ANNONS:
ANNONS:

Ovissheten mår ingen bra av

Vi lyxar till den här fredagen med en liten Bredsida.

Långhelg för många. Och för oss fotbollsintresserade känns kanske helgen längre än någonsin. Under de fullspäckade veckorna flyter vardagen på ganska bra, men när det vankas helger – mer eller mindre långa och stora – som ofta förknippas med fotboll uppstår det ett tomrum.

Liksom påsken är Kristi himmelfärdshelgen ofta tid för matcher. Men så är inte fallet i år som alla vet, och när matcherna kommer igång igen är det ingen som egentligen vet.

Diskussioner pågår. Nya uppgifter kommer så gott som dagligen från de stora nyhetsdrakarna. Ska Tegnell släppa på svångremmen? Eller ska han inte göra det?

Det är ungefär där vi står just nu. Visst finns det startdatum för i princip varje serie i hela landet. Men för att det ska bli verklighet behöver Folkhälsomyndigheten släppa på restriktionerna.

Sveriges högsta serier för fotbollens talan i frågan. De är mest angelägna om att komma igång, inte minst av ekonomiska skäl. När väl allsvenskorna, Elitettan och Superettan fått definitivt besked lär det inte dröja många dagar innan resten av landets serier hakar på.

Jag tror att det blir allt eller inget. Alltså kommer ingen tävlingsfotboll spelas i Sverige under 2020 eller så kommer alla serier att komma igång. Många av dem då som en halv säsong – och i princip alla utan publik. Och ska jag gissa tror jag på ett positivt besked så att vi får en sommar och höst med crossbollar, glidtacklingar och ribbskott.

Men oavsett utfall tror jag alla mår bäst av ett besked ganska snart. Ovisshet är sällan positivt, inte heller i det här fallet.

……………..

Vårgårda IK har brutit kontraktet med två spelare. Mohamed Muhamed Hussein och Antonio Boulas lämnar klubben innan de ens hunnit debutera på Tånga hed, och enligt AT var det ett gemensamt beslut där såväl ekonomi som andra aspekter spelade in.

……………..

Att många lokala klubbar har det tufft ekonomiskt just nu är ingen hemlighet. Mitt SMSK är ingen undantag, vilket konkretiseras av att tre inkomststarka tillställningar nu inte blir av. I morgon lördag skulle exempelvis den feta loppmarknaden gått av stapeln, men den går som ni förstår inte att genomföra.

……………..

Min gubbvad känns allt mindre gubbig för varje dag som går. Styrkan och löpningen har ökats successivt och efter några små matcher mot sönerna hemma på gräsmattan börjar det suga allt mer i fotbollstarmen. Om och comebacken sker är inte spikat, men om den sker blir det sannolikt ganska snart.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar