ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Även den här veckan drar vi igång med en summerande Bredsida.

I den åttonde matchen kom så årets första poängtapp för Alingsås IF i Elitettan. Borta mot Eskilstuna blev det 1-1 efter att Ina Österlind gjort det poängräddande målet i slutet av matchen. Fortsatt serieledning och enda obesegrade lag, men ändå bara en pinne före Umeå IK och ytterligare fem poäng  före Malmö FF som tuggat igång rejält efter den bleka starten.

För AIF väntar nu en veckas uppehåll i seriespelet innan bottenlaget Sundsvall gästar Mjörnvallen. Läge att studsa tillbaka till vinnarspåret direkt sen när det är dags för seriematch med andra ord.

…………….

I damernas division 2 blev det ingen vidare helg och vi får nog lov att finna oss i att inte heller Frisco är ett lag för den absoluta toppen. Efter förlust med 3-2 borta mot Eriksberg är känslan att det är alltför många lag före och alltför många poäng upp för att Frisco ska kunna hota på allvar där uppe.

Alingsås KIK å sin sida förlorade med 2-0 hemma mot Qviding och står kvar på sina tre poäng i botten av tabellen.

…………….

Vårgårda lyckades äntligen stänga till bakåt och höll nollan borta mot Tölö. Och med den nollan intakt behövs som bekant bara ett mål för att vinna – och det var precis vad VIK gjorde. Dejan Siranovic nickade in segermålet och VIK klättrade upp över de nedre strecken i och med de tre poängen.

Ett lag som passerades var de grönvita derbyrivalerna. AIF torskade med hela 5-0 borta mot Dalstorp och har nu släppt in flest mål i hela serien, 25 stycken på åtta matcher. Ner under strecket för Nils Jannessons gäng i väntan på nästa tuffa uppgift som är Skepplanda på hemmaplan.

…………….

I herrfyran var det dubbelmatcher den gångna veckan. Gerdsken började med att inkassera årets första förlust när Ardala vann med 2-0 på hemmaplan i onsdags. Sedan väntade superjumbon Skoftebyn (0-64 på 7 matcher) och det blev givetvis inga problem. Gulsvart lekstuga och 13-0 på resultattavlan efter 90 minuter.

Holmlaund tappade 1-0 till 1-2 hemma mot Sjuntorp i onsdags. Det blev andra raka torsken för rödvitt efter förlusten i toppmötet med Göta. Nu i helgen åkte Eijlert Björkmans gäng till Götene för att möta Sil och vann där med 2-0. Tre viktiga poäng efter mål av Jonatan Tedeborg och Alfred Nilsson.

Båda Alingsåslag med och hugger i toppen med en tredjedel av säsongen spelad. Inte oväntat, men inte mindre roligare för det.

…………….

I herrfemman var det i torsdags som de mesta grejerna hände i förra veckan. Mjörn tog en blytung seger på Skoghälla när Herrljunga fick ge sig med 2-1. VB-maskineriet har tuggat igång bättre nu mot slutet och toppen närmar sig.

På tal om blytung seger var Noah Alavik mannen bakom Annelunds sådan borta mot Töllsjö. Alavik hoppade in i underläge 0-1 men ordnade en skön 3-1 seger via ett äkta hattrick. Skapligt inhopp får man säga, och viktiga AIF-poäng.

På Nya Bjärkevi hette den stora hjälten Elias Östlind. SAIK-anfallaren gjorde tre raka mål i första halvlek och hann även med ett fjärde efter paus när Sollebrunn vann mot Byttorp med hela 6-1. Åtta baljor på Östlind nu och han är den enskilt största offensiva anledningen till att SAIK är med och hugger i toppen av femman.

I samma toppstrid möttes Falköpings FK och Alingsås City i fredags. Det blev en jämn historia där Oliver Östlind gav City ledningen men toppkonkurrenten FFK kvitterade till 1-1 och behöll därmed serieledningen. Men det är jämnt i den där toppstriden.

…………….

I fyran fick Vårgårda IK jubla efter en målrik historia mot Trollhättans IF. 5-1 var klara papper och den mest lysande stjärnan var Ellen Rydler som smällde in fyra av de fem målen. Viktiga poäng för VIK i tabellen.

I den parallella fyran spelar Annelund sin match nu ikväll medan Södra Härene/Östadkulle fick pisk med hela 6-1 mot Fristad/Borgstena/Sparsör.

…………….

Södra Härene tog årets första seger när Norra Härene slogs tillbaka med hela 7-3. Skönt för det gänget att få släppa loss lite framåt.

I samma serie tog Frisco inte chansen att haka på i toppen när serieledaren Edsvära/Norra Vånga kom på besök. Gästerna vann med 2-0 och ångar på i toppen av den serien.

…………….

Sparks möte med Dardania flyttades till den 18 juni så det blev spelledigt för det gänget i helgen.  Bättre gick det för Hemsjö som dels spelade match och dels tog årets första seger när Hedared fick ge sig med hela 5-0. Olle Gustafsson satte dit två baljor, bland annat.

Hol/Säven spelade 0-0 borta mot Borås GIF och har därmed fortsatt svårt att resa sig från bottenträsket.

…………….

SMSK:s match mot Upphärad fick flyttas till augusti efter att motståndet inte fick ihop lag så det blev träning för vår del istället.

Östadkulle föll med 0-1 hemma mot topplaget Trollhättan Somaliska medan Långareds svårigheter bakåt fortsatte när IFK Trollhättan vann med hela 9-1 mot BoIS. Ganska tunn helg i Trollhättesexan med andra ors.

…………….

Ni missade väl inte att årets skytteliga lanserades förra veckan. Inte helt uppdaterad nu efter helgen, men vi är ändå igång med att bygga på det gedigna arkivet av skytteligor.

…………….

Kolla gärna tabellsidan. Den blir ju bättre och bättre för varje vecka som går.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar