ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Vi gör ett försök att summera de senaste dagarnas fotboll.

Gerdskens BK toppar division 4 i stor stil. Sandared hade ingen chans i seriefinalen utan det blev seger hemma på G-vallen med hela 4-0. Nu är serieledningen uppe i fyra poäng och känslan är att utmaningen för GBK ligger att hålla uppe de senaste veckornas nivå över tid. Lyckas man med det finns det goda chanser att ligga kvar länge högst upp i tabellen.

………

I samma serie tog Holmalund tre oerhört viktig poäng i bortamötet med Fristad. 2-1 slutade det hela och därmed har HIF två raka vinster och har då också skapat sig lite andrum i tabellen. Skönt.

………

I Elitettan rullar det förträffligt bra för Alingsås IF. 3-1 hemma mot Häcken var femte raka segern och AIF ligger där med kvar på allsvensk direktplats. Rebecca Cameras gjorde sitt fjärde mål efter återkomsten och det är så klart oerhört starka papper. Kul också att Ina Österlind hoppade in och gjorde det viktiga 2-1-målet.

………

Frisco tappade sin ledning och föll till slut med 3-2 borta mot Skepplanda. Inte bra, och nu slår de blåklädda ur underläge när det gäller kampen om topp 2. Elfsborg ser ut att jogga hem set hela och som tvåa är nu Mikael Proders FC Trollhättan en het kandidat. Särskilt om FCT vinner kvällens match mot Falköpings KIK.

………

Alingsås KIK spelar också i kväll, då borta mot Södra Ving/Hössna/Timmele. Blir set seger i det toppmötet ser jag KIK som en trolig seriesegrare till hösten.

I den parallella trean räckte Vårgårda inte till hemma mot serieledaren Lödöse/Nygård. Torsk med 4-1 hemma på Tånga. Men det finns ingen anledning till panik för nykomlingen. Fyra poäng inspelade och det ser hyfsat ut i tabellen.

………

Vårgårda tog tre tunga poäng borta mot Götene. Jahid Jawid och Rickard Wartmark gjorde målen när VIK man med 2-1 och därmed hakar på mot toppen.

………

Alingsås IF släppte visserligen in två mål hemma mot jumbon Brålanda. Men när det blev tre gjorda framåt tickade ändå de tre viktiga poängen in på kontot. Christoffer Krabbe matchvinnare med två mål, och när Jonsered torskade sin match på söndagen leder nu AIF serien med tre poäng.

………

Mjörn fick inte riktigt till det borta mot Lödöse/Nygård. 2-0 till hemmalaget och därmed blir det till att fortsätta kriga strax ovanför strecket för Mjörn.

………

Herrljunga och Annelund ligger båda skrynkligt till i mellersta femman. Annelund torskade borta mot Råda med klara 3-0 och är därmed ny jumbo i tabellen. Noterbart är att Krille Holmén vaktade kassen den här matchen, det vittnar ju om en ganska tunn trupp som måste lappas och lagas för tillfället.

Herrljungas Alex Alm satte dit den viktiga kvitteringen hemma mot Vinninga som gav en poäng i det bottenmötet. Nu ligger HSK, Vinninga och Annelund på fem poäng i botten, men HSK har bäst målskillnad och parkerar därmed på kvalplatsen.

………

I damfyran har Annelund visat att mitt tips med laget som jumbo inte kommer att se särskilt bra ut till hösten. I torsdags krossades Hemsjö med 8-1 efter att Amie Hallingsjö gjort fem baljor och Emelie Wrangmo tre. Närmare uppåt än nedåt för AIF.

………

Alingsås City fick inte alls till det i seriefinalen mot Sparsör. En – enligt flyktiga rapporter hetsig match – slutade med hemmaseger 3-2 och därmed rök både förlustnollan och nollan för insläppta mål för City. Nu har båda lagen 18 poäng i toppen och racet går vidare.

I samma serie gjorde Melvin Lindberg hattrick när ÖSK slog Sjövik med hela 5-0 hemma på Lenavallen. Snart tätkänning för ÖSK, men i nästa omgång väntar svår match mot City.

Även Hemsjö smyger med på övre halvan efter seger med 2-0 borta mot Hedared. Hol/Säven kryssade borta mot Sandhult – ett resultat som visar att båda lagen hör hemma i mitten av tabellen.

Spark tog en fin pinne mot topplaget Borås GIF när 2-4 blev till 4-4 i slutet av matchen. Gabriel Mjönes satte dit två straffar och ordnade därmed krysset. Spark växer in i den där tabellen allt mer.

Det roligaste i den serien var dock kanske att Långared lämnade över jumboplatsen till Borgstena. Mötet lagen emellan slutade med hemmaseger 2-1 på Ollevi, och det var ett tag sedan BoIS vann en seniormatch på herrsidan. Jonathan Prytz och Alexander Backhans fixade målen i segermatchen.

………

I Trollhättesexan var Frisco snubblande nära att knipa poäng mot topplagen Bosna. Men gästerna avgjorde sent och vann med 3-2 på Katebovallen. Därmed toppas Bosna den haltande tabellen, där SAIK trots allt sitter i förarsätet. Efter seger 3-0 mot EFFK har Per Krantz gäng full pott hittills.

Mitt SMSK lirade borta mot Trollhättans FF och efter 4-1 målet i början av andra halvlek blev den en transportsträcka mot seger med 8-1, delvis tack vare dubbla utvisningar för hemmalaget. Den sista efter påbörjat handgemäng och rejält tappat humör, och tankarna går till domaren som inte kände sig trygg efter matchen. Så ska det inte behöva bli.

………

Fick nys om att både Vårgårda IK och Alingsås Futsal Club – som åkte ur futsalens division 2 i vintras – får vara kvar i samma division trots allt. Gissar att det är lite ont om lag och att det därför öppnats upp plats.

………

Äldsta grabben köpte nya fotbollsskor i veckan som gick eftersom de tidigare var uttjänta. Han är numera medlem i Copafamiljen och de nya dojorna satt som gjutna redan första träningen, utan skavsår och annan skit. Fint det.

………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar