ANNONS:
ANNONS:

Så var säsongen över

Vi firar att sista tävlingsmatchen för 2023 är spelad med att publicera ännu en Bredsida.

AIF föll pladask i den avgörande kvalmatchen mot Brommapojkarna. På Grimsta var hemmalaget ett par klasser bättre och det blev aldrog något riktig match. 6-0 talar sitt tydliga språk, och det blev ett trist slut på en i övrigt väl genomförd säsong av AIF.

Även om försvarsspelet inte räckte till nu i årets sista match är det ändå offensiven som varit det mest ihållande problemet. Poängspelarna har varit för få och ska det förstärkas någonstans i vinter så är det nog där framme i banan. Frida Bremer blev en injektion när hon anslöt, men när även hennes målskytte gick i stå var alternativen få.

Så klart deppigt att falla på målsnöret till landets högsta serie. Efter en rekordlång säsong kan det nu behövas ett par veckors ledighet innan det är dags att knyta näven och sikta mot ett ny topplacering under 2024.

……………

Eijlert Björkman tränar Holmalunds IF nästa säsong. Ett minst sagt meriterat namn, i synnerhet från många år i IFK Göteborgs organisation. Men 66-åringen har även verkat i Djurgården och utanför Sveriges gränser.

I och med Björkmans intåg har Alingsås bästa herrlag, HIF, GBK och AIF, alla tränare hämtade utanför kommunens gränser. Vad det betyder vet jag inte, men ett faktum är det lika fullt.

……………

Nu är biljetterna till Fotbollsfesten släppta. Den 28 december är det dags, och jag och Olsson är både spända och nervösa över hur biljettförsäljningen kommer att te sig. Lite uppsnack i form av nomineringar väntar de närmsta veckorna, och vi ska även utlysa en omröstning där Folkets lirare ska utses. Men i nuläget skulle det stilla våra nerver en aning om några går in och köper biljetter hyfsat snart.

Mer information om festen.

Till biljettförsäljning.

……………

Påminner om silly season-sidan. Bland de senaste tillskottet där syns Vårgårdas Nazmi Chiadeh, som flyttat till Herrljunga och närmast kommer från IF Viken och Oliver Wingfors som bytt Holmalund mot Alingsås IF. Hojta om något är fel eller saknas runt ditt lag.

……………

Mikael Prodér är klar som tränare för Ljungskiles damlag. Nya tag efter den korta sejouren i FC Trollhättan med andra ord.

……………

Förra veckan föll ett par tunga pusselbitar på plats. Det betyder att det nu är beslutat att lokalfotboll.se/0322 fortsätter över 2024 och siktar mot ett tioårsjubileum. Vill ditt företag vara med på resan nästa år är det bara att hojta till.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar