ANNONS:
ANNONS:

Mikael Prodér får sparken

Mikael Prodér får sparken från Holmalunds IF med omedelbar verkan.
– Han saknar förtroende från alla håll i föreningen, säger ordförande Roger Karlsson.

Prodér

Det är en ganska fåordig Roger Karlsson som svarar på frågorna på torsdagskvällen.

– Han saknar förtroende från både spelarråd, damkommitté och styrelse och då kan han inte vara kvar som tränare. Det är det enda vi kommenterar i nuläget. Tycker inte att det är speciellt konstigt egentligen, det sparkas tränare var och varannan vecka i olika lag och sporter. Har man inte förtroende kan man inte vara kvar på en position, säger Roger Karlsson.

Hur löser ni det kring laget nu?
– Det är redan löst men det presenteras inte förrän i morgon.

Amalia Arvidsson är en tongivande spelare i A-laget, och hon tar avstånd ifrån Roger Karlssons uttalande om att spelarrådet saknar förtroende för Mikael Prodér.

– Jag satt med på styrelsemötet i tisdags och det kom ingenting negativt från någon spelare. Så det stämmer inte alls. Därför är det ganska upprört här just nu, säger Amalia, som berättar att Mikael själv meddelade spelarna i dag.

– Efter träningen sa han det både till oss och Akademin.

Kan du förstå beslutat att avskeda honom?
– Vi har vetat vad som ligger bakom men jag tycker inte att det är tillräckligt för att sparka honom. Alla människor gör fel, och ser man till resultaten vi har gjort med alla våra lag och vilket jobb Micke lagt ner var inte detta det bästa scenariot. Vi har match på lördag och vet inte vem som kommer ansvara för laget då, säger Amalia Arvidsson.

Prodér nedstämd
Mikael Prodér själv är nedstämd, mest för att behöva överge det som han varit med och byggt upp.

–  Vi har lagt ner otroligt mycket tid, otroligt många timmar med träningar halv sex till halv nio varje dag. Tråkigt att inte får vara med och fortsätta på resan vi håller på med, både med Elitlaget och Akademin. På ett sätt är nästan de unga tjejerna allra viktigast i det här, säger Prodér, som gärna ser att Robert Sjöqvist och Robert Preissler tar över.

– Det tycker jag, och det har jag sagt till sektionen också. Men de har inte fått någon fråga än och det är lite oroande. Men det ska bli roligt att se vem som tar över, och det får klubben svara på vem de tror kommer att göra det bättre än vad jag gjort.

Prodér menar vidare att han hela tiden känt spelarnas förtroende.

– Absolut. Många i A-laget var ledsna och många i Akademin var förstörda. Det är tufft att vara 15-16 år, och jag hoppas att klubben tar ansvar så det finns någon som pratar med tjejerna. Så uttalandet om att detta var spelarnas beslut stämmer inte.

I det brev Mikael Prodér fick av klubben stod det att hans förtroende var förbrukat och att det skulle vara anledningen till avskedet. Lokalfotboll.se/0322 har dock från flera håll fått uppgifter om att Prodér skrivit avtal med ett par av spelarna, och betalat dem pengar ur egen ficka. Avtal som klubben inte ska ha vetat om förrän allt kom upp till ytan ganska nyligen. Ordförande Roger Karlsson ville överhuvudtaget inte kommentera uppgifterna, och Prodér är också fåordig om det hela.

– Kontrakt och kontrakt, jag har inte position att skriva kontrakt. Men vad ska du göra om någon inte har pengar till mat? Sen får tjejerna själva svara på vilka avtal de har, säger Prodér.

Extränaren är också lite orolig för att flera spelare är uppvaktade av andra klubbar.

– En sån som Heather Williams har inget kontrakt så hon kan lämna i morgon. Även spelare som Moa Edrud, Olivia Sultan och Sandra Augustsson har ögonen på sig, säger Mikael, som avslutar med en hälsning till alla holmalundare.

– Jag har inget agg mot klubben. Det har varit en otrolig rolig resa.

9 svar på ”Mikael Prodér får sparken”

 1. Håller med Amalia till 100%. Roger Karlsson har ingen rätt att sätta ord på våra känslor som spelare då han inte har någon förståelse. Ambitionen och engagemanget Mikael Prodér har visat sedan han kom till Holmalunds IF är något vi spelare troligtvis aldrig kommer hitta hos någon annan tränare.

  Svara
 2. Jag är så trött på att styrelsen i Holmlalund ska ledas av idioter som bara vill lägga energi på herrlaget. Det handlar alltid om att damlaget kostar för mycket, är det då konstigt om en tränare som brinner för damerna vill lägga pengar på bra och viktiga spelare när styrelsen med sitt eviga snålande bara vill förstöra för damerna! Ut med alla sura mansgubbar ur styrelsen och in med lite nytt vettigt folk som brinner för båda dam och herr! Kolla vad som hände när div 1 laget fick dra sig ur för ett antal år sedan. Dom tar bort all resersättning och halva laget bestod då av duktiga tjejer från Borås. Usch! Och vad man får höra från en viss släkt nere på holmalyckan efter nedläggning är att ”Damfotboll är som att ha kossor i ett travlopp”. Men snälla vakna upp. Ni kan väl ändå inte tro att det är herrarna som har satt Holmalunds namn på kartan? Usch!

  Svara
  • Huvudet på spiken precis så var det sist! Ta bort resersättningen och vi ”slipper” damlaget.. Sorgligt men samt. Man kunde ju tro att de hade lärt sig en läxa..

