ANNONS:
ANNONS:

Påskveckan är här

Så drar vi igång en vecka som garanterat slutar i paltkoma.

Vårgårda IK presenterade en ny målvakt i fredags. Det kan tyckas sent med endast ett par veckor kvar till den ursprungliga premiärendagen, men nu får nye Ahmed Roshdi ändå en dryg månad på sig i sin nya klubb innan det förhoppingsvis blir seriespel första helgen i maj.

Roshdi är Boråskille men har utöver Norrby även spelat i Råslätt och Assyriska BK. Han kommer närmast från ett äventyr i Palestina där han spelat i landets högsta serie. Han har även några U-landskamper för Palestina. Men nu är det alltså VIK som gäller, och han förväntas bilda målvaktspar med Axel Schill nu under 2021.

…………….

Alingsås FC har nu spelat klart gruppspelet i Svenska cupen. I avslutningen blev det återigen en förlust, nu med 1-0 borta mot Vittsjö. Det betyder att AFC gick både poänglöst och mållöst genom de tre matcherna, och slutade då sist i den mycket tuffa gruppen. AFC kan ändå räkna in tre riktigt bra matcher att få i benen, det är väldigt få lag förunnat under rådande omständigheter. Nu är det bara att fortsätta ladda upp för seriepremiären som endast är ett par veckor bort.

…………….

Det stora Vårtipset kommer även i år att tvingas senareläggas något. Men vi får en försmak av det hela i mitten av april i och med AFC:s premiär. Det betyder att jag snart återigen ska kasta mig ut i mörkret och försöka mig på att tippa alla lokala serier.

…………….

På tal om AFC så blev Pernilla Milton en av målskyttarna när hennes IFK Göteborg vann andra raka SM-guldet i futsal. Utöver Milton fanns även Alingsåsbekanta Madeleine Mårtensson och Amanda Olsson med i den matchtrupp som besegrade Gais med 3-2 i finalen.

…………….

Påskhelgen är ofta förknippad med fotbollsmatcher. I fjol gick allt det i stöpet och även i år blir det oerhört tunt med matcher. Förra veckan meddelade förbundet att tidigaste dagen för träningsmatcher i Västergötland är 19 april. Om allt går i lås betyder det 1-2 träningsmatcher innan seriestarten helgen 1-2 maj.

Istället för matcher ska det framåt helgen ätas påskmat och påskgodis i stil med kommandoran i Lönneberga, och sen ligger man där med paltkoma i soffan. En fin tradition.

…………….

Våra lokalfotbollsvitsar rullar vidare på Facebook och Twitter. Fortfarande har jag några av mina egna kvar, men när de har avverkats är tanken att köra på ytterligare några dagar med det bästa inskickade materialet. Så har du någon kul på lager är det bara att göra sig hörd på ett eller annat sätt.

…………….

Måste säga att årets gästskribenter håller högsta klass. På onsdag är det Hanna Cervin som levererar en ny genomarbetad och läsvärd text.

…………….

Avslutningsvis några ord om Zlatan Ibrahimovic. Jag hoppas att alla som såg veckans VM-kvalmatcher noterade vilken oerhörd klasskillnad det i vissa moment är mellan 39-åringen och övriga svenskar. Hoppas verkligen att han får vara skadefri fram till sommarens EM så att han förgyller mästerskapet för oss konsumenter och ger det svenska laget den där spetsen som inte funnits i laget sedan ”Ibra” var med förra sejouren.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar