ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Vi kör igång veckan på sedvanligt vis.

Vårgårda IK blev första lag att besegra  Alingsås IF i årets division 3. Gabriel Idehen blev stor matchvinnare med sina två mål som vände AIF:s ledning till hemmaseger med 2-1. VIK har nu släppt in fyra mål på sex matcher, och sådana siffror leder inte sällen mot toppen.

Enligt olika rapporter var det AIF som styrde och ställde mest på planen, i synnerhet i den andra halvleken. Med AT pratade AIF-tränare Niklas Klingberg till och med om att hans lag var överlägset sin motståndare. Lite smått allergisk mot den sortens uttalande efter en förlust, alldeles oavsett hur matchbilden sett ut.

Det var naturligtvis ingen slump att Gabriel Idehen – som många gånger frälste VIK i fjol – klev fram med två baljor. Och det var naturligtvis ingen slump att VIK – som har en helt annan trygghet på defensiv tredjedel i år – städade så pass bra att AIF inte lyckas omsätta spelövertag i målchanser och mål. I de flesta matcher klarar AIF av att antingen luckra upp motståndet eller forcera fram med tyngd och beslutsamhet. Men det lyckades inte den här gången.

Jag håller fortfarande AIF som klar seriefavorit och som ett starkare lag än VIK sett över 22 matcher. Grönvitt leder också fortsatt serien och lär sikta på att bygga upp en segersvit omgående. Men det vore klädsamt med lite mer ödmjukhet efter de förluster som sannolikt blir ganska få under 2022.

…………..

Gerdsken är möjligen på rätt väg. En knapp förlust senast följdes upp av 0-2 hemma mot Tidaholms GoIF. Att släppa in två är väl ingen katastrof, men nu gäller det istället att också höja effektiviteten i offensivt straffområde. Men GBK fortsatt segerlöst och klar jumbo i tabellen, så läget blir allt mer prekärt.

…………..

Holmalund tog en stark trea borta mot Mariestad. Rödvitt gjorde fyra baljor på laget som inför matchen endast släppt in två, och de tre poängen var viktiga för att HIF skulle haka på i tabellen. Noterbart att unge Melvin Korpås gjorde sitt första mål i HIF-tröjan.

…………..

Alingsås FC hade en fin söndag när de vann med 2-1 borta mot Bromölla. Rebecca Cameras bröt dödläget med ett klassmål och sedan följde Alma Öberg upp med 2-0 i slutet av matchen. AFC är därmed kvar i toppen och obesegrat än så länge, och för det ska framför allt defensiven hyllas. Tre baklängesmål på sju matcher är minst antal i serien.

…………..

Frisco spelade bortamatch mot Råda när Lidköpingsklubben firade 90-årsjubileum. Stor folkfest med andra ord, men Frisco var ofint nog att ta med sig alla tre poängen hem till Katebo. Alexandra Schwartz och Enya Larsson blev målskyttar i 2-1-segern som var mycket viktigt för att Frisco skulle studsa rätt i tabellen igen efter två raka nederlag.

…………..

Alingsås KIK tog däremot inte chansen att studsa rätt. 1-2 hemma mot Lerum betyder att laget är kvar i den absoluta botten av division 2. Och just nu ser vägen uppåt både brant och krokig ut.

…………..

Östadkulle ska hyllas för sin insats på svårspelade Bodarnevallen. Trots att hemmalaget Mjörn tog ledningen lyckades gästerna vända på steken och vinna med 2-1. Mycket starkt – och också viktigt för tabellen för Gulsvart.

…………..

Annelund har fortsatt svårt att få det att stämma i år. I torsdags blev det 2-2 efter att Tobias ”Åke” Andersson räddat poäng i slutminuten. Mittbacken har vuxit ut till ett av Annelunds främsta offensiva vapen, och det är lika imponerande som det är underbetyg till lagets offensiva herrar.

Herrljunga å sin sida räckte inte till mot topplaget Ekedalen. Det blev förlust med 3-0 och vi har kvar båda våra lag på den nedre halvan.

…………..

Damfyrans derby på Tånga hed blev en målrik historia som hemmalaget VIK till slut vann. VIK ledde med 2-0 och 3-1 men Hemsjö reducerade ett par gånger och sökte också ett 3-3-mål i slutet. Men VIK stod emot och tog därmed årets andra seger. Hemsjö däremot ligger kvar på sina tre pinnar en bit från toppen.

Sollebrunn/Långared stod emot hyfsat bra mot topplaget Trollhättans BoIS. Men gästerna vann till slut med 3-1 och det tycks i år handla om BoIS och Skepplanda U i toppen.

Östadkulle/Södra Härene rasade ihop mot Brämhult U och torskade med hela 8-2. Det betyder tre raka förluster och jumboplats för SHIF/ÖSK.

…………..

Alingsås Cityt tog en ny seger när Hampus Nilsson gjorde hattrick mot Brämhult. Nödvändigt skulle jag säga för det är fler lag som börjat bra i den serien. Poängtappen får inte vara många för att det ska bli guldhattar framåt hösten, och den här helgen gjorde City jobbet på ett bra sätt.

Mot Hemsjö visade Borås AIK sin klass och vann med 6-1. Lär bli ett race i toppen långt fram i höst där jag hoppas att City hakar på. För Hemsjö visade väl helgens resultat att laget får finna sig i att kriga i skiktet bakom täten.

…………..

På Nya Bjärkevi tog SAIK en både välbehövlig och klar seger mot Södra Härene. 4-1 går inte att snacka bort och SAIK är nu med på allvar i tabellen.

Stora Mellby lirade seriefinal borta mot Hjärtum och inkasserade där årets första poängtapp. Hemmalaget var tyngre och vassare och vann med 3-1. Hjärtum och Arentorp/Helås tycks vara lagen att slå för dem som vill slita topp två i den här serien.

Jag trodde att Frisco skulle besegra Elmer/Fåglum hemma mot Katebovallen. Men det blev förlust med 2-0 och därmed är Frisco ännu utan seger.

…………..

För egen del var det den här helgen möhippa, ungdomsmatcher och den avslutande föreställningen med lokala revyn som stod i vägen för att se någon fotboll live. Sneglade lite på derbyt mellan Sollebrunn och Hära vägg i vägg med fredagens P12-match, men mycket mer än så var det inte.

Men har tro det eller ej snittat ett fotbollspass i veckan den senaste tiden, och enda nackdelen med det är att det sliter på mina Copa som är tänkta att hålla karriären ut.

…………..

Tipsen i Helgens Hetaste var inte mycket att skryta med den här gången. Spikade AFC:s 2-2 mot Bromölla, men i övrigt var fel ute åt alla håll. Bara att ta nya tag.

…………..

Påminner om tabellsidan som som blir allt trevligare.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Så var det måndag igen”

  1. Undrar vilken match Klingberg var på i fredags för hans beskrivning i AT visar att han har grava problem med verklighetsuppfattningen. Men det är kanske bara är ett sätt att bearbeta sorgen på…

    Svara

Lämna en kommentar