ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Vi kör igång ytterligare en vecka med en Bredsida om den gångna fotbollshelgen.

Alingsås FC lyckades inte besegra Bromölla på hemmaplan. Gästernas 1-1-mål ramlade in strax före slutsignalen och det måste anses som två tappade poäng i toppstriden. Nu är Norrköping på fjärde plats endast en pinne bakom, och det ser nu ut att vara tre lag som gör upp en direktplats, en kvalplats och den där försmädliga fjärdeplatsen. Blir spännande att följa slutfasen av serien – och närmast väntar Mallbacken på bortaplan för AFC.

Tidigare förra veckan slog AFC ut Lidköpings FK i Svenska cupen och därmed är Alingsåslaget klart för vinterns gruppspel i cupen. Ännu ett bevis på att AFC tar mer och mer plats i fotbollens finrum.

……………

Frisco räckte inte till mot Ljungskile som vann med 3-1 på Katebovallen. Tre matcher kvar och åtta poäng upp till kval – nej det här räckte dessvärre inte till nytt kontrakt. Lite synd att serierna görs om just i år när Frisco faktiskt hade varit ett stabilt mittenlag om förutsättningarna varit mer nornala.

……………

Efter segern senast blev det i helgen ånyo förlust för Alingsås KIK. Topplaget Zenith var för starkt och vann med klara 4-1.

……………

Holmalunds läge i trean blir allt mer prekärt. I ödesmatchen mot Brålanda blev det förlust med 3-1 efter att gästerna satt spiken i kistan när HIF satsade framåt för kvittering. När dessutom Skoftebyn knep en pinne i Tidaholm är HIF nu näst sist, med tre poäng upp till kvalplats. Hårda bud för Holmalund som närmast möter Alingsås IF på Mjörnvallen.

AIF som visserligen säkrade kvalplatsen uppåt efter 2-1 borta mot Trollhättans BoIS. Starkt gjort att får det klart och nu handlar det om att ladda på bästa sätt de sista veckorna innan kvalet. Om det möjligen kan innebära en större HIF-chans i kvalet återstår att se. Men i sista runtan åker sedan Grönvitt för att möta Brålanda och då krävs sannolikt seger för att hjälpa HIF. Bottenstriden kan alltså mycket väl avgöras av – Alingsås IF.

……………

I bottenstriden är numera också Gerdsken inblandat. Vårgårda vann lördagens derby i stor stil med 3-0 och därmed befäste VIK sin plats på topp fem. Kan bli ännu bättre om de två matcherna avslutas på liknande sätt som derbyt.

GBK är efter skral poängutdelning mot slutet nu endast en poäng före Brålanda på kvalplatsen. Det lär behövas poäng för att undvika kval så nu prövas psyket på det unga gulsvarta gardet.

……………

I damfyran blev det ett tufft derby mellan Hemsjö och Sollebrunn/Långared. Hemmalaget på Byvallen kvitterade mot slutet och det hela slutade med delad pott, 3-3.  Bjärkegänget kunde därmed inte fullt ut upprepa den fina insatsen mot Brämhult U som slogs tillbaka i onsdag med klara siffror på Nya Bjärkevi.

VIK vann sin match hemma på Tånga hed med 2-1 efter att Kabel Åttio/Borgstena slagits tillbaka med 2-1. Madeleine Björkqvist hjälte med båda målen där, och nu är frågan om inte VIK avgjort striden om bästa lokala gäng i den serien.

Jumbon SHIF/ÖSK hade det tufft borta mot Arentorp/Helås och föll med tvåsiffrigt. 10-0.

……………

Östadkulles herrar tog synnerligen sista chansen i streckmötet med Trollhättans IF. Markus Larsson gjorde två mål när ÖSK vann med 5-0, och efter det var en klassisk sexpoängsmatch ser det nu bättre ut än på länge i tabellen. Två poäng upp till just TIF på kvalplats. Men ÖSK möter två topplag i de sista omgångarna så laget slår fortsatt ur underläge i kampen om överlevnad.

Mjörn kom inte alls upp i nivå borta mot jumbon Gånghester/Målsryd. Defensiven havererade och det blev torsk med 5-4. Kontraktet kan nog lösa sig ändå, men det ser inte ut med varken flaggan i topp eller med särskild god marginal.

……………

I östra femman är dramatiken runt strecken över för våra lokala gäng. Annelund och Herrljunga tog i helgen var sin seger när Alex Alm gjorde enda målet på Skoghälla mot JK10 och Lucas Fondin (glödhet för tillfället) satte två mål när Annelund slog Edsvära/Norra Vånga med 2-0. Den fina hösten för de båda lagen fortsätter med andra ord.

……………

Det var två konstiga saker i matchen mellan Alingsås City och Borås GIF. City vann bara med 1-0 och Hampus Nilsson lämnade planen mållös. Men seger och seger, och City hakar på i toppstriden. Två matcher kvar varav den första spelas mot Borås AIK på lördag.

Hemsjös match mot Brämhult blev uppskjuten av för mig okänd anledning.

……………

William Häggström sköt elegant in 1-0 till Södra Härene när de gästade Brynet i fredags. I den andra halvleken fick jag och övriga i publiken se ett kvitteringsjagande Stora Mellby och till slut nickade nyförvärvet Kalle Heed in 1-1. Emil Sandberg i SHIF-kassen stod i vägen för en hel del och räddade en pinne åt Hära, men samtidigt var i synnerhet Ted Hammar farlig med sin snabbhet och teknik åt andra hållet. Men 1-1, och SMSK sannolikt borta från kvalchansen.

Sollebrunn hade lekstuga borta mot Åsaka och vann med 10-1 och har nu fjärdeplatsen inom räckhåll. En stark höst av SAIK i så fall.

Frisco stod för omgångens knall när de slog topplaget Levene/Skogslund med 1-0. Målskytt? Reine Hedén givetvis. Det betyder fördel Arentorp/Helås i toppen med två givar kvar.

……………

På tal om division 6 är det så att även distriktet bästa trea får kvala mot division 5. Detta för att kvalgrupperna ska bli kompletta. Av våra lokala gäng är det just nu framför allt Alingsås City som har chansen att knipa den här extrachansen. Men för det krävs i det närmaste full utdelning de sista matcherna, för det är andra parallella serier som också är med och hugger.

……………

Citys Hampus Nilsson är på god väg att avgöra skytteligan. Ledningen är bekväm, trots att han som sagt kammade noll i helgen.

……………

Tabellsidan blir mer och mer intressant så här på höstkanten. 

……………

När det nya köket är typ klart fast man väntar på den specialbeställda bänkskivan ytterligare några veckor, då är det segt. Positivt är dock att revbenen känns starkare och starkare för varje dag som går. Vardagssysslor och löpning kan nu genomföras, så snart är det dags att snöra på sig sina Copa igen.

……………

Vid sidan av Mjörns försvarshaveri var tipsen i Helgens hetaste helgens stora besvikelse. Inte en siffra rätt den här gången.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Så var det måndag igen”

 1. Läser segmentet om IK Frisco.

  Jag har läst flera texter på olika media där man stirrar sig blind på ”siffrorna” nu när det är serieomläggnings år på damsidan. För mig känns det som man ser på serieomläggningen på fel sätt.

  Känns som man inte har full förståelse av att div 1 2023 kommer vara en markant kvalitetsökning från vad div 1 är i år. Jag skulle vilja säga att div 1 2023 kommer vara en helt ”ny” serienivå på damsidan (på samma sätt som det för ca 10 år sedan fanns en Norr och Söder 1a innan man skapade Elitettan)

  Om inte den insikten finns, vilket förhoppningsvis den gör ute i föreningarna kommer det komma som en otrevlig överraskning när serie förslaget dimper ned i mail lådan. Ekonomi, arrangemang, sektioner och spelar/tränar engagemang/kostnad kommer att behövas snäppas upp på en helt ny nivå inom div 1.

  Skulle inte förvåna mig att det kommer ställas krav på klubbarna från SvFF/SEF redan inför 2023.

  På samma sätt kommer ju div 2 2023 vara en något ”enklare” div
  1 då den till 75-80% kommer vara bestående av lag från ”gamla” div 1.

  Så resonemanget borde istället vara att alla lag över sträcket ”kvalar” in till nya div 1 och alla lag under hänger kvar i nya div 2 och inte som nu att man åker ur till div 2! Det skapar bara ett negativt tänk.

  Samma gäller givetvis i div 2 och 2023, när div 3 och 4 görs om, så kommer det gälla även där.

  Så alla inblandade måste släppa ”värdet” av en viss serie inför 2023. Värdet på div 1 kommer vara högre, värdet på div 2 kommer vara högre osv.

  Men det kanske bara är jag som överanalyserar?
  Eller är det fler där ute som tänkt i samma banor?

  Svara

Lämna en kommentar