ANNONS:
ANNONS:

Premiärveckan är här

Så får vi äntligen skriva den där sköna meningen. Premiärveckan är här.

Efter världens längsta försäsong är det så dags. På söndag släpper vi lös säsongen 2020 på allvar när våra högst placerade lag lirar premiär. Jag har fyra serier att tippa i veckan och först ut blir Elitettan, som kommer i morgon. Som vanligt oerhört svårt att sia om framtiden, men roligt är det så vi kör på samma upplägg även den här säsongen.

………………

I lördags kom bomben om att Kristoffer Holmén och Katti Ölvebo lämnar IK Frisco. Mycket oväntat, och självklart olämpligt en vecka föra seriestart. Men det tycks inte vara några hard feelings mellan parterna och eftersom det i pressmeddelandet står att Krille lämnar på grund av personliga skäl ser jag ingen anledning att gräva vidare i det hela. Bara att beklaga situationen, och hoppas på en bra lösning för Frisco.

Lösningen blir till att börja med Börje Hansson. Klubben jagar enligt uppgift fler namn till tränartrojkan, men den här premiärveckan blir det Hansson som leder styrkorna. Inte så illa att få tag i en meriterad tränare som Börje i det här utsatta läget, och gissningsvis har han hyfsad koll på laget eftersom dottern Maja är med och lirar. Men en utmaning blir det – både för truppen och Börje – och det ska bli mycket intressant att se var det tar vägen.

………………

Patrick Dyrestam till Vårgårda IK? Ja, AT skrev i veckan om att den meriterade mittbacken är aktuell för en påskrift. Det skulle på kort sikt givetvis innebära trygghet och stadga i den backlinjen som av allt att döma blir ganska nykomponerad.

I veckan gjorde VIK också klart med Shkelqim Krasniqi som senast lirade i Husqvarna. Onekligen en starkt kort, och det blir angenäma problem för Walid Dahir att ta ut de offensiva spelarna till premiären.

………………

Premiär förresten. Så här ser veckan ut vad det gäller seriematcher:

Söndag 14 juni:
Bollstanäs – Alingsås FC
Göteborgs DFF – Frisco
IF Karlstad – Vårgårda IK
Holmalund – IFK Hjo
Skoftebyn – Gerdsken

Tisdag 16 juni
Alingsås IF – Stenkullen

………………

I veckan tog jag steget. Steget mot fotbollsplanen efter gubbvads-fadäsen. Två bollpass blev det och det kändes oförskämt bra. I vaden alltså. Övriga komponenter osade till ringrostighet, men i nuläget är jag mer än nöjd med en hel vad. Nu fortsätter trappa upp det lite försiktigt.

………………

Det är som vanligt många lag som har bokat matchannonser här på lokalfotboll.se/0322. Som jag tidigare skrivit blir så klart hela grejen en annan nu när säsongen är halv och matcherna till en början ska spelas utan publik. Men jag tänker att det ändå är trevligt med matchannonser så vi håller koll på hur lagen spelar.

Därför jag jag beslutat att köra matchannonserna som vanligt med start i denna veckan. Men fakturan skickas inte förrän till hösten, och den styrs till viss del av när och om publiken släpps på. Men oavsett det blir det ett kraftigt reducerat pris för alla lokala föreningar.

Det budskapet får ni gärna föra vidare in i era respektive föreningar för jag kommer inte meddela varje enskild person som gjort bokningen för sin klubb.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar