ANNONS:
ANNONS:

"Ser riktigt, riktigt bra ut"

Ännu en helg har passerat. Och här finns ännu en Bredsida att läsa för den som vill.

Bredsidan_Inges_2

Alingsås IF vann derbyt med 4-2. Har fått lite rapporter från olika håll och ska jag koka ner alla till någon form av gemensamt omdöme blir det att matchen kunde ha slutat hur som helst. Första halvlek var jämn, men där var Andreas Johansson grym med två mål och en assist. I andra halvlek var det kanske lite fördel GBK, men då var inte den gulsvarta offensiven tillräckligt grym för att utjämna tillställningen.

Och om matchen nu kunde ha slutat hur som helst var det kanske logiskt att AIF vann? De gröna är minst sagt inne i det rätta flytet och har åtta raka segrar. Vid det här laget kan även årets nyförvärv segersången ”AIF-skjortan” utantill, och hade det inte varit för att GBK sumpade bort en start med tio raka segrar i fjol hade man ju vågat gratulera AIF till division 3-platsen. Men nu väntar vi lite med det och nöjer oss med att konstatera att det ser riktigt, riktigt bra ut.

…………………………

För den som inte vet vad en sexpoängmatch är rekommenderar jag att ni tittar på tabellen före och efter mötet mellan Växjö och Holmalund. Det var nämligen ett alldeles lysande exempel på en sådan match och nu när HIF vann finns det ytterligare en anledning att titta i tabellen. Den ser nämligen trevlig ut med Alingsåsögon sett.

…………………………

Sedan skadorna började hopa sig för Holmalunds herrar har maskineriet börjat hacka. Två raka förluster nu, och snart är det dags att hitta tillbaka till vinnarspåret för att vi ska få se två lag i toppform i derbyt mot Vårgårda.

…………………………

VIK å sin sida gjorde en ny bra insats när man vann klart borta mot Borås AIK. Starkt gjort och efter HIF:s förlust ryckte de dessutom ifrån lite i toppen.

…………………………

Långared lämnade wo förra veckan men nu när det fanns tillräckligt med gubbar igen blev det en ny seger. Ner som en pannkaka och upp som en sol.

…………………………

Att BK Spark förlorade mot Trollhättans FF kom som en överraskning. Tur att det inte går att spela på resultat i sexan för då hade jag troligen torskat en slant där. Dessutom fick fredagens Sparkmatch skjutas upp på grund av spelarbrist och det är sällan ett gott tecken.

…………………………

Frisco vann borta mot Vänersborgs IF med 9-1. Det var två mål fler än vad som krävdes för att gå upp i serielening, så nu toppar Frisco tabellen.

…………………………

HIF Akademi vann seriefinalen mot Svenljunga och nu ligger vägen mot division 2 öppen.

…………………………

Att Östadkulle förlorade hemma mot Järpås tänker jag inte kommentera. Helt enkelt för att jag fortfarande inte vet om det är sant.

…………………………

Karl Gunnevik gjorde fyra mål när Mjörn tog en efterlängtad seger. Det var första trepoängaren sedan derbyvinsten mot Hemsjö.

…………………………

Herrljunga går från klarhet till klarhet i femman. 6-1 borta mot Töllsjö imponerar och HSK känns tillräckligt stabilt för att slippa bottenstriden.

…………………………

Södra Härene tog sin första seger när man bortaslog Hudene. Starkt gjort, och ett skönt trendbrott så klart.

…………………………

FC Alingsås har ännu inte fått särskilt mycket betalt för sina insatser i division 5. Laget ligger på negativ kvalplats, och redan i morgon gästar jumbon Vårgårda IK FK Alströmervallen. En grymt viktig match efter att VIK FK brutit sin sorgliga trend i fredags när Rångedala besegrades med 4-1.

…………………………

Drygt 500 såg derbyt på Mjörnvallen. En okej siffra, men inte mycket mer än så trots Mors dag och studentbal. I fjol sågs samma match av över tusen personer.

…………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”"Ser riktigt, riktigt bra ut"”

  1. Enda snedsparken som jag ser är att det står att Karl Gunnevik ”bara” gjorde 4 mål när han smällde in 5 baljor 😉

    Svara

Lämna en kommentar