ANNONS:
ANNONS:

Så var premiärhelgen avklarad

Nu har alla herrlag spelat sina premiärmatcher, och nästa vecka kliver även alla damlag in i handlingarna. Här kommer min syn på det som hänt de senaste dagarna.

Bredsidan

Om vi börjar med det resultatmässigt mest positiva måste vi stanna upp vid division 5. Tre matcher – lika många segrar. Det blev facit för våra lokala lag. Den största skalpen svarade utan tvekan Säven/Hol för. Ett Nossebro som inte förlorat sedan sommaren 2013 fick vända hem från Hols IP utan poäng efter att gästernas spelande tränare skallat in matchens enda mål i egen bur. Givetvis en tung start för Nossebro, men samtidigt ett bevis för att Säven/Hol har ett tämligen homogent lagbygge 2015.

Herrljungas 2-0 mot Tråvad/Larv var i min bok ganska väntat, även om HSK förlorade i DM mot samma lag tidigare i vintras. Erik Karlsson och Fisnik Tahiri gjorde målen, och utan att ha sett matchen tror jag inte att det var en slump att just den duon slog till direkt. Även Östadkulle trodde jag skulle ha en bra chans mot Sparsör men insatsen ska ändå inte förringas. I synnerhet i en premiär kan det vara väl så svårt att vinna mot ett lag man bör ha bakom sig i tabellen som att gneta sig till poäng mot ett förmodat topplag.

…………………..

I herrtrean blev det en seger och en förlust för våra lokala lag. Vårgårda åkte till Götene och tappade 1-0 till 1-2 under en svag period i slutet av första halvlek. Enligt rapporterna var VIK väl så bra som Götene utom just den kvarten när hemmalaget gjorde sina mål, men som alla vet har det ingen betydelse för poängutdelningen. Jag trodde att just styrkan att spela stabilt och hålla rent från målchanser även under dåliga perioder i matcherna skulle vara en av VIK:s styrkor i år, men i premiären blev just den detaljen lagets fall.

I Alingsås kryssade Holmalund och Lunden Överås. Två stabila lag, som jag tror kommer att hamna i mitten av tabellen. Båda hade tillräckligt styrka och kompetens att försvara sig bra, men båda saknade också den där riktiga spetsen framåt som de flesta topplag har. I Holmalunds fall fick anfallarna Johan Nilsson och Dejvid Hasan mest kriga på långbollar, och det är inte deras paradgren. Den duon är betydligt bättre i det ”lilla” spelet, men för att skapa sådana situationer krävs ett bättre passningsspel för att få med mer folk upp i banan än vad HIF fick i lördags. Men en premiär är alltid svårspelad, och Holmalund har så klart alla möjligheter att bättra på det konstruktiva spelet framöver. Men blir matchbilden densamma som mot Lunden Överås passar spelare som Anton Stenseke, med sin styrka, och Oliver Östlind, med sin snabbhet, betydligt bättre än vad firma Hasan/Nilsson gör.

…………………..

Holmalunds damer åkte till Skövde i fredags och förlorade med 3-1. Ett gäng individuella misstag i första halvlek blev lagets fall, men tack vare en bra andra halvlek, där det kunde blivit fler än ett mål, finns det en del positivt att ta med sig ändå. Just en bra känsla inför fortsättningen tror jag är extra viktigt med tanke på HIF:s unga lag, och den känslan har nog de flesta spelare med sig trots noll poäng. Betänk att Matilda Larsson (född -99), Sofia Olsson (-oo), Moa Edrud (-00) och Lisa ”Töllsjö” Johansson (-00) alla debuterade i division 1 i fredags.

…………………..

I divison 4 stod Annelund för en fin prestation när man bortaslog Örby med 2-0. Enligt rapporterna var Jonathan Ahlqvist bland planens bästa aktörer, vilket säkerligen känns skönt både för honom och för Annelund. Ahlqvist har knappt kunnat visa vad han går för på grund av sina skadeproblem, men nu har han visat att han kan vara en avgörande faktor i jakten på poäng. Också viktigt att Tobias Bayard kom igång med produktionen direkt. Med alla skador Annelund drabbats av känns Bayard som en oerhört viktigt spelare med sin förmåga att bryta mönstret och blixtra till på egen hand.

Gerdsken vann det på förhand uppsnackade mötet med Ulricehamn. Och att det var två topplag som möttes, ja det tror även Niklas Andersson i det här referatet.  Sämre gick det för Alingsås IF. Blytunga 5-0 i arslet borta mot Byttorp, och det går så klart inte att snacka bort. Vad som oroar än mer är kanske de rykten som gör gällande att Per Krantz har fullt sjå att få folk till både träningar och matcher. Oavsett hur det är med den saken tror jag segern mot Töllsjö i DM var väldigt viktig. Nollan bakåt och en vinst var just vad AIF behövde för att skaka av sig torsdagens mardrömspremiär.

…………………..

I division 6 var det bland annat dags för mitt SMSK att spela premiär. Min första tävlingsmatch mot ett annat lokalt lag sedan starten av lokalfotboll.se/0322. Den som vill kan givetvis hitta problem med att vara både spelare och bloggare i samma smet, men jag väljer att se det med andra ögon. Nu är jag med där det händer, endast en misslyckad crossboll ifrån den som jag veckan efter kanske ska ringa och intervjua. Sen hoppas och tror jag att alla förstår att match är match och att tre poäng är tre poäng. På planen vill alla vinna, oavsett om man jobbar som polis, truckförare eller bloggare. Med det sagt ser jag fram emot fler derbymatcher, med den lilla skillnaden att Stora Mellby SK får bättre utdelning än vad vi fick mot Vårgårda IK FK i lördags.

…………………..

Den här veckan kommer våran tippning av alla lokala serier att fortsätta. Av de serier som haft premiär finns det redan några saker man skulle vilja ändra på. Exempelvis vann Vedum och Byttorp, som jag tippade i botten av sina serier, sina respektive premiärer med förkrossande siffror. Men tippning både intresserar och engagerar många, och vi bjuder gärna på en och annan groda. Därför finns nu en helt ny flik i huvudmenyn ovan som heter Tips 2015. Där har vi samlat alla publicerade tips (och fyller på med de som kommer i veckan) för att den som vill ska kunna kika in och se hur fel eller rätt ute vi var. Såväl gliringar som beröm är så klart välkomna under säsongen, innan vi summerar det hela med facit i hand i oktober.

…………………..

Håller du med om ovanstående, eller tycker du att den här bredsidan är en riktig snedträff från min sida? Tyck gärna till med en kommentar nedan.

Lämna en kommentar