ANNONS:
ANNONS:

Rysén trivs på Tånga hed

Johan Rysén har nyss startat sitt första uppdrag som huvudtränare på seniornivå. Att det sker i just Vårgårda IK är en trygghet för 44-åringen.

— Självklart finns det en stor utmaning, men det är lättare att komma in när man känner klubben och spelarna, säger den färske VIK-tränaren.

Efter flera år som ungdomstränare i Södra Härene och Vårgårda IK tillbringade Johan Rysén i fjol en säsong som assisterande tränare i Vara SK. Det räckte för att VIK skulle tro på honom som ny huvudansvarig tränare i division 3.

— Jag har bra koll på den yngre delen av truppen medan jag inte känner de äldre spelarna lika bra, även om jag hade koll på de flesta. Självklart är det mycket som är annorlunda mot att träna ungdomslag, nu är det ju mycket mer resultatbaserat. Samtidigt befinner sig halva truppen fortfarande i en utvecklingsfas så det blir en mix av utveckling och resultat, säger Johan, som nämner två spelare som han känner extra väl.

— Talib Mohamed och Erik Åhman har jag haft sedan de var 9 år så de har jag väldigt bra koll på.

VIK har förstärkt med Richard Wartmark från HSK, Talib Mohamed från Holmalund, Viggo Svensson från AIF, Marcus Andersson från GBK samt Annelundsduon Melker Johansson och Lucas Fondin. Alla passar bra in i truppbygget, menar Rysén.

— Alla nya är ”hundragubbar” som tränar mycket och alltid ger allt. Av det jag sett hittills är det spelare som ger truppen både spets och bredd, och som helhet är jag väldigt nöjd med truppen. Jag tycker att vi har täckning och konkurrens på alla positioner, även om jag kanske hade önskat en målvakt till utöver Adam Andersson och Lukas Holmqvist.

Några spelarförluster – utöver Mohammed Abdulraham som försvann med en avsliten hälsena i höstas – har inte noterats i vinter. Men mycket talar för att Gabriel Idehen inte spelar vidare.

— Det är de indikationer jag har fått, men vet inte om allt är klart där. Det är inte jag som sköter de bitarna, säger Johan.

Med Mommo och Gabriel borta, vem ska göra målen i år?
— Vi hoppas mycket på William Svensson, det är en duktig fotbollsspelare som behöver få vara skadefri och köra en hel försäsong. Vi har även Lord Ofosuhene som visat att han är en poängspelare och Dia (Mohammed Salih) som avslutade förra säsongen väldigt starkt som forward. Sen ser jag även Talib som en liten joker, han har i alla år visat att han har näsa för mål.

Vad är det då för VIK publiken på Tånga kommer att få se under Johan Ryséns ledning? Gissningsvis ett hårt arbetande lag som är väldigt jobbigt att möta.

— Det är min plan. Grunden till allt är hårt arbete och rätt attityd, utan det lyckas vi inte oavsett spelsätt och vad vi säger. Vi jobbar varje träning med att alla ska vara fullt påkopplade hela tiden, säger Johan, som ser tillbaka på året i Vara då det gick tungt i division 4.

— Där var det inte blåställ på i alla lägen och det visade också resultaten. Attitydspelare är oerhört viktiga för ett lag och det vill jag verkligen se här i Vårgårda.

Tre pass på konstgräset och ett pass i Tångahallen per vecka ska lägga grunden för Johan Rysén och hans gäng. Målsättningen är att inte bli sämre än den fjärdeplats som blev facit 2022.

— Fyra och uppåt är helt klart vår målsättning, säger den nya VIK-tränaren bestämt.

Lämna en kommentar