ANNONS:
ANNONS:

Ronia knyter ihop säcken

I dag är det dags för Ronia Gustafsson att avsluta sin säsong som gästskribent.

”AFC fullbordade sin succésäsong” läser jag i dagens AT.  Och visst kan man inte se tillbaka på denna säsong på något annat sätt. De flesta resultat har gått vår väg, om vi inte avgjort tidigt så har vi lyckats vända underlägen, eller avgöra i slutet. Det tyder på en stark vilja och laganda, där man gör sitt yttersta för att det är just det vi har kommit överens om.

Även om jag inte tidigare under året skrivit en rad om det som hände i november 2018, när vår talangfulla och glädjespridande Cassandra rycktes bort alldeles för tidigt så är det just detta som säsongen har handlat allra mest om. Det var som om fotbollen fick ett större syfte, just för att vi vet att det var detta som Cassandra ville. Och vi har fått hjälp, det är vi övertygade om. Det finns inga ord i världen som räcker till i en sån här situation och sorg, men då har fotbollen som en så enkel sak det är varit en tillhörighet som kan betyda så mycket.

Jag måste säga att jag är så imponerad av hur laget som den mest självklara sak, gick ihop, stöttade varandra och gjorde varandra bättre, utanför planen, men också på varje träning och varje match. Hur uppslutningen har varit lika självklar som det är att Tompa aldrig har långbyxor på sig.

Nu är säsongen slut, och detta år kommer jag aldrig glömma. Det har varit starkt. Smärtfyllt, men också glädjefyllt. Finns det något finare än den gemenskap och glädje som man kan finna på en så enkel plats som på en fotbollsplan? Att vi vann och klarade kvalet känns nu i efterhand som en självklarhet, om jag får säga så, jag trodde på tjejerna utan minsta tvivel från första stund.

Det finns heller ingen som kan leda ett lag så som Mikael Prodér kan. Han är ett proffs på att driva och få ut det allra bästa ur spelarna, såväl på träning som på match. Sen att han alltid har ett ytterst grovt opassande skämt på lager gör ju att ingen kan ha sura miner i hans närhet. Oavsett om det är opassande eller ej, så är det nämligen alltid roligt.

Det har varit en ära att få ingå i denna stab i år. Fredric och Magnus har varit det där perfekta komplementet till vår Mikael med lugnet i Fredric och Magnus extrema seriositet. Jag önskar helt enkelt alla den upplevelsen vi har fått ha på varje träning under året.

Lite svårt att runda av en sån här säsong om jag ska vara ärlig, seperationsångesten smyger sig på men hörrni, nu ska vi se framåt! För det börjar nästan bli dags att börja förbereda sig på säsong 2020.. ?

Jag tackar så mycket för förtroendet att få skriva på denna fantastiska sida som gör det lätt och roligt för oss alla att följa den lokala fotbollen. Jag hoppas verkligen på en fortsättning för sidan!

Ta hand om er, och jag hoppas vi ses på eller kring fotbollsplanerna i Alingsås framöver.

FAKTA RONIA GUSTAFSSON
Födelseår: 1993.
Familj: mamma, pappa och två yngre bröder.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Holmalunds IF, Alingsås FC.
Lokal favoritklubb: AFC så klart.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Assisterande tränare i AFC.

1 svar på ”Ronia knyter ihop säcken”

  1. Stort tack för alla fina tankar du gett oss under året.
    Du är en mästare på att både skriva och spela fotboll.
    Hoppas din kropp håller för kommande elitsatsning i AFC

    Svara

Lämna en kommentar