ANNONS:
ANNONS:

Peter Ijeh förväntas ta över VIK

Ett stort namn utifrån. Det är vad Vårgårda IK  ser ut att satsa på i jakten på återkomst till tvåan.
På tisdagen förväntas klubben presntera Peter Ijeh, 43, som ny tränare.

Peter Ijeh kommer från Nigeria och är därmed landsman med Vårgårdas sportchef Mohammed Abdulrahman. De båda huserade i Gais samtidigt för knappa tio år sedan, men efter det skiljdes deras vägar åt. ”Mommo” spelade vidare med flera fina säsonger, men drabbades också av skador innan han hamnade i VIK inför säsongen 2017.

För Peter Ijeh tog en brokig spelarkarriär slut efter sejouren i Gais. Drygt tio år tidigare, 2001, värvades han från Nigeria till Malmö FF. Redan andra säsongen i Skånelaget vann han den allsvenska skytteligan med 24 fullträffar när MFF tog silver 2002.

Han värvades 2003 till IFK Göteborg och hann efter det även med spel i FC Köpenhamn, Viking FK, Syrianska FC innan han slutade efter misslyckandet i Gais.

Spelarkarriären kantades också av rubriker utanför fotbollsplanen. Ijeh dömdes exempelvis till att betala 600 000 kronor till Skatteverket efter övergången från Malmö till Blåvitt. Han har även åtalats för mordhot, men i det fallet friades han helt.

Efter spelarkarriären har han utbildat sig till tränare. Men jobben har inte duggat tätt, utan enda uppdraget är ett år som tränare för Assyriska BK i division 2 för några år sedan. Sedan dess har han varit arbetslös.

– Det är ingen klubb som vill anställa mig. Jag tror att de är rädda för förändring, de är rädda för min typ av fotbollsfilosofi. Ledarstilen i Skandinavien är på ett visst sätt, jag har ett afrikanskt ursprung och det innebär bland annat att jag ser lite annorlunda på hur fotboll ska spelas, sa Peter Ijeh i en stor intervju med GT i somras.

Men nu ser alltså Vårgårda IK ut att satsa på den forne skyttekungen som tränare. Klubben har kallat till presskonferens i morgon tisdag för att presentera en ny tränare.

Lämna en kommentar