ANNONS:
ANNONS:

Roger Lindberg är Höstens ungdomsledare

Nu är andra delen av den tävling lokalfotboll.se/0322 och Sparbanken Alingsås utlyst under året avgjord. Det blir Roger Lindberg, Östadkulle SK, som får utmärkelsen Höstens ungdomsledare.

Roger Lindberg är en av alla de ungdomsledare från trakten som under året har nominerats till att få den här utmärkelsen. Juryns val föll till slut på Mr ÖSK, vilket är en rättmätig titel då Roger Lindberg är ordförande, ungdomsledare och dessutom sammankallande i ungdomssektionen.

– Det började egentligen 2007 när min äldsta pojk skulle börja spela. Då hade jag inte varit aktiv i föreningen på några år och mina intryck var att det inte riktigt var en fungerande ungdomssektion. Men det var ingen idé att stå bredvid och gapa utan att vara beredd att göra något själv, säger Roger.

Han tog direkt hand om ett ungdomslag tillsammans med Martin Broberg. Kort därefter blev han sammankallade i ungdomssektionen och hittade snabbt nya metoder för att få fler barn och ungdomar att vara aktiva i Östadkulle SK.

– Vi började skicka personliga brev till alla sexåringar där vi bjöd in dem till vår verksamhet.

Roger har sedan dess varit ansvarig för sexårsverksamheten och har varje år startat upp en ny grupp.

– Jag är med större delen av första året och sedan försöker vi hitta föräldrar eller andra personer som tar över. Men just uppstarten har jag hållit på med hela tiden.

Utöver alla dessa sexåringar har han tillsammans med Martin Broberg följt sitt ungdomslag ända upp till att det inför årets säsong var dags att lämna gruppen till seniortruppen.

– Från början var det sju stycken som flyttades upp med ett par slutade ganska snabbt. Men det är ändå kul att det var så pass många som var med och tog steget upp till seniorfotbollen, säger Roger, som i år – utöver allt annat – varit med som ledare för det äldsta pojklaget.

Men Roger Lindberg är inte bara en nyckelperson i ungdomssektionen. Sedan 2009 är han dessutom ordförande i hela Östadkulle SK. Där har han varit med och genomfört utbyggnation av Lenavallen och de senaste tre åren har klubben även haft ett damlag.

– Jättekul att det har fungerat så bra och det är en hel del ”egna” tjejer som är med i laget. Det var nära att de lyckades gå upp i division 3 i år så det var lite synd att det inte höll hela vägen.

Vad är det då som driver Roger Lindberg till att plöja ner alla dessa timmar i ÖSK?

– Jag vill att det ska vara ordning och reda i Östadkulle SK, så att alla känner sig välkomna och kan vara med. Nu tycker jag att vi har fått en ganska bra struktur på ungdomssektionen med samma regler och ramar för alla lag. Exempelvis får alla lag samma möjlighet att åka på cuper och samma möjlighet att samla in pengar till egna lagaktiviteter.

– Sen får man oerhört mycket tillbaka när man jobbar med ungdomar. Om jag stöter på ett barn som jag hade några gånger när han var sex år som säger ”titta där är min tränare”, så ger det mig väldigt mycket tillbaka. Eller någon som frågar ”när får vi ha dig som tränare igen?” Sådana små saker ger mig energi att fortsätta.

I och med utmärkelsen till Höstens ungdomsledare får Roger Lindberg fem tusen kronor att skänka till ÖSK:s ungdomssektion. Och han vet redan vad pengarna ska användas till.

– Pengarna kommer gå till utbildning för alla ungdomsledare som vi ska ha till våren. Jag har en dröm om att vi någon gång skulle ha råd att bjuda alla ungdomsledare till England och se på en match, men det får bli utbildning den här gången istället, avslutar Roger Lindberg med ett skratt.

Roger Lindberg kommer tillsammans med Vårens ungdomsledare Martin Hagbert att hyllas på fotbollsgalan den 25 november.

Läs om Vårens ungdomsledare här

Läs om bakgrunden till tävlingen här

Lämna en kommentar