ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Bredsidan är tillbaka. Den här gången med en sammanfattning av den lokala fotbollshelgen. Precis som vanligt med andra ord.

I lördags spelade det första av många Alingsderbyn. Mötet mellan de gula och de röda slutade med delad pott, 1-1. Vad säger det om lagens krafter inför årets division 3, undrar ni? Ingenting, skulle jag vilja svara på det.

……………

Även Alingsås IF premierspelade i lördags. Det såg ut att bli förlust mot Stenkullen, men så hoppade Niklas Klingberg in på planen och spelade fram Oliver Östlind som ordnade kvitteringen. Noterbart är att Jesper Spindel började mellan stolparna i AIF, men tvingades byta tidigt i matchen på grund av skada då James Clark hoppade in.

……………

Frisco gjorde sin första match i uppladdning inför urpremiären i division 1. Mötet med Ytterby slutade oavgjort sedan Bailey McDonoughs hörna letat sin in i nät i slutet av matchen. Det jobbigaste med att just hon gjorde mål var att jag återigen fick googla mig till hur amerikanskan stavar sitt namn.  För det har jag inte lyckats lära mig än. Både oförklarligt och oförsvarsbart efter alla mål hon gjort det senaste året.

……………

Vårgårda IK visade att 1-1 sannerligen var lördagens resultat. Mötet med Dalstorp slutade också det oavgjort efter att Mohammed Abdulrahman gjort VIK:s mål. Skönt för Mommo att sätta den efter att ha missat en straff tidigare i matchen. Försäsong eller inte, en anfallare som gör mål mår bättre än en anfallare som inte gör mål.

……………

Alingsås FC hade en hektisk helg med matcher både lördag och söndag. Att slå Lidköpings FK var starkt gjort, och att sedan köra över Falköpings KIK med hela 9-0 dagen efter inte heller illa pinkat. Med andra ord finns det ingen anledning att justera tankarna om att AFC blir att räkna med i division 1 i år. Med det sagt är det viktigt att komma ihåg att det är ett par månader kvar innan allvaret börjar.

……………

FC Trollhättan och Skövde AIK möttes i en intressant träningsmatch i lördags. SAIK tränas numer av Stefan Strind och i FCT slåss Jimmy Johansson från Sollebrunn om en plats mellan stolparna. Han fick dock finna sig i att sitta på bänken och fick därifrån se kollegan Simon Forslund nypa en straff. Även Albinot Rexhepi började som avbytare, men fick speltid under matchens gång. Det hela slutade för övrigt 2-2.

……………

Mitt egen försäsong har minst sagt legat på sparlåga de sista veckorna. En skidsemester följdes av en efterhängsen förkylning, så det har inte funnits mycket att skryta med i fotbollsväg på senare tid.

……………

Våra gästskribenter är nu inne på andra varvet. Jag måste säga att alla fem hittills har levererat storskaligt, så har du missat deras texter rekommenderar jag ett besök här.

……………

När måndagsångesten är som störst finns det ett ordspråk som används runt om i Stora Mellby. Det lyder som följer:

”Jag tycker att måndagen är den bästa dagen i veckan för då är det som längst till nästa måndag”.

Det gäller att se det positiva i alla situationer.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar