ANNONS:
ANNONS:

Prodérs lämnar AFC

Det blev bara en säsong i Alingsås FC för  kusinerna Fredric och Mikael Prodér. Tränarna har valt att lämna klubben.
– Vi känner inte att vi kan ge hundra procent och då är det bättre att någon annan tar över, säger Fredric.

Alingsås FC hämtade in Mikael Prodér för ganska exakt ett år sedan. Han fick sin kusin Fredric Prodér som assistent, och uppdraget var att ta den elittörstande, unga klubben till Elitettan. I lördags fullbordades uppdraget, men bara dagar efter den triumfen meddelar båda Prodérs sin avgång.

– Det har sammanfallit att vi båda väljer att lämna. Ett steg upp betyder längre resor och mer träning och det går inte att kombinera fullt ut med våra jobb och familjer. Vi måste kunna göra det till hundra procent om vi skulle fortsatt och det hade vi inte kunnat, säger Fredric, som berättar att det inte varit några diskussioner om förändrat kontrakt för att kunna gå ner i tid på det ordinarie arbetet.

– Nej, det har det inte. Vi fick en förfrågan, men valde att tacka nej. Men nu ska vi försöka ta en trippel i DM-finalen (Örby på bortaplan) på lördag och få en tredje guldhatt.

Fredric säger att en fortsättning som tränare är högst aktuell. Åtminstone runt dotterns lag i Alingsås KIK, men kanske också med annat uppdrag.

– Jag har pratat med en annan klubb men det är absolut ingenting som är klart.

Vad det gäller Mikael Prodérs fotbollsframtid har rykten gjort gällande att han ska hjälpa till runt sonens pojklag i Holmalund. Någon som bekräftas av Fredric.

– Det stämmer att han har sagt att han kan vara behjälplig runt deras P05.

Lämna en kommentar