se hur det blir. Lite strul med mätinstrumentet gör att jag inte kan få fram exakta besökssiffror för det gångna året, men uppskattningsvis har ökningen som var konsekvent de tre första åren stagnerat något. Det var väl i för sig ganska väntat i mina ögon. Intresset för sajten sköt i farten ganska snabbt de första åren medan känslan numera är att sajten tas mer för givet. På ett sätt väldigt roligt att lokalfotboll.se/0322 har blivit en naturlig del av fotbollsfamiljen, men på ett annat sätt lite av en börda att allt fler räknar med dagliga uppdateringar och djupa analyser. Ibland utan att tänka på att sajten drivs på fritiden och att endast ett fåtal läsare har valt att pröjsa för det som skrivs.

Jag har också märkt att folk läser på ett annat sätt nu när sidan är mer etablerad. Många går in ett par gånger i veckan och läser ikapp de senaste dagarna till skillnad från de första åren då en större skara surfade in på sajten varje dag.

Den 1 november fyller lokalfotboll.se/0322 fyra år. Om det blir ett femte återstår alltså att se.

……………..

Jag vill passa på att tacka Vårgårda IK för att jag fick några minuter innan avspark för att dela ut priset i Måltjuven. Bosse Kempe svarade ja på stående fot när jag ställde frågan, och det uppskattas enormt mycket. Att saker och ting är lättarbetat och kräver minimal tid är ett måste i min sits, och därför lyfter jag på kepsen för den gästfriheten.

……………..

Tabellsidan är nu en match från att vara komplett. När nu sajten börjar bli till åren har också arkivet med tabeller och skytteligor vuxit ut till en ganska skön lokalfotbollsskatt. Det tycker i alla fall jag.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Om VIK och en del annat”

Lämna en kommentar