ANNONS:
ANNONS:

Sackis byter herrar mot damer

Efter två säsonger som tränare för Hemsjös herrar byter Sackis Tsovas till klubbens damlag. Därmed tar han över tränarsysslan efter Sofia Larsson.
– Det blir en utmaning, säger Sackis.

Sofia Larsson ledde Hemsjö till en andraplats i serien och ett lyckat kvalspel upp till trean. Men tidigt i höstas gjorde hon klart att hon inte skulle fortsätta som tränare. Nu är det klart att Sackis Tzovas tar över huvudansvaret för det nyblivna division 3-gänget.

– Det känns som en rolig utmaning. Jag har ju tränat tjejerna tidigare men nu när det handlar m division 3 blir det något helt annat. Det blir mycket tuffare motstånd nu, säger Sackis, som menar att truppen skulle behöva breddas.

– Vi skulle må bra av att få in några nya namn för breddens skull, sen letar vi också efter en målvakt. I år har Emma Petersson stått en del matcher men det har också varit olika utespelare som fått stå i mål. Nu känns det som vi skulle behöva en ny målvakt när det handlar om trean.

Elin Källström har aviserat att hon slutar i laget, men i övrigt hoppas Sackis att alla kör på. Även Sofia Larsson, som dock än så länge varit svårövertalad.

– Hon säger att hon inte ska vara med men jag håller på att bearbeta henne. Så jag hoppas att hon är med när vi kör igång efter nyår.

Det är också klart att Håkan Hedlund fortsätter som lagledare och stöttar Sackis runt laget.

– Utan Håkan skulle jag aldrig ha hoppat på det här. Han är jätteviktig och jag tror inte det skulle finnas något damlag utan honom, säger Sackis.

 

Lämna en kommentar