ANNONS:
ANNONS:

”Räknar med att det löser sig”

Mattias Martinsson har bestämt sig. Han vill spela fotboll i Säven/Hol istället för Vårgårda IK.
– Det har varit många turer, men jag räknar med att klubbarna löser det här, säger 20-åringen.

Efter ett par år som en absolut nyckelspelare i VIK:s backlinje avslöjade vi för några veckor sedan att Mattias Martinsson tränade med Säven/Hol. Så har han fortsatt att göra, men någon övergång är inte klar.

– Jag kan inte så mycket om sånt där, så jag låter klubbarna sköta det. Men först tror jag inte att VIK ville släppa mig, men jag räknar med att klubbarna löser det, säger Mattias, som anger motivationsbrist som anledningen att varva ner vid 20 års ålder.

– Jag kände redan för något år sedan att jag började tappa glädjen. Men då hade jag kontrakt med VIK så jag valde att spela klart det. De ville att jag skulle fortsätta även den här säsongen, men jag kände att jag hade gjort rätt för mig eftersom jag spelat klart det kontrakt som var skrivet, säger Mattias, som redan efter några veckor i Säven/Hol hittat glädjen till fotbollen.

– Jag trivs väldigt bra, och jag tror vi kan få ett bra lag till slut. Först och främst spelar jag fotboll för att det ska vara skoj och det är det nu i Säven/Hol.

I första träningsmatchen med nya klubben fick han förtroendet i en offensiv mittfältsroll av tränare Per Krantz.

– Det var riktigt roligt efter alla år som mittback. Det är nog där jag hör hemma, säger Mattias med ett skratt.

……………..

På tal om Säven/Hol ryktas det om att flera spelare är på väg in från nedlagda Vårgårda IK FK. Kelly Blomgren nätade i söndagens träningsmatch och Set Winqvist nämns i samma andetag som Säven/Hol.

Lämna en kommentar