   Svara
 3. Bort med alla nötter i styrelsen. Detta eviga tjat om att damerna inte får kosta ett uns och att herrarna får pengar vid sidan av är helt ok? Det är väl inte konstigt att en tränare som lägger ner hjärta ch själ vill hjälpa några duktiga och viktiga spelare när styrelsen som bara består av mansgubbar inte vill att damerna ska kosta ett skit? Kolla hur det gick för ett antal år sedan när div 1 laget fick dra sig ur. Styrelsen beslutar att all resersättning skulle upphäva, halva laget bestod då av duktiga spelare från Borås. Det man fick höra i korridorernaav ett viss släkte nere på holmalyckan var ”damfotboll är som att ha kossor i ett travlopp”. Men snälla! Inte kan väl ni sura damfotbollshatande gubbar tro att det är herrarna som satt Holmalunds namn på karta? Haha! Bort med alla i styrelsen och in med nytt vettigt folk som brinner för både DAM OCH HERRFOTBOLL!

  Svara
 4. Holmalunds IF styrs av en ordförande som själv inte lyckats skapa någonting av värde, men drivs av ledstjärnan ”ingenting får kosta något” där det är viktigare att spara och dra ner än att hitta nya innovativa sätt att faktiskt dra in pengar till de nödvändiga aktiviteterna.

  När denne person dessutom manipulerar, styr och mer eller mindre förtäckt förtalar aktiva som försöker driva föreningen mot en ny och mer nutidsbetingad verksamhet visar det verkligen låg nivå.

  Fram med skiten i ljuset, har ni övriga i styrelsen något slags heder så kan ni ställa er bakom uttalanden med era namn också. Har ni något att klaga eller anmärka på så visa er öppet och göm er inte bakom anonymiteten i en grupp där talesmannen så tydligt borde pensionerats för länge, länge sedan

  Jag ställer mig utan att tveka när som helst, var som helst och debatterar ALLT som hänt senaste tiden med vem som helst av er! Är det någon i styrelsen som vågar ställa sig upp mot härskaren så har ni mer stöd än han gett sken av!

  Svara
 5. Jag vet inte varför jag skrev hemligt. Mitt namn är Li Zetterberg och har spelat i Holmlalund i många år! Jag står precis för vad jag skriver.

  Svara
 6. Det är med sorg i hjärtat som jag läser dessa negativa nyheter från Holmalunds IF. Att en så fin förening gör om samma misstag igen med sitt fantastiska damlag gör att man återigen blir förbannad. Under mina år som ledare i Holmalund IF:s damlag körde jag en buss från Borås med 6-10 av de bästa tjejerna från fotbollsgymnasiet. Detta blandades med superduktiga alingsåstjejer som Katti Ölvebo, Cecilia Ståhl, Emma Eriksson, Emelie Farfa och toppades med Camilla Ackerfors och AmelieRyberg. Jag kan utan att ljuga nu efteråt säga att dam sektionen på något sätt alltid kände sig motarbetade av styrelsen. Och ändå kan jag, eftersom jag även arbetade med flicklandslagen, säga att nämnde du Holmalund IF i Norrland, Skåne, Värmland eller Medelpad så var/är det damlaget som nämns! Så händer detta när Mikael Prod’er tillsammans med sitt team återigen gjort Holmens damer till ett slagkraftigt lag i Sveriges damelit. Och återigen är det inte anklagelser som uttalas öga mot öga utan bakom ryggen och anonymt. Jag lider med tjejerna, med Mikael och med Holmalund IF. Återigen svärtas namnet ner av personer som inte verkar bry sig om fotbollen och alla de ungdomar som älskar sin förening, både pojkar och flickor samt män och kvinnor.

  Svara
 7. Arbetsmomentet nu som tidigare är att nu skall det inte besvaras frågor, ingen skall gräva i detaljer etc ”för föreningens/spelarnas/etc bästa”… När ordförande ”inte vill gå in på detaljer” är det inte för att skydda några andra inblandade än sin egen rygg.

  Jag påminner gärna än en gång om Roger Karlssons uttalande sent förra hösten om att 2016 är året då Holmalunds IF skulle satsa extra på flickor/dam som behöver det mest. Har något hänt där mer än att det numer inte ens finns flicklag yngre än 2002/2003, det är 7-8 generationer MINST som helt raderats ifrån Holmalunds IF och det görs inte en enda satsning på att få igång yngre lag. Damlagets satsning ses endast som en kostnad och när föreningen inte har en vettig modern satsning kring sponsring och marknadsarbete så är det klart att enklaste lösningen är att spara och skära ner. Jag har själv i mitt arbete ofta kontakt med sponsringsansvariga från både yrkeslivet såväl som föreningsliv och har sällan sett så inkompetens arbete som på Holmalunds IF!

  Personer som höjer rösten och försöker arbeta för förändrat beteende och bättre arbetssätt motarbetas å det grövsta. Förlöjligande, ignorerande blandas med skitsnack bakom ryggen och en gruppmentalitet att följa härskarens order för att inte själv hamna i onåd. Självklart är inte heller något dokumenterat skriftligt för då går det ju att spåra bakåt, den gamla goda Holmalundsandan skall vara att sånt här håller man tyst om för ”föreningens skull”.

  Så NEJ, nuvarande styrelse mfl. hangarounds är INTE Holmalunds IF, ni står för något som i skolan skulle kallas mobbing och på en arbetsplats borde anmälas som kränkande särbehandling. Läs gärna mer på http://www.arbetsmiljoupplysningen.se/Amnen/Mobbning/

  Svara

Lämna en kommentar