ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Ännu en måndag och ännu en Bredsida.

Alingsås IF presenterade förra veckan ett starkt nyförvärv när Johanna Barth flyttar till Mjörnvallen. Hon har allsvensk erfarenhet från spel i FC Rosengård men kommer närmast från collegefotboll i USA. Förhoppningsvis kan mittfältaren täppa till lite av luckan som Lisa Johansson och Rebecca Cameras lämnat efter sig.

………….

På tal om AIF så lirade de första träningsmatchen i fredags. Johanna Barth fanns med i matchtruppen direkt när AIF förlorade borta mot Häcken med 5-0. Resultatet är nog inte mycket att säga om då Häcken kom till spel med några av kanonerna från det allsvenska topplaget.

20 januari förresten – tidiga träningsmatcher nu för tiden.

………….

I futsalserierna spelade Vårgårdas herrar en jämn match mot FC Paratodos. Till slut var det gästerna från Ulricehamn som vann med 10-8. VIK hade behövt poäng där, men nu är man istället kvar som jumbo i division 2.

I damettan spelade Södra Härene/Östadkulle också en jämn match. 5-5 slutade det hela borta mot Vedum efter att Dina Dabbour svarat för ett hattrick. SHIF/ÖSk ligger på en fin tredjeplats, knappt före Alingsås Futsal Club som vann söndagen match mot  jumbon Kabel Åttio med stabila 6-2. Däremot blev det torsk med 2-1 i fredagens match mot Borås AIK – men AFC fortsatt med på topp fyra alltså.

………….

Nu är division 6-serierna spikade inför 2023. Här kan du läsa mer om det om du missade det förra veckan.

………….

En manlig förkylning grusade alla eventuella tankar på fotbollsträning förra veckan. Nya tag nu, även om startsträcken efter en släng av feber och hosta tycks vara längre än tidigare. Men vi krigar på.

………….

Annelunds IF har som första lag bokat matchannonser här på sajten inför årets säsong. Frågor kommer så klart att ställas, men vill ni som klubb förekomma dem går det självfallet klart att höra av sig för bokning.

………….

Sanna Wirtberg återvänder till Alingsås KIK från SHIF/ÖSK som hon lirade med i fjol. Den forne målvakten lirar numera ute och ska nu alltså göra det på Noltorpsvallen.

………….

Handboll är en fin tv-sport – det går inte att säga annat. Och den här veckan drar slutspelet igång i herrarnas VM. 20.30 är dessutom en snudd på optimal tid för avkast.

………….

Efter Olsson och Rosén är det den här veckan dags för Tommy Johansson att göra debut här på sajten. Fint med onsdagar numera.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar