ANNONS:
ANNONS:

ÖSK starkast i derbyt

Östadkulle tog chansen i grannderbyt mot Herrljunga. Bortalaget vann på SKoghälla med hela 4-0 och tog tre poäng i bottenstriden i 0322-femman.
– Härlig avslutning på våren, säger Martin Broberg i ÖSK, som hade huvudansvaret i Klas Karlssons frånvaro.

Trots att HSK kom till spel utan bröderna Martin och Anders Lund var det ett namnkunnigt hemmalag som sprang ut till match på tisdagen. Men vad hjälpte det när det ändå var gästande ÖSK som avgick med segern.

– Herrljunga hade bollen en del och spelade väl hyfsat. Men de hade svårt att skapa chanser på oss, säger Broberg.

Daniel Brorsson gav ÖSK ledningen efter dryga kvarten. En stund senare var det dags igen när Oscar Sjögren hängde in 2-0 till Östadkulle.

– Vi var effektiva framåt samtidigt som vi försvarade oss bra. CM och Liljedahl var grymma där bak så HSK kom inte igenom, säger Broberg.

Efter paus försökte HSK ta sig in i matchen målmässigt men hade svårt att komma till. Istället dödade Samuel Hjalmarsson tillställningen när han rann igenom och satte sit 3-0 till ÖSK med kvarten kvar. Samme man ordnade sedan även 4-0 och då var allt hopp ute för HSK.

– De slutade spela efter 3-0 så fyran kom på köpet kan man säga.

I och med förlusten ser det allt mörkare ut för Herrljunga under strecket. ÖSK däremot har vaknat till liv efter den usla starten och är nu fem poäng före dagens motståndare.

– Det har sett bättre ut det sista och det här var ett perfekt avslut på våren. Nu kan vi bygga vidare på detta under hösten, avslutar Martin Broberg.

ÖVRIGA TISDAGSMATCHER
Bollebygd/Olsfors – Säven/Hol 0-1
Mål: Martin Andersson.

Nossebro – Sollebrunn 2-1
Mål: Alexander Kahlin.

Långared – Hjärtum 3-0
Mål: Erik Körner, Omid Omidi, Adam Bergström.

Falköpings KIK – IK Frisco 3-2
Mål: Bailey McDonough, Alexandra Schwartz.

Lämna en kommentar