ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Så var det måndag igen. Och vi drar igång den nya veckan med en Bredsida om den nyss avslutade fotbollshelgen.

Gerdskens BK hämtade upp 0-2 till 2-2 i hemmamötet med Lidköpings FK. I sig är det en bra prestation, men i tabellen gav krysset tyvärr för liten utväxling mot vad som hade behövts. Nu är det två lag som ska passeras för att GBK ska knipa den där kvalplatsen, och det tror jag blir mycket, mycket svårt. Till att börja med ska Holmalund besegras i derbyt på Brogårdsvallen på lördag, men även ett par andra resultat behöver gå med Alingsåslaget.

…………..

Holmalund fick målskyttet att lossna i bortamötet med Götene. Åtminstone i slutet av matchen då det rann i väg till hela 5-1. Alfred Johansson gjorde två baljor och nye Martin Andersson fick sätta dit sitt första i trean. Viktigt att bredda poänggörandet i HIF och nu när kontraktet är definitivt säkrat kan man under hösten fokusera på att utveckla laget för att kanske vara med och utmana i toppen under 2019.

…………..

Vårgårda IK stred tappert trots att en del tunga namn saknades i elvan när Gauthiod gästade Tånga hed. Försvaret höll tätt och när Niklas Eriksson räddade en straff räddade han också en poäng åt sitt lag. Men läget är fortfarande prekärt, särskilt som Hisingsbacka närmar sig bakifrån. Närmast väntar jumbon FBK Karlstad för Tobias Edenviks mannar, och där bör det bli tre poäng om kvalplatsen ska kunna undvikas.

…………..

Alingsås IF spelade seriefinal redan i torsdags. Vi bjöd på ett gediget uppsnack, medan AIF gjorde sitt på planen. Trots att Kronäng ledde med 2-1 en bit i den andra halvleken vände grönvitt på steken och vann med 4-2. Nu är det ”bara” att vinna de två återstående matcherna för att seriesegern ska vara klar. Oliver Östlind gjorde förresten två mål och en assist, och får med det anses som den stora matchhjälten.

…………..

Säven/Hol tog chansen att leva vidare i kvalkampen när man hemmaslog Nossebro med hela 5-1. Starkt gjort, och nu går racet vidare i de två avslutande omgångarna.

…………..

Sollebrunn lyckades inte skrälla borta mot redan klara seriesegraren Sandared/Sjömarken. Det betyder att degraderingen nu är definitiv för Bjärkelaget som får börja om i sexan nästa säsong.

Östadkulle däremot greppade tag om det sista halmstrået. Seger mot Bollebygds/Olsfors var första trepoängaren sedan 26 juni och nu skiljer det tre poäng och 15 mål upp till Vedum på kvalplatsen. Närmast väntar just Vedum, och en ny ÖSK-seger där skulle skaka liv i det rejält inför sista omgången.

…………..

Herrljunga SK och Vårgårda IK FK spelar omgångens match i kväll måndag. Detta då de möter varandra på Tånga heds konstgräs.

…………..

Östadkulle gjorde sitt i mötet med bottenlaget Saleby/Järpås. Men Emtunga är fortsatt i förarsätet och det lutar helt klart åt en ny kvalhöst för ÖSK-tjejerna.

I det kvalspelet tyder inte mycket just nu på att ÖSK får möta Hemsjö IF. Eftersom ett ungdomligt SAIK/SMSK inte fick med sig några poäng från bortamatchen mot Toarpsalliansen och Hemsjö samtidigt fick storstryk i sin match talar i stort sett allting från att Hemsjö ramlar ner i division 4 utan kval.

…………..

Annelund vann mot serietrean Emtunga med hela 5-0 och behåller därmed greppet om Falköpingssexan. Ett grepp som jag inte tror kommer att tappas.

…………..

I Boråssexan kryssade Mjörn i ännu ett toppmöte när matchen mot Sandhult slutade 2-2. Hemmalaget Mjörn hade dock behövt en seger för att närma sig division 5-platsen, som nu känns en bit bort. Men än dock en stark säsong av Mjörn.

…………..

Bjärkederbyt mellan Stora Mellby och Långared började med att SMSK:s skyttekung Patrik Svensson gjorde två snabba mål. Efter det hände inte mycket mer utan innan Viktor Sjöö slog till med två mål i slutet av matchen och ordnade en klar 4-0-seger. Det betyder för övrigt att Sjöö spelat två matcher som utespelare (plus en som keeper) och gjort fyra mål. Det får man väl kalla godkänt.

…………..

Frisco och Södra Härene spelade derby på fredagskvällen. Där visade det sig att hemmalaget var det bättre laget och vann med 3-0 i blåsten på Björkvallen.

…………..

Friscos damer fortsätter att leverera trots att seriesegern redan är fixad. Hemma mot Vartofta var den enda frågan hur stor segern skulle bli. Det blev till slut hela 10-1, och det resultatet understryker självklart Friscos överlägsenhet.

…………..

Södra Härenes damer blev första lag att spelar klart för året. Man avslutade med seger borta mot Halvorstorp, och helt klart är att SHIF stått för en mycket stark höst i fyran.

…………..

Nu drar det ihop sig i tabellerna. Därför tipsar jag ånyo om den här sidan.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar