Östlind avgjorde derbyt

TV: Holmalunds IF tog femte raka segern när man vann med 2-1 borta mot Vårgårda IK.
– Vi har inte det där flytet nu i höst, säger VIK:s Adam Borhammar Wahlin.

Referatet med Jonas

Lördagens division 3-derby startade i ett högt tempo och till en början var det Holmalund som behärskade farten bäst. Den första målchansen fick Dejvid Hasan som nickade bra på Sebastian Bülows inlägg, men Niklas Eriksson tippade bollen till hörna.

Efter hand växte Vårgårda in i matchen och sista halvtimman var helt jämn. Hemmalagets väg in i matchen kom genom Adam Borhammar Wahlins mycket eleganta ledningsmål. Samuel Andersson vann en duell vid kortlinjen och spelade bakåt till Borhammar Wahlin som mycket behärskat placerade in 1-0 i bortre krysset förbi Calle Skoglöf.

Kvitteringen lät dock inte vänta på sig. Anton Stensek, för dagen på mitten, slog en fenomen boll till Oliver Östlind på högerkanten. Vesselsnabbe Östlind kom runt på kanten och spelade in till Qendrim Pllana, som tog emot och dunkade upp bollen i nättaket. Ett snyggt mål även det.

Resten av halvleken blev tämligen chansfattig. Löpvillige Tobias Nordgren var på väg igenom men VIK-målvakten Niklas Eriksson var först på bollen och kontrade med en mäktig utspark till Samuel Andersson som avslutade utanför i bra läge. Sen hade Richard Wartmark ett mål bortdömt för gruff i momentet innan precis i slutminuten.

I andra halvlek behövde HIF emellertid bara sekunder på sig att ta ledningen. Oliver Östlind fick en lång boll att jobba på direkt och lyckades få till ett avslut som efter lite flipperspel smet förbi Niklas Eriksson.

Andra akten präglades sedan av mycket kamp. Det började smälla mer i närkamperna, och spelarna blev också mer och mer griniga på både varandra och på domaren. Rent spelmässigt hade Dejvid Hasan ett bra läge i skottsektorn, men halvträffen landade tryggt i Erikssons nävar.

Sista 20 minuterna sjönk Holmalund allt längre ner i banan och hemmalaget lyfte upp folk och skickade långa bollar. Men det var inte förrän de sista minuterna det hettade till rejält i gästernas straffområde, inte minst i samband med ett par hörnor. Till och med Niklas Eriksson var uppe och oroade, men ett frenetiskt kämpande Holmalund lyckades hålla undan och vinna med 2-1.

– Vi har inte så bred trupp och det börjar kanske ta ut sin rätt nu. Sen har vi inte spelat lika bra som i våras och när vi ligger där vi gör kanske man inte har den där hundraprocentiga motivationen, säger Adam Borhammar Wahlin, som var en av VIK:s bästa spelare.

– Det känns bra för egen del. Har fått en hel säsong i benen och jag känner att det har släppt lite nu i höst. Tråkigt att det är så sent nu bara, säger han, inte alltför nedstämd över derbyförlusten.