ANNONS:
ANNONS:

Premiärer på bred front

Den här veckan kliver ett helt gäng lokala lag in i seriespel. Vi har valt ut de hetaste matcherna och skapat en lista som helt logiskt heter Helgens Hetaste.

HH

SK Mjörn – Långared
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Två lag som har haft en liten halvknackig försäsong. Men nu när det är poäng på spel behöver det inte betyda särskilt mycket. Jag väljer att ge Mjörn tipset här, dels på grund av hemmaplan och dels för att Långared torskade genrepet med hela 5-0 mot Stora Mellby.
Tips: 3-1.

Sollebrunns AIK – Hemsjö IF
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Här är känslan att bortalaget Hemsjö får det tufft. Det finns en hel del speed i SAIK:s anfallsspel och jag tror på hemmaseger. Hemsjö skulle kunna överraska vid en fullträff, men då krävs också att SAIK underpresterar.
Tips: 4-1.

Vänersborgs FK – IK Frisco
Serie: Division 2 västra.
Kommentar: Frisco betar av en av säsongens svåraste matcher redan i premiären och det kan vara ett bra läge. Det finns stabilitet och styrka i de blåvita så håller de tätt bakåt dyker det rimligen upp en och annan möjlighet framåt.
Tips: 1-1.

Vårgårda IK – Tibro AIK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Upp till bevis för min seriefavorit Tibro som torskade sin premiär. Men här tror jag det blir tufft för gästerna eftersom VIK gjorde en stabil premiär förra veckan. Tror på minst en poäng för hemmalaget, men varför inte ta alla tre när man ändå är i gång?
Tips: 2-1.

Holmalunds IF – Borås AIK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Seger här och drömstarten är ett faktum för Holmalund. BAIK föll med uddamålet i sin premiär, och jag tror de får svårt att ta poäng även här. DM-avancemanget i veckan visade att bredden i HIF-truppen finns och kommer man upp i nivå här blir det andra raka segern.
Tips: 3-1.

Gerdskens BK – Fristad
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: En svår match, men det gäller för GBK att studsa tillbaka efter premiärförlusten för att inte halka efter i tabellen. Sist var Niklas Andersson irriterad på spelarnas inställning, så om alla tar det på rätt sätt borde det innebära full fräs i 90 minuter från hemmalaget.  I så fall tror jag det räcker till seger här, även om det blir tufft.
Tips: 1-0.

Sundsvall – Holmalunds IF
Serie: Elitettan.
Kommentar: Efter den snöpliga premiärförlusten ger sig Holmalund ut på långresa. Sundsvall är ett lag man bör ha bakom sig och jag tror att HIF tar sin första trea här. Framåt ska Heather Williams och kompani kunna sätta dit ett par bollar så det gäller att orka spela rätt och tätt bakåt i 90 minuter.
Tips: 1-3.

Östadkulle SK – Hemsjö IF
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: En intressant premiärmatch mellan två lag som i fjol slogs just bakom täten i fyran. Känns helt vidöppet på förhand, men jag går på magkänslan och ger Hemsjö tipset. Främst för att de känns vassare framåt med Lisa Andersson och Lisa Molin i spetsen.
Tips: 2-4.

1 svar på ”Premiärer på bred front”

Lämna en kommentar