ANNONS:
ANNONS:

Säven/Hol föll med flaggan i topp

Trots förlust med 3-0 borta mot Kronäng är det en nöjd Mats Frank som berättar om Säven/Hols match.
– Jag är nöjd med prestationen, säger han.

Referatet med Jonas

Säven/Hol har gått väldigt knackigt i femman på senare tid. Även om det blev en ny förlust mot serieledaren Kronäng var fredagens fajt ett stort steg framåt.

– Det var det absolut. De senaste matcherna har vi gjort konstiga misstag och släppt in enkla mål men nu var vi tillbaka och spelade stabilt. Så det var skönt att se att försvarsspelet fungerade igen, säger Mats Frank.

Säven/Hol hade bestämt sig för att spela ett ganska lågt försvarsspel och satsa på kontringar.

– Kronäng hade mycket boll men vi släppte inte till särskilt mycket. I första halvlek var vi dessutom riktigt vassa i kontringarna och hade både en i stolpen, en i ribben och deras målvakt gjorde även en väldigt bra räddning.

I andra halvlek tog dock Kronäng ledningen ganska snart, och då hade Säven/Hol inte kraft nog att vända på matchen.

– Vi var på väg fram i en kontring men sköt bollen på deras spelare så att de kunde kontra på oss istället. Det var tungt, för fram till till dess hade vi haft de bästa chanserna att ta ledningen. Sen orkade vi inte riktigt löpa på samma sätt i andra halvlek, truppen var lite tunn i går tyvärr.

När gästerna chansade framåt gjorde Kronäng ytterligare två mål sista fem minuterna, men trots förlusten kan nu Mats Frank se fram emot derbyt mot Östadkulle nästa vecka.

– Det var skönt att få med sig en bra prestation den här matchen och det ska bli kul med derby. Förhoppningsvis får vi tillbaka ett par av de skadade spelarna tills dess också.

Säven/Hol och ÖSK möts på Hols IP på fredag i en match som är oerhört viktig i bottenstriden.

Lämna en kommentar