ANNONS:
ANNONS:

Säven/Hol drar sig ur seriespelet

Säven/Hol kommer inte att ha något representationslag under 2022. Beslutet spikades på ett internt möte på onsdagen, och nu ska förbundet meddelas.
– Så klart jättetråkigt, men det har varit tunt i flera år nu, säger Adam Andersson, spelare och ordförande i fotbollssektionen i Sävens BK.

Efter många år med ett framgångsrikt samarbete mellan Sävens BK och Hols IF med spel i division 4 till 6 är nu spelarunderlaget för tunt för att få ihop ett lag. Redan i fjol var truppen lövtunn, men laget kvalade sig sitt sist kvar i division 5. Mycket tack vare Mattias Martinsson och ett gäng andra rutinerade spelare.

– Vi har haft en bra startelva även om det hade kunnat gå åt pipan tidigare än så här om vi hade fått mycket skador. Men nu när vi har tappat en del spelare och några andra har aviserat att de ska trappa ner får vi helt enkelt inte ihop det, säger Adam Andersson.

Finns det inga yngre att fylla på med?
– Det har varit ett glapp på nästan över tio år när väldigt få har kommit upp. Nu finns det ett gäng spelare runt 15 år så det är synd att vi inte kan hålla ihop några år till tills det gänget är moget att ta över. Men förhoppningsvis är vi snart tillbaka med ett seniorlag i seriespel, helst redan till 2023. Vi kommer i alla fall jobba för att ta oss tillbaka för ambitionen är att ha ett A-lag även om det är svårt med spelare i flera mindre klubbar. Nu blir det ett steg tillbaka för att kunna bygga något från grunden.

Några spelare kommer att lira vidare i andra klubbar. Grannen Annelund är ett alternativ för några medan förre tränare Per Krantz givetvis kan locka någon till Östadkulle.

Ska du spela vidare Adam?
– Inte som det känns nu. Jag har haft en del problem med hjärnskakningar och hade nästan tänkt lägga skorna på hyllan. Men vi får se om suget kommer tillbaka.

På torsdagen ska Säven/Hol ska meddela förbundet att laget drar sig ur division 5.

Lämna en kommentar