ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Julvecka på ingång – men det hindrar oss inte från att köra en Bredsida även den här måndagen.

Nu har Svenska förbundet justerat i serieförslaget till herrarnas division 3. Gerdskens BK är tillbaka i nordvästra serien och vi kan sannolikt räkna med lika många derbyn även 2022. Jag ser övervägande fördelar med det faktiskt.

Även damernas division 1 har kommit och dessutom fastställts. Det blir ett gäng långa resor till bland annat Örebro och Degerfors för Frisco, men även ”granderbyn” mot Trollhättans FK, Råda och Lödöse/Nygård.

I herrarnas division 5 har Västergötlands FF skickat ut nya handlingar med justeringar i division 5-förslaget. Det har dock rört ihop det en aning eftersom Säven/Hol och Annelund förväxlats på kartan. Det lär komma ännu en justeringen innan repmötet, och då är det mest troliga att just Annelund och Säven/Hol byter serie med varandra. Det skulle också rädda derbymatcherna mellan HSK och AIF.

……………

Mattias Martinsson är nu klar för Alingsås IF. I klubbens presentation av honom stod det mittback, så planen är så klart att han ska återgå till den positionen efter några år längre fram i banan med Säven/Hol. På förhand känns det som den pusselbiten som behövdes för att det inte ska finnas någon anledning att inte tippa AIF som seriesegrare 2022.

……………

Holmalunds William Rubendahl har signat för BK Häcken. En bra säsong i trean räckte för att lämna stan och det ska bli kul att följa hans framtid på avstånd i Göteborgsklubben. HIF kommunicerade också att Linus Dahlman – bördig från Stora Mellby – ansluter från Främmestad och att ett helt koppel av årets trupp fortsätter i den röda tröjan. Dessutom tar Linus Oskarsson steget upp till att få delat ledarskap med Mikael Öhman.

……………

Förra veckan var jag på Gerdskenvallen och gjorde en träning med GBK. Läs det reportaget här, och hör gärna av dig om du vet något företag som vill exponera sig i anslutning till ett gäng liknande nedslag i våra lokala klubbar.

……………

På tal om Gerdsken så är det klart att Valentino Trumstedt återvänder till klubben efter en sejour i Gais. Klubbytet gav inte det där lyftet så nu kan det bli gulsvart och division 3 igen för talangen. Dessutom ansluter Albin Holm från Holmalund och Jonatan Holm från Lerum till gänget på G-vallen.

……………

Förra veckan skrev vi om att Sparbanken cup i Vårgårda mycket väl kan göra comeback 2022. Om inte pandemin förvärras laddar Hos IF och klubbens starke man Gerhard Ohlsson för att en ny fotbollsfest i sporthallen den 6 januari.

……………

Oliver Östlind har förlängt med Alingsås IF. Så målen kommer nog att göras på Mjörnvallen även 2022. I helgen presenterade Grönvitt även en hemvändare i form av försvarsspelaren Eric Zamanian, som är tillbaka efter ett par säsonger i Qviding.

……………

Alingsås City har presenterat några nya spelare den gångna veckan. Främst yngre förmågor som är tämligen okända för mig, men det är på ett sätt skönare att läsa om att City knyter till sig yngre nya spelare än äldre rutinerade.

……………

Ni hänger väl med på silly season-sidan? Där bokför vi alla klara övergångar – så hojta om vi har missat något från din klubb.

……………

På torsdag är planen att publicera årets sista Bredsida. Det blir en favorit i repris med en Årets … -lista med ett axplock av det som hänt under 2021. I mellandagarna kör vi sedan på med presentationerna av nästa års gästskribenter.

……………

Vårgårda IK ser ut att storma igenom futsalens division 3. Seger med 6-3 i derbyt mot Alingsås FC betyder att VIK har idel segrar och toppar tabellen i stor stil.

……………

Matchen mellan Tottenham och Liverpool hade det mesta får man allt säga. Det enda som saknades var en utvisning på Harry Kane.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar