ANNONS:
ANNONS:

Protest efter Holmalunds avancemang

I går spelade Holmalund SM i futsal och efter seger i trelagsgruppen tog man sig vidare till nästa runda. Om inte en inlämnad protest får Alingsåslaget på fall.
– Vi kommer att överklaga om Böljans protest går igenom, säger tränare Mikael Prodér.

Prodér

I lördagens första match var det inget snack om saken. Ytterby hängde inte med Holmalund som vann med hela 9-2. Den storsegern gjorde att det räckte med kryss i gruppfinalen mot IF Böljan för att Holmalund skulle knipa förstaplatsen och ta sig vidare i futsal-SM.

Eftermiddagens fajt blev en jämn historia där Böljan tog ledningen med 2-0 innan Anna Scavo reducerade. Amalia Arvidsson, Sofia Olsson och Sofia Andersson såg dock till att vända på steken, men trots att HIF hade ledningen med 4-2 kom halländskorna tillbaka och kvitterade till 4-4. Några fler mål än så blev det dock inte utan Holmalund vann gruppen på bättre målskillnad.

I efterhand har dock Böljan lämnat in en protest mot den utvisning som drabbade laget i gruppfinalen. En spelare fick två gula kort och blev utvisad i två minuter. Protesten gör dock gällande att spelaren inte var på planen när den andra varningen delades ut, och därför skulle straffet bara drabba henne personligen och inte laget i form av en spelare mindre på banan i två minuter.

– Vi tycker att det är helt fel om protesten går igenom. Det är ju ett domslut de protesterar emot och då kan man ju lämna in en protest för vad som helst i så fall, säger Mikael Prodér, som menar att det blir mer och mer så här inom futsal.

– Det är så mycket regler som inte alla har koll på och det är en farlig väg att vandra. Det blir mer och mer sådana här incidenter.

Prodér menar vidare att ett omspel vore olyckligt, om det visar sig att Böljan får rätt i sin protest.

– Vi har ett oerhört pressat schema. Vi måste ju lätta på försäsongen inför de här futsalmatcherna och det blir svårt att prioritera in en till. Särskilt eftersom vi gärna vill spela med alla våra nyckelspelare i futsal för att synas och göra reklam för oss själva. Men om det blir omspel får Böljan komma till oss, och jag vet ärligt talat inte hur sugna de är på det. Men vi får se vad som händer.

Lämna en kommentar