ANNONS:
ANNONS:

Så kör vi en Bredsida igen

Veckans startmotor är tillbaka med några nya rader om den gångna veckans lokala fotboll.

Alingsås IF spelar seriepremiär om mindre än två veckor. I fredags var det seriekollegan Jitex som stod för motståndet och det blev förlust med 2-0 för alingsåsarna. Oroväckande är kanske att ta i, men jag tror det flesta AIF-anhängarna hade mått bättre och känt sig lugnare med ett bättre resultat där. Fortfarande väldigt svårt att bedöma AIF:s slagstyrka i Elitettan i år.

………….

Herrarna i samma klubb fick med sig ett strålande resultat mot division 2-laget Vänersborgs FK. Seger på bortaplan med hela 5-1 är starka papper, alldeles oavsett om VFK kom till start med helt ordinarie lag eller inte.

………….

Vårgårda släppte in två sena mål hemma mot Öckerö och fick därför nöja sig med 3-3 i lördagens träningsmatch. Annars var det ledning med 2-0 i paus och sedan alltså 3-1 fram till med mindre än tio minuter kvar. Men säcken glömdes knytas åt den här gången.

………….

Friscos damer lyckades inte heller knyta åt säcken i matchen mot Skövde KIK. Maja Bertilsson gjorde 2-1 i början av den andra halvleken, men med 7-8 minuter kvar kvitterade Skövde och det hela slutade 2-2. Frisco därmed borta från DM.

………….

Gerdsken gjorde inte jobbet i sin sista DM-match mot Ekedalen. Men trots förlust med 5-4 räckte det till slut till gruppseger med minsta möjliga marginal. Kanske kan delar av det mindre goda resultatet förklaras av träningsmatchen mot Hestrafors dagen innan, där GBK fick med sig ett ganska fint 1-1-resultat.

Vårt andra divison 4-lag Holmalund är uteslutet ur DM efter skottningsfadäsen förra veckan. Därför blev mötet med Nossebro endast en träningsmatch. HIF tappade där 2-0 till förlust med 3-2, och det är ju inget resultat som skrämmer slag på kommande motståndare i fyran.

………….

Annat som hände i DM-spelet var att Mjörn ännu en gång slog Hemsjö i deras tvålaggrupp och därmed är vidare till slutspel. Herrljunga vann sin match mot Kållandsö med klara siffror och vann sin grupp före Sollebrunn. HSK därmed vidare – liksom Alingsås City som tog sin tredje raka seger i gruppspelet mot Lödöse/Nygård.

På herrsidan är Annelund utslaget efter helgens förslust borta mot Hjo. Spark föll med hela 7-0 mot Trollhättans IF och är också utslaget. Frisco avslutade snyggt med seger mot Hedared, men det räckte inte ändå efter tidigare förluster. Bland lagen som inte spelade DM i helgen blev Stora Mellby en vinnare som gick vidare i kavaj medan Södra Härene åkte ut när den gruppen spelades klart.

På damsidan förlorade Alingsås KIK i veckan som gick mot Elfsborg och när Boråslaget även vann helgens match slutade KIK tvåa i gruppen. Vårgårdas enda poäng räckte inte i den gruppen och Östadkulle/Södra Härene tvingades lämna wo på grund av spelarbrist. Slutligen förlorade Hemsjö med 3-0 mot Fristad/Borgstena/Sparsör, vilket betyder att endast Alingsås KIK gick vidare på damsidan.

………….

Ska man försöka summera det här och få fram vilka lokala lag som tagit sig vidare till slutspelet får vi följande resultat. Notera att jag inte räknat ut de bästa tvåorna så möjligen kan det bli något lokalt lag ytterligare som går vidare som en så kallad ”lucky loser”.

1/32-FINAL HERR

Gånghester/Målsryd – Vårgårda IK

Sil – Alingsås IF

Mjörn – Hemsjö

Stora Mellby – IFK Tidaholm

Alingsås City – Göta BK

Töllsjö – Gerdsken

Herrljunga SK – Trollhättans FK

1/16-FINAL DAM

Vinninga – Alingsås IF

Alingsås KIK – Lödöse/Nygård

………….

Mitt SMSK lirade träningsmatch mot Sparsör och fick där stryk med 3-1. En hyfsat jämn match där Sparsör var betydligt skarpare i de båda straffområdena. För egen del blev det säsongsdebut med en dryg timmas spel – varav halva tiden fick spelas med en trasig vänsterdoja. Skammen över att behöva lira med en ihoptejpad sko har jag aldrig tidigare tvingats uppleva, och ett par nya Copa beställdes redan samma kväll.

………….

I övrigt från träningsmatcher kan vi berätta att Södra Härene vann derbyt mot Säven/Hol med 4-2 och att Annelunds damer gjorde sin första match på många, många år. Hyssna stod för motståndet och efter en jämn första halvlek rasade Annelund ihop så smått efter paus och förlorade med hela 8-2. Men kul med ett nytt damlag med tanke på nästa rad i den här Bredsidan.

………….

Det blir ingen damfotboll i Bjärke under 2023. Förra veckan meddelade Sollebrunn/Långared att spelarmaterialet inte räcker för ett seniorlag i seriespel utan istället blir det en juniorlag tillsammans med det yngre gardet. En handfull spelare fortsätter att spela seniorfotboll i Vårgårda IK nu under 2023. Alltid tråkigt när ett lag behöver läggas ner – men kanske kan ungdomslagen på sikt göra det möjligt med ett nytt damlag i seriespel i Bjärke.

………….

Mars är varje år den mest hektiska månaden med sidan. Matchannonser ska säljas in och produceras (tack till alla klubbar som även i år köpt säsongsabonnemang) och dessutom ska alla lokala serier tippas. Hur svårt det än är hör det till att kasta sig ut för stupet för att tro, tycka och tokchansa om hur de lokala serierna ska sluta.

Det är när det är som mest att göra jag börjar ifrågasätta vad jag håller på med. Är det verkligen värt alla timmar på kvällar, mornar och söndagar för att få till en Bredsida, en helglista eller ett tips över om Herrljunga eller Annelund blir storebror under 2023? Hur många bryr sig egentligen om det? AT har slutat rapportera om breddfotboll just för att intresset var för skralt då det helt enkelt inte blev ekonomi i den formen av journalistik.

Dessutom blir många klubbar allt duktigare i sina egna kanaler. Via hemsida, Twitter, Facebook och Instagram kan den intresserade följa sitt lag på nära håll, och kan dessutom välja att följa andra lokala gäng. Finns det då plats för en sida som lokalfotboll.se/0322?

Antalet sidvisningar på min sida har varit ganska konstant de sista åren. Eventuella ökningar eller minskningar har gått att härleda till antalet inlägg jag producerat, och därmed är slutsatsen att den trogna läsekretsen finns. Samtidigt är det sista halvåret med 0322-kassan det sämsta sedan betalfunktionen lanserades, och det är ett tydligt tecken på att väldigt få läsare är beredda att lägga en liten slant för att ta del av innehållet. Precis den slutsatsen gissar jag att AT drog innan de nedmonterade sin rapportering om breddfotboll.

Att jag kommer köra på med sidan under 2023 är redan bestämt. En del annonser är sålda och de överenskommelserna kommer jag att hålla. Hur det blir efter det får framtiden utvisa – och en parameter att väga in är 0322-kassans utveckling under den här säsongen.

………….

Nej, nu avslutar vi med något roligare. Hörde ni till exempel om domaren som efter matchen skulle göra upp det ekonomiska med hemmalaget.

— Hur mycket landar det på?, sa klubbrepresentanten.

— Ja, du får la betala vad du tycker det är värt, sa domaren – varpå repliken kom blixtsnabbt:

— Nej, fan heller. Nånting ska du allt ha!

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar