ANNONS:
ANNONS:

Resultat och lite annat

Vi festar till den här torsdagen med en liten Bredsida med fokus på det som hänt de senaste dagarna.

Onsdagen verkliga ödesmatch spelades på Lenavallen i Östadkulle där hemmalaget tog emot grannklubben Sollebrunn i en ren jumbofinal i 0322-femman. Där såg ÖSK ut att gå mot årets första seger efter Jimmy Janssons ledningsmål, men i slutminuterna kvitterade Alexander Kahlin från elva meter. Blytungt för ÖSK – som är fortsatt jumbo utan seger – men oerhört viktigt för Sollebrunn som nu samlat på sig fyra poäng.

Hörde en röst som menade att krysset innebar att båda lagen var förlorare eftersom behovet av tre pinnar var så pass stort. Det kan stämma ur tabellsynpunkt, men med tanke på den sena kvitteringen tror jag att ÖSK kände sig som den stora förloraren den här gången.

…………………..

I samma serie tog Herrljunga andra raka segern när man slog Byttorp hemma på Skoghälla. Viktigt för HSK, och också viktigt för mitt tips med Herrljunga som ett stabilt mittenlag.

…………………..

Christoffer Krabbe var tisdagens man i den lokala fotbollen. Han gjorde tre mål när Säven/Hol vann derbyt mot VIK FK med 4-2. Viktiga poäng för Säven/Hol om hoppet om division 4 ska leva vidare. Redan på söndag väntar nästa tuffa match för Anders Hindströms gäng när man möter fullpoängaren Sandared/Sjömarken.

…………………..

Hemsjös damer tog årets första seger när man slog Mariedal med 6-3. Hyperviktigt för gulsvart som vi nu kan hälsa välkommet in i tabellen.

…………………..

I samma serie blev det förluster för både SAIK/SMSK och Alingsås KIK som då tappade viss mark i tabellen. Toppar serien gör Ulricehamn som har målkvot 59-2 på sju matcher. Dumstrut på hos undertecknad för den missen i Vårtipset.

…………………..

I måndags studsade Annelund tillbaka efter krysset senast när man bortaslog Tomten med 5-2. Ingen helgjuten insats kanske, men tre poäng är som bekant tre poäng.

…………………..

En hel del intressanta matcher väntar i helgen. Mer om det i morgondagens upplaga av Helgens Hetaste.

…………………..

Läste i AT att Markus Wiland är tillfälligt hemma från studier i Kalmar och ska lira med Gerdsken över sommaren. Mina erfarenheter från Wiland är att det kan bli hur bra som helst om han är på humör och det stämmer för honom, men att han lika gärna kan flytta tillbaka till Kalmar utan att ha lämnat ett särskilt stort avtryck. Men med GBK:s sviktande offensiva leverans skulle Wiland kunna bli en injektion med sin snabbhet, och nog borde han vara spelsugen när han är tillbaka i Alingsås.

…………………..

Många pratar om någon form av hästjippo i Stockholm som tydligen ska utspela sig i helgen. Med risk för att få travfolket emot mig kan jag helt ärligt säga att jag mycket hellre ser exempelvis Åsaka – Långared live än upplever Elitloppet på plats. Det måste man väl få säga efter allt uppsnack inför spektaklet i Stockholm som inte gått att undvika den senaste tiden?

…………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

 

2 svar på ”Resultat och lite annat”

  1. Håller helt med skribenten gällande Elitloppet
    Matchen som nämns är rena kassapjäsen i jämförelse med hästjippot.

    Svara
  2. Man kan bara hoppas att det har vänt för Hemsjö s damer. De viker inte ner sig i första taget. Det som inte dödar det härdar.

    Svara

Lämna en kommentar