ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Även den här veckan inleder vi med en klassisk Bredsida.

I lördags premiärspelade Alingsås FC i Svenska cupen när Kristianstad gästade Gerdskenvallen. Efter en tung start med tidigt bortamål var det givetvis svårt för AFC att få med sig några poäng, och 0-4 är väl kanske det normala resultatet lagen emellan. Men synd att inte alingsåsarna kunde stå emot lite längre och skapa mer nerv i det hela, nu blev det – även om hemmalaget stred tappert – en ganska behaglig resa för skåningarna.

Redan på fredag är det dags igen när FC Rosengård står för motståndet.

…………………….

Förra veckan meddelade Svenska FF att de lägre serierna i deras regi skjuts fram för att istället starta 1-2 maj. Det betyder för vår del att derbytrean flyttas fram ett par veckor.

Några dagar senare meddelade Västergötlands FF att även deras serier hakar på och skjuter upp  sina seriestarter. VFF meddelade på fredagen att det finns tre olika alternativ med start 1-2 maj, 15-16 maj eller 22-23 maj. De två första alternativen betyder en hel säsong med dubbelmöten, med någon inklämd match på sommaren och några extra matcher på hösten. Det tredje alternativet betyder en halverad säsong med enkelmöten likt 2020. Vilket alternativ det blir ska meddelas under den här veckan.

Sammantahet betyder detta att endast Alingsås FC kommer att dra igång enligt ursprungsplanen och att övriga lokala lag får lov att vänta hela april månad. Minst. Om smittläget inte förbättras finns det givetvis en risk för ytterligare förändringar.

…………………….

För egen del stapplar jag mig fram med ett fotbollspass i veckan. Senast fick jag en armbåge på läppen efter två en minutet i kvadden, och den smällen satte sedan sin prägel på hela träningen.  Tänk att man har ådran av grinighet i sig fortfarande. Det är ju visserligen mest positivt om man nu ska spela fotboll i år också.

…………………….

Med start förra måndagen har vi sjösatt lokalfotbollsvitsarna vi skrev om senast vi hördes av i en Bredsida. Upplägget är en vits om dagen så länge lagret räcker, och alla vitsar publiceras på Twitter och Facebook. För er som är utloggade därifrån tipsar jag om att Twitterflödet syns här intill i högerspalten. Kika där om ni vill ha er några rejäla skratt (nåja).

…………………….

Den nya Arenan i Stora Mellby har blivit ett tillskott för både klubben och byn. I torsdags tränade Främmestads seniorer där under tak, i lördags var delar av Östadkulles ungdomssektion där för en förmiddag i fotbollens tecken och i går söndag var undertecknad med familj en av flera besökare som ägnade sig åt spontanfotboll. Visst, nyhetens behag är starkt, men känslan är ändå att detta är något som kommer leva över tid.

…………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

 

Lämna en kommentar