ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

En liten nätt Bredsida fick vi ihop även denna vecka.

I morgon tisdag ska våra lägre distriktserier spikas på det framflyttade representationsmötet. Som vanligt ska det väl ältas lite om hur man ska dela in de två division 4-serierna på herrsidan samt hur man ska ställa sig till U-lag i A-lagsserierna på damsidan. Och efter diskussionen blir det förbundets förslag som vinner. Typ.

Inför mötet har Sollebrunn/Långared flyttats till samma serie som Vårgårda, Hemsjö och ÖSK/SHIF i damfyran. Roligt om det blir så med massor av derbyn i den serien. I övrigt innehåller de nya förslagen bara smärre justeringar som inte berör våra lokala lag särskilt mycket.

…………….

På den högre lokala nivån är det redan spikad spelordning på vissa håll. I Elitettan inleder Alingsås FC med bortamatch mot Team TG från Umeå innan Jitex gästar Alingsås veckan efter. Samma Jitex står för motståndet i årets första träningsmatch redan den 5 februari. Dessutom har ju AFC tre feta cupmatcher i februari och mars att se fram emot, så nog är den riktiga säsongen snart på gång.

…………….

Herrljunga SK har presenterat två nyförvärv. Ett väntat i återvändaren (från VIK) Joel Sand och ett mera oväntat i Robert Holmén. Visst har Robban bott i Herrljunga ett tag nu, men att han skulle lämna moderklubben och kombattanten Annelunds IF var för mig något oväntat. Just nu fördel HSK i brödrakampen under 2022.

…………….

James Clark debuterade med den äran förra veckan. På onsdag är det dags för Friscos Maja Bertilsson att bjuda på sin första gästtext här på sajten. Onsdagarna är fina ändå.

…………….

Det är oroväckande tyst om Säven/Hol. Ingen tränare är presenterad efter Per Krantz och sådant är sällan bra för en spelartrupp – som dessutom var tunn redan förra året. Hoppas att pusselbitarna faller på plats i tysthet hos sammanslagningen.

…………….

I dessa coronatider är det tyvärr mycket som ställs in. Gerdskens träningsmatch mot Häcken försvann och likaså det heta futsalderbyt mellan Alingsås Futsal Club och Vårgårda IK. Nytt datum ska nu hittas för att genomföra inomhusderbyt.

…………….

Ni hänger väl med på silly season-sidan? Hojta om vi har missat något namn.

…………….

Inget fotbollspass för undertecknas ännu under 2022. Tveksamt om det blir något den här veckan heller faktiskt. Det rätta suget och den avslappnade inställningen till smittspridningen har ännu inte infunnit sig. Men säsongen är lång, som alla vet.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar