ANNONS:
ANNONS:

Så var det ny vecka igen

Vi kör en liten Bredsida som start på veckan.

Alingsås IF är inte längre utan seger i Elitettan. Johanna Barth gjorde matchens enda mål borta mot Umeå och fixade tre pinnar med hem till Alingsås. Viktigt för tabellen om ambitionerna om att vara ett topplag finns på allvar för nu smyger AIF med strax bakom täten.

AIF har nu målkvoten 2-1 efter fyra matcher. Få insläppta är ofta förknippat med topplag så det stabila försvarsspelet är verkligen något att bygga vidare på.

………….

Frisco fick inte med sig något hem från bortamötet med Råda. Hemmalaget vann med 3-2 vilket betyder att Frisco är jumbo i tabellen efter tre omgångar. Där tror jag inte att de kommer stanna någon längre tid, men det är nu en bit upp till toppen.

Oroande också att viktiga målvakten Moa Johansson skadade sig på uppvärmningen och inte kom till spel. Förhoppningsvis var det inte alltför allvarlig.

………….

I damtrean vann Alingsås KIK borta mot Toarpsalliansen och toppar nu sin serie med sju poäng på tre matcher. En kanonstart med andra ord.

I den parallella serien räckte VIK inte till mot Gauthiod som vann med hela 4-1 på Tånga hed. Kanske inte helt oväntat – det är inte i den typen av matchen VIK ska plocka poäng för att hänga kvar.

………….

I herrtrean har AIF och nyförvärvet Gustav Johansson fått en smakstart. Fyra raka segrar nu och Johansson öser in poäng på kontot. Har inte sett anfallaren tillräckligt mycket med egna ögon för att komma med något utlåtande, men går man på hörsägen kan han vara nästa export till högre divisioner.

Nu blev det seger med 5-0 hemma mot IFK Tidaholm – och är etta eller tvåa i serien beroende var Kongahälla hittar på i sin match i dag. Utöver Johansson har även Christoffer Krabbe börjat säsongen bra och lär gå mot sin målmässigt bästa säsong i trean i karriären. Det är i alla fall känslan utan att ha forskat i frågan.

………….

Vårgårda IK släppte in tre mål på fasta situationer och förlorade då med 3-1 borta mot Tidaholms GoIF. Andra raka torsken, och nu blir det till att slå ur underläge när AIF gästar Tånga på lördag. Men det går ju att vara underlägsen mot AIF och vinna derbyn ändå – det kan Niklas Klingberg intyga från i fjol.

………….

I herrfyran blev Alfred Nilsson stor rödvit hjälte när han sköt hem årets första Holmlaundsseger. Tonåringen gjorde matchens enda mål när Dalsjöfors åkte hem från Brogårdsvallen tomhänt. Mycket viktigt för Holmalund.

Gerdsken kvitterade i slutet hemma mot Trollhättans BoIS och fick då med sig 2-2. Hugo Svantesson blev poängräddare och GBK är med i mitten av den mycket jämna tabellen.

………….

Annelund tog sin första seger i årets division 5 när Viktor Lergesjö fick på en kalasträff just före slutsignalen och satte dit 2-1 hemma mot Trässberg. Sådana segrar är nästa de bästa ändå.

Herrljunga står kvar på sin enda poäng efter andra raka förlusten veckan som gick. Grolanda/Floby blev för svårt i matchen som slutade 3-1.

………….

I den andra femman tog Mjörn en tung seger borta mot Trollhättans IF. Paul Carter och Olle Hedlund ordnade målen i 2-1-vinsten som skakade liv i tabellen för Mjörns del.

………….

I sexan spelades det derby mellan Spark och Östadkulle. Gästande Spark tog ledningen och var även ett stolpskott från att utöka till 2-0. Men istället kvitterade Markus Larsson i slutet och ordnade slutresultatet 1-1 på Lenavallen.

Kryssade gjorde även Hol/Säven och Hemsjö. Dock inte mot varandra då HIF spelade 2-2 borta mot Sjövik och Hol/Säven spelade 3-3 borta mot Borgstena. Långared spelar sin match i dag måndag.

………….

Sollebrunn stod över i helgen men spelar på onsdag borta mot Främmestad eftersom det nu väntar veckoomgång i sexan. Mitt SMSK vann över ett svagt Upphärad med 5-0 medan Södra Härene tog en ny seger hemma mot Vedum. Frisco däremot föll hemma mot EFFK i veckan som gick.

………….

Efter en dryg vecka i sjuksängen och mindre träning än vanligt blev det ändå säsongsdebut i lördags för mina Copa. 75 minuter i makligt tempo mot beskedligt motstånd var nog det som behövdes för att jaga de sista bacillerna ur kroppen för nu känner jag mig så gott som frisk.

………….

I damfyran spelades derby mellan ÖSK och/SHIF och Hemsjö. En match jag av någon anledning missade att plocka med i Helgens Hetaste. Min förhandsfavorit hade då varit Hemsjö – men nu var det HIF som räddade en pinne via ett sent mål av Josefin Dahlander.

I samma serie tog Annelund en historisk första seger. 4-0 borta mot Alingsås KIK U blev det efter att nyförvärvet Emelie Wrangmo gjort tre av målen. Skaplig start i AIF-tröjan för Frisco forna skyttedrottning.

………….

En hel del rätta tecken och nåt helt rätt resultat. Första månaden med Helgens Hetaste har varit den bästa starten på många år – men vi får se hur länge det håller i sig.

………….

Vad är det nya med att allt fler lag lokala twittrar ut startelvan i listform? Alltså utan positioner och formation. Nej, sluta med det omedelbart och ge oss den riktiga startelvan.

………….

Gustav Johansson och Christoffer Krabbe har gjort elva mål tillsammans på fyra matcher. En hyggligt start för ett anfallspar. Om det nu är ett anfallspar? På grund av att AIF är ett av lagen som twittrar ut startelvan i listform vet jag inte särskilt mycket om det.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar