ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Vi startar midsommarveckan med en sammanfattande Bredsida.

Holmalund är nu riktigt illa ute i division 3. Efter hemska 2-8 hemma mot Gerdsken ligger Rödvitt sist med åtta poäng, fyra poäng från kvalplats. Dessutom har laget bedrövlig form och bedrövlig målskillnad, och jag tror vi får vänja oss vid tanken att HIF mycket väl kan lira i division 4 2023. Finns inte mycket som talar för något annat just nu.

Gerdsken däremot har verkligen vänt sin svaga start. Den sista månaden har effektiviteten framåt och stabiliteten bakåt varit en helt annat och då har också poängen trillat in. Nu senast var det alltså Holmalund som fick sig en rejäl åktur av de gulsvarta tonåringarna. GBK upp på säker mark för första gången i år och även om en ungdomlig trupp ofta tenderar att pendla en del mellan högsta- och lägstanivå har Tommy Johanssons gäng verkligen skaffat sig förutsättningar för att slippa ta vägen via division 4 i den satsningen som görs. Bara att lyfta på hatten för det sätt som GBK-spelarna en efter en vuxit i division 3-kostymen.

………….

Alingsås IF hade en riktigt fin helg. Först städades Åsarp/Trädet av utan större problem hemma på Mjörnvallen och sedan tappade Skövde – mycket oväntat – alla tre poängen hemma mot Skoftebyn. Nu skiljer det endast en pinne mellan lagen där uppe, och det racet lär ju fortsätta långt fram i höst.

………….

Vårgårda studsade rätt i den vanskliga matchen mot Mariestad. Med försvarsgeneralen Dejan Siranovic tillbaka i elvan blev det en ny nolla bakåt och när då Samuel Tedika och Jahid Jawid slog till med var sin kasse blev det tre poäng och en stabil plats i tabellen med hem till Tånga. Viktigt för nya tränarduon Honken Berg/Mommo Abdulrahman.

………….

Alingsås FC kan verkligen summera en bra vårsäsong. Efter mängder av täta matcher och uddamålssegrar lossnade det rejält i våravslutningen hemma mot Rävåsen. Inte ofta det blir 10-0 i någon av landets högsta serier, men AFC visade ingen pardon och bättrade på sin målkvot ordentligt. Då utöver de tre poängen som säkrade en allsvensk plats över sommarledigheten.

Är mäkta imponerad över vad Alingsåslaget presterat den här våren. Noggrannheten i varje situation har minimerat både misstag och insläppta mål, och i de avgörande momenten har det funnits klass nog i båda straffområdena för att ta poäng i alla matcher utom en. Visst, målskyttet hade man kanske önskat sig lite mer av. Men trots en del missade chanser har inte paniken infunnit sig och nu i går fick många offensiva pjäser känna på nätrassel både en, två och tre gånger. Ska bli synnerligen roligt att följa hösten i Elitettan.

………….

Frisco räckte inte till mot Lödöse/Nygård utan föll med klara 5-2 hemma på Katebovallen. Ingen höjdare att släppa fem bollar, och nu är det ett litet glapp upp till det där strecket som ger division 1-status nästa säsong.

………….

Alingsås KIK hade 2-0 mot Tollered men lyckades ändå inte ta den efterlängtade segern. Hemmalaget gjorde två mål och KIK fick endast med sig en pinne hem till Noltorpsvallen. Ändå skönt för KIK med en poänggivande prestation efter en tung vårsäsong totalt sett.

………….

Fredagens derby i damfyran slutade med bortaseger på Lenavallen. Tova Jarnelid blev stor hjälte för SAIK/BoIS då hon gjorde båda målen i 2-1-seger mot ÖSK/SHIF. Det betyder att Bärkelaget tog ett rejält skutt mot mitten av tabellen.

I samma serie föll Vårgårda lite oväntat mot Brämhult, och det är nog så att VIK inte har det som krävs för att på allvar utmana toppduon i den serien.

………….

Herrljunga har trampat igång ganska bra i östra femman. Nu blev det seger med 3-2 hemma mot Emtunga/Tråvad/Larv i den viktiga matchen runt strecken. HSK upp på säker mark, även om det är fortsatt jämnt där nere.

Annelund spelade sin match redan i torsdag och föll då med 1-0 mot Valtorp. Säga vad man vill av årets upplaga av AIF, men de har i alla fall ingen brådska med att vinka adjö till bottenstriden. Endast en pinne före HSK nu.

………….

I västra femman var det ingen bra helg. Mjörn förlorade med 3-2 i det viktiga mötet med Töllsjö och Östadkulle räckte inte alls till borta mot Trollhättan Syrianska. Mjörn ner på kvalplats och ÖSK kvar under strecket, blev effekterna av de resultaten.

………….

Seriefinalen i Boråssexan mellan City och BAIK blev en jämn och tät match med flertalet gula kort och en utvisning för boråsarna. Gästerna tog också ledningen direkt i matchupptakten innan Markus Jungqvist kvitterade och ordnad en poäng för City. Nödvändigt att inte förlora, men City är ändå fyra poäng efter BAIK inför fortsättningen. Dessutom har Brämhult klämt sig in som ny tvåa på bättre målskillnad än Alingsåslaget. Brämhult som körde över Spark med häst och vagn i helgen.

Hemsjö tog en trea mot Borgstena och parkerar därmed så mycket i mitten av tabellen man kan göra. Blir till att försöka lugga topplagen på poäng i höst och kanske klättra något eller några pinnhål uppåt för HIF.

………….

Södra Härene är inne i en fin trend som kostade mitt SMSK poäng i tisdags. På Björkvallens konstgräs spelade hemmalaget mer rejält och även om vi kunde fått med oss en pinne förtjänade Hära segern mer än vi. Med uddamålsförluster svider ju alltid lite, särskilt som undertecknad bommade ett par målchanser.

Vi fick dock snabb revansch när ett ganska svårspelat Vedum gästade Brynet i fredags. Till slut blev det i alla fall 2-0 och vi är fortsatt med i samma toppstrid som Hära och ett par lag till.

Sollebrunn ligger just nu några poäng efter i tabellen. Men nu togs en stark pinne borta mot Härtum efter att Christian Aronsson gjort två raka mål i den andra halvleken och kvitterat. Lite tidigt att räkna bort SAIK, men kanske att det är för många lag att passera för att kunna slå sig in på topp två.

Frisco torskade med 4-0 mot serieledaren Arentorp/Helås och är därmed fortsatt utan seger i botten.

………….

Tipsen i Helgens Hetaste var inte mycket att skryta med den här veckan heller. Bara att ta nya tag och försöka avsluta våren snyggt.

………….

Mina Copa sprack från ingenstans i fredagens match. Bak i hälen dessutom, vilket aldrig hänt mig tidigare. Ägnade en bra stund av lördagen åt att hitta nya, men det var väldigt urplockat och svårt att hitta rätt storlek. Men nu är det beställt, och förhoppningsvis levereras det hem innan midsommar.

………….

Påminner återigen om tabellsidan. 

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